مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در نشست رسانهای که روز شنبه سوم آذر ماه ۱۴۰۳ در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی متالورژی (ایران متافو) برگزار شد، گفت: در حالی موفق به عملیاتی کردن دو پروژه پاشش سرباره و تزریق پودر زغال به کوره بلند در قالب پروژههای دانشبنیان در شرکت ذوب آهن اصفهان شدیم که پیش از این نیز پروژه پساب بهداشتی و صنعتی را اجرا کرده بودیم و در تلاش هستیم با اجرای این قبیل پروژهها، نقش موثر خود را در تحقق تولید سبز و رشد سودآوری در صنعت فولاد کشور ایفا کنیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، مهدی کوهی، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در نشست رسانهای خود که در حاشیه روز نخست بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی متالورژی (ایران متافو) در غرفه این شرکت برگزار شد، بیان کرد: با توجه به تحریمهای ظالمانه اعمال شده علیه بخشهای مختلف کشور به ویژه معدن و صنایع معدنی، عملیات اجرایی بسیاری از پروژههایی که در گذشته توسط شرکتهای خارجی در کشور ما انجام میشد، در قالب پروژههای دانشبنیان به دست تولیدکنندگان داخلی سپرده شده است. در همین راستا، در تیر ماه سال جاری موافقتنامهای را با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری منعقد کردیم تا بر اساس آن بتوانیم پروژههای خود را به صورت دانشبنیان، تعریف و از قانون جهش تولید دانشبنیان استفاده کنیم؛ چراکه این قانون مزایایی همچون استفاده از صندوق بیمه پروژههای دانشبنیان معاونت علمی رئیس جمهوری و استفاده از تهاتر مبلغ با بدهی مالیاتی معادل قیمت پروژه را به همراه دارد.
وی ضمن تاکید بر اینکه تعامل با شرکتهای دانشبنیان را برای تعریف و اجرایی شدن این پروژهها به صورت ویژه دنبال میکنیم، عنوان کرد: بدین منظور دو روش را در دستور کار قرار دادهایم. نخست اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری شرکتهای دانشبنیان زیرمجموعه خود را که پتانسیل و رزومه قوی دارند، به ما معرفی میکند؛ دوم اینکه شرکتهای دانشبنیان را به شرکت ذوب آهن اصفهان دعوت میکنیم تا ضمن بازدید و سایت ویزیت کامل این مجتمع عظیم صنعتی، پروژههایی که توانایی اجرای آنها را دارند، پیشنهاد کنند. برای مثال، یکی از پروژههای زیست محیطی خود را که در زمینه اصلاح الکتروفیلترهاست، به معاونت علمی ریاست جمهوری معرفی کردیم و این معاونت در ادامه یکی از شرکتهای صاحب صلاحیت را از جانب خود به ما معرفی کرد. هماکنون عملیات اجرایی این پروژه از پیشرفت فیزیکی قابلتوجهی برخوردار است که تکمیل و راهاندازی آن، تاثیر بسزایی در بخش آب، خاک و هوا خواهد داشت.
اجرای پروژه پاشش سرباره در قالب دانشبنیان
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه به اجرای پروژه پاشش سرباره به عنوان یکی از پرکاربردترین پروژههای فولادی در سطح جهان، برای اولین بار در صنعت فولاد ایران توسط این مجتمع عظیم فولادی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در شرکت ذوب آهن اصفهان از تکنولوژی قدیمی کوره بلند استفاده میکنیم، بنابراین چارهای جز استفاده از تکنولوژیهای بهروز همچون پاشش سرباره نداریم و علیرغم پیشنهادات بسیاری که جهت اجرای این پروژه توسط شرکتهای مطرح خارجی مطرح میشد، موفق شدیم در قالب پروژههای دانشبنیان و با تکیه بر دانش و تخصص کارشناسان بومی و داخلی آن را عملیاتی کنیم. از جمله دستاوردهای این پروژه میتوان به کاهش چشمگیر آلایندههای زیستمحیطی و به حداقل رساندن توقفات ناشی از تعویض آجرهای نسوز اشاره کرد.
کوهی تزریق پودر زغال را یکی دیگر از پروژههای دانشبنیان شرکت ذوب آهن اصفهان خواند و مطرح کرد: عملیات اجرایی این پروژه پیشتر آغاز شده بود اما به دلایل مختلف ازجمله تحریم و ملاحظات زیستمحیطی به بهرهبرداری نرسیده بود. بنابراین از ابتