مدیر لیچینگ مجتمع مس سرچشمه گفت: برنامه ما این است که در سال جاری فاز نخست بیولیچینگ را با اجرای سیستم هوادهی آغاز کنیم. این فاز از پروژه روی ۱۲۰ هزار مترمربع سطح و بیش از یک و نیم میلیون تن سنگ سولفیدی کم عیار مس سرچشمه انجام میشود و انتظار داریم استحصال مس از این سنگ معدنی بیش از صد درصد نسبت به وضعیت فعلی افزایش یابد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، علی ناصری با اشاره به اینکه در منابع کم عیار مس، روش لیچینگ روش اقتصادیتری از نظر فرآوری است، اظهار کرد: بیش از ۸ سال است که منابع اکسیدی مس سرچشمه تمام شده و منابع کم عیار سولفیدی در اختیار فرایند لیچینگ قرار گرفته و از این منابع مس تولید میشود.
وی با بیان اینکه استحصال مس از منابع سولفیدی به سهولت استحصال از منابع اکسیدی نیست، افزود: این موضوع سب شده کارخانه لیچینگ که برای استحصال مس از منابع اکسیدی راهاندازی شده نتواند در حال حاضر نزدیک به ظرفیت اسمی خود که حدود ۱۴ هزار تن مس کاتدی در سال بوده، تولید داشته باشد.
وی تصریح کرد: میزان سرمایهگذاری نهایی این طرح در حال بهروزرسانی است، اما بر اساس مطالعات اولیه با در نظر گرفتن هزینههای سرمایهگذاری و هزینههای عملیاتی، اجرای این طرح برای مس سرچشمه مقرون به صرفه است و سودآوری قابل قبولی خواهد داشت.
ناصری افزود: بر اساس گزارشهای قبلی، در برنامه ۲۰ ساله معدن مس سرچشمه بیش از ۱۶۰ میلیون تن خاک سولفیدی کمعیار میتواند به امور لیچینگ و بیولیچینگ تخصیص داده شود که مقدار قابل ملاحظهای بوده و در صورتی که فرآیند بیولیچینگ اجرایی شود توجیه اقتصادی خوبی خواهد داشت.
مدیر لیچینگ مجتمع مس سرچشمه گفت: برنامه ما این است که در سال جاری فاز نخست بیولیچینگ را با سیستم هوادهی اجرایی کنیم که فاز نخست این پروژه روی ۱۲۰ هزار مترمربع از سطح هیپهای لیچینگ و بیش از یک و نیم میلیون تن سنگ معدنی سولفیدی کم عیار انجام میشود و انتظار داریم با اجرای این طرح استحصال مس از این نوع سنگ معدنی حتی بیش از صد درصد نسبت به وضعیت فعلی افزایش یابد.