سعید محمدی، کارشناس برنامهریزی واحد احیا مستقیم شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: انجام توقف سالیانه مدول A با هدف افزایش ضریب اطمینان و آمادهبهکاری مدول پس از حدود ۳۵۰ روز از زمان توقف اساسی پیشین، با پیشبینی منابع موردنیاز به میزان حدود ۲۵ هزار نفرساعت فعالیت شامل تعمیرات مرکزی (شامل تعمیرات مکانیک، برق، ساختمانی)، نسوز، حملونقل، تعمیرات واحد، نظافت صنعتی، بازرسی فنی و… با برنامهریزی و انجام آمادهسازیهای لازم توسط دفاتر فنی تعمیرات واحد و تعمیرات مرکزی و گروههای نظارت و مجری انجام شد.
وی افزود: در این توقف تعمیراتی، با کمک و همکاری کارکنان و شرکتهای مجری، شاهد انجام تعمیرات واحد در زمان برنامهریزی شده، علیرغم اضافه شدن برخی فعالیتهای خط بحران بودیم.
محمدرضا دهقان، فورمن تعمیرات ابزار دقیق واحد احیا مستقیم شماره یک شرکت فولاد مبارکه در این راستا تصریح کرد: در توقف سالیانه مدولهای احیا مستقیم، کلیه تجهیزات ابزار دقیق که وظیفه اندازهگیری پارامترهای مهم و تاثیرگذار بر کمیت و کیفیت فرایندهای تولید آهن اسفنجی را بر عهده دارند، چک و سرویس و کالیبره شدند. کلیه فعالیتهای ذکر شده شامل تجهیزاتی مانند ولوهای کنترلی، ترانسمیترها، آنالایزرها و توزینها هستند که توسط کارکنان تعمیرات ابزار دقیق واحد انجام شد.
اکبر ظفرقندی، فورمن تعمیرات برق واحد احیا مستقیم شماره یک شرکت فولاد مبارکه اظهار داشت: با توجه به محدودیت زمان انجام تعمیرات واحد، سرویس تابلوهای برق مدول با پیشبینی و انجام کلیه اقدامات ایمنی لازم همزمان با تامین برق سایر گروههای تعمیراتی و فعالیت مدول B با موفقیت به انجام رسید.
به گفته وی، از فعالیتهای مهم صورت گرفته میتوان به سرویس کانالهای برقهای مدول با کمک گروههای تعمیرات و نظافت صنعتی بدون آسیب به کابلها، اصلاح و بهینهسازی تجهیزات برق مدول و فیدرها و… اشاره کرد.
مهرداد محمدی، فورمن تعمیرات مکانیک واحد احیا مستقیم شماره یک شرکت فولاد مبارکه در این خصوص مطرح کرد: سیستم سیالات از مهمترین و پرحجمترین بخشهای تعمیرات واحدهای احیاست که در کلیه قسمتها شامل سایتهای افقی و عمودی و پمپخانه، نیاز به انجام چک و بازرسی و تعمیرات دارد. با توجه به گرمای هوا و کاهش کیفیت آب، انجام این تعمیرات حساسیت زیادی به همراه دارد و همچنین باید در زمان برنامهریزیشده انجام شود. از این رو با همکاری تعمیرات واحد و تعمیرات مرکزی، تعمیرات کلیه لاینهای آب و گاز مدول، سرویس و تعویض ۹۰ درصد ولوهای آب و گاز با کیفیت و در زمان مقرر انجام شد.
ابراهیم عکاشه، فورمن تعمیرات مکانیک واحد احیا مستقیم شماره یک شرکت فولاد مبارکه گفت: انجام تعمیرات دمندهها و کمپرسورهای واحد که قلب تپنده واحدهای احیا محسوب میشود، بسیار حساس بوده و نیاز به صرف دقت فراوان دارد. خوشبختانه با کمک و همکاری کلیه گروههای مجری با کاهش زمان توقف در مقایسه با تعمیرات مشابه در سالهای قبل شامل سرویس اویل کولرها، سرویس و تعویض لاینهای آب ماشینری کمپرسورها، فنهای مین و استک و…، با موفقیت و ایمن انجام شد.
محمدعلی فروغی، فورمن تعمیرات مکانیک واحد احیا مستقیم شماره یک شرکت فولاد مبارکه در این راستا بیان کرد: انجام فرایند احیای گندله در کورههای احیا مستقیم صورت میگیرد و با توجه به ماهیت این تجهیز، برخی فعالیتها شامل تعمیرات داخل کوره مانند سرویس شافتهای کلوخهشکن، کانالهای هدایت گاز خنککننده، انجام تعمیرات نسوز و… فقط در شرایط سرد و توقف سالیانه انجام میگیرد.
