صـادرات قراضههـای غیـر آهنـی از ایـالات متحده در سـال گذشـته ۲۰۱۷ میلادی به بیشـترین مقـدار خود از سـال ۲۰۱۴ رسـید. قسـمت عمـده ایـن قراضههـا را آلومینیوم و مـس تشـکیل میدادنـد. در همیـن حیـن، چیـن نیـز به عنـوان اصلیتریـن مشـتری قراضههـای آمریـکا در جهـان، بـا وضـع قوانیـن جدیـد وارداتـی از ورود قراضههـای کم عیـار بـا ناخالصـی بـالا ممانعـت میکنـد کـه ایـن امر بـه افزایـش قیمـت قراضهها دامن زده است.
از بین ۷ گروه قراضههای مختلف غیر آهنی، برای ۶ گروه مختلف فلزی، قراضههای غیر آهنی ایالات متحده در سال گذشته شاهد افزایش حجم صادرات بود که قراضههای آلومینیوم، مس، سرب، نیکل و روی از جمله این موارد بودند. همچنین قراضههای تولید شده ناشی از باتریهای اسید- سرب و قوطیهای نوشیدنی آلومینیومی استفاده شده نیز از جمله قراضههای صادراتی ایالات متحده بودند که شاهد افزایش تناژ در سال گذشته بودند.
بنا به اطالعات دپارتمان تجارت ایالات متحده و به نقل از امریکن متال مارکت Market Metal American، حجم صادراتی تمامی قراضههای عنوان شده در سال ،۲۰۱۷ حدود ۲۸۶ هزار تن بیشتر از مقدار مشابه در سال ۲۰۱۶ بود.
در میان قراضههای صادراتی، قراضههای آلومینیومی نه تنها بیشترین حجم، بلکه بیشترین سهم را نیز در این رشد صادراتی داشتند. صادرات قراضههای آلومینیومی از آمریکا در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۲۵ هزار تن نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایش داشت، در حالی که قراضههای مسی در همین دوره، تنها شاهد ۵۸٫۵ هزار تن افزایش تناژ صادراتی بود. با وجود اینکه قسمت عمده این قراضهها به مقصد چین صادر شد، ولی قوانین جدید وارداتی چین برای قراضههای غیر آهنی، میتواند بازار وارداتی این کشور را در سال جاری و سال آتی تحت الشعاع قرار دهد.
این قوانین که از اواسط سال گذشته وضع شد، از ابتدای سال ۲۰۱۸ به مرحله اجرا گذاشته شده است. در این قوانین، از ورود قراضههای غیر آهنی گروه ۷ که عمدتا قراضههای ناپاک را که حاوی ناخالصیهای فراوانی است، به داخل مرزهای چین جلوگیری میکند.
در نموار ،۱ حجم واردات قراضههای آلومینیومی چین، با حجم صادرات این محصولات از ایالات متحده طی ۵ سال گذشته مقایسه شده است.
در حال حاضر گزارشهایی حاکی از کاهش سهمیه وارداتی برخی از شرکتها و در عین حال کاهش مجوزهای وارداتی قراضههای غیر آهنی به چین وجود دارد. این امر منجر شده به افزایش قیمت قراضههای پاکتری از فلزات که قابلیت دریافت مجوز وارداتی به بازار چین را دارا هستند؛ چرا که تقاضای این قبیل از قراضهها افزایش خواهد یافت تا مصرفکنندگان بتوانند مازاد نیاز خود که با اجرایی شدن قوانین جدید ایجاد شده است را تأمین کنند.
به عنوان مثال میتوان به قراضههای برنجی در بازار صادراتی ایالات متحده اشاره کرد که در هفته پایانی ژانویه ،۲۰۱۸ به طور متوسط تا حدود ۱۲۱ دلار به ازای هر تن نسبت به سال ۲۰۱۴ که بازار صادراتی آمریکا، شاهد بیشترین تناژ صادراتی قراضههای فلزی غیر آهنی بود افزایش یافت،
همچنین رادیاتورهای استفاده شده نیز که عمدتا از جنس آلومینیوم و آلیاژهای آن هستند، به طور متوسط حدود ۵۵ دلار به ازای هر تن نسبت به سال ۲۰۱۴ رشد داشتند. افزایش قیمت قراضهها، نه تنها هزینههای تولید در واحدهای مصرفکننده از جمله تولیدکنندگان شمشهای آلیاژی از منابع ثانویه را افزایش میدهد، بلکه میتواند به مصرف بیشتر محصولات فلزی اولیه در جهان همچون شمشهای اولیه در صنعت آلومینیوم و کاتد مس تولید شده از منابع معدنی در صنعت مس دامن زده و تاحدی از رشد قیمت این فلزات نیز حمایت کند.