وی تاکید کرد: در توقف جاری، ضمن انجام کلیه موارد پیشبینی شده اقدام به انجام تعمیرات پیشبینی نشده داخل کوره شامل تعویض کانال و ساپورت آن شدیم که علیرغم نیاز به زمان بیشتر، کلیه تعمیرات با همکاری و مساعدت تمامی گروههای درگیر در زمان مقرر و با کیفیت قابلقبول به انجام رسید.
علیرضا بیگی، فورمن تعمیرات مکانیک حمل مواد آهنسازی شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: آمادهبهکاری خطوط انتقال گندله و آهن اسفنجی جهت انجام و تکمیل فرایند احیا همانند سایر تجهیزات، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در توقف انجام شده، گروه تعمیرات حمل مواد آهنسازی ضمن انجام کلیه فعالیتها، شامل تعمیرات گیتهای هدایت گندله و آهن اسفنجی، ترمیم و تعویض ورقهای ضدسایش و… در زمان مقرر و با کیفیت و ایمنی قابلقبول، با همکاری گروههای مرتبط، اقدام به تعویض رکلدردی بین مدول A پس از ۱۰ سال کرد.
وی افزود: این امر با توجه به حجم و ابعاد قطعه (وزن حدود ۲۵ تن و ارتفاع ۱۹ متر) حساسیت زیادی داشت و نیازمند آمادهسازیهای ویژهای بود که با کمک همکاران تعمیرات واحد، تعمیرات مرکزی، بازرسی فنی، حملونقل و نظافت صنعتی این فعالیت به صورت موفقیتآمیز به سرانجام رسید.
علی رحیمی، فورمن نظافت صنعتی واحد احیا مستقیم شماره یک شرکت فولاد مبارکه در این خصوص ابراز کرد: برای انجام توقفات در سایت واحد احیا مستقیم، با توجه به شرایط آبوهوایی و مساحت انجام فعالیت، نیاز به آمادهسازی محیط از نظر الزامات خانهداری صنعتی و نظافت محوطه برای انجام فعالیت کلیه گروهها در زمانهای قبل، حین و بعد از انجام توقف توسط تیم نظافت صنعتی است که این امر با برنامهریزی و اقدامات دقیق و عدم تداخل با کار دیگر گروهها، شامل تخلیه ضایعات پکینگهای اسکرابرها، نظافت چاهکها و… در کلیه قسمتهای سایت در حین و بعد از توقف و آمادهسازی محیط جهت شروع فرایند تعمیرات در زمان برنامهریزی شده و به صورت ایمن انجام شد.
حمید ابراهیمی، تکنسین مکانیک مرکز تعمیرات مکانیک شرکت فولاد مبارکه گفت: توقف سالیانه مدول A واحد احیا مستقیم یک با حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفرساعت فعالیت نیز توسط شرکت برقآرا با موفقیت انجام شد. از دیگر فعالیتهای مهم این توقف میتوان به تعمیرات کمپرسورها و قسمتی از تاسیسات مدول اشاره کرد که در موعد مقرر و بهصورت کاملا ایمن و باکیفیت به پایان رسید.
مجید بهرامی، تکنسین مکانیک مرکز تعمیرات مکانیک شرکت فولاد مبارکه در این راستا خاطرنشان کرد: طی ابلاغ صورت گرفته، حدود ۱۰ هزار نفرساعت فعالیت تعمیراتی در مدول A واحد احیا مستقیم شماره یک نیز با آمادهسازیهای دقیق و نیز برنامهریزی کلیه فعالیتها توسط شرکت دژپاد با کاهش زمان نسبت به توقفات مشابه به صورت ایمن و با کیفیت بالا انجام شد. از دیگر فعالیتهای مهم این توقف میتوان به تعویض کلیه فیدلگهای اختاپوس کوره و تعویض کانال آفتیک که بهصورت اضطراری ابلاغ شد، اشاره کرد.
محمدرضا فتحی، مدیر واحد احیا مستقیم شماره یک شرکت فولاد مبارکه در پایان ضمن سپاس از الطاف الهی و با قدردانی از حمایتهای مدیریت ارشد سازمان و همکاریهای تمامی همکاران و شرکتهای مجری که در انجام این تعمیرات فولاد مبارکه را یاری کردند، ابراز امیدواری کرد با چابکسازی بخشهای مختلف مسیر دستیابی به رکوردهای تولید در فرصتهای پیش رو هموار شود.
انتهای پیام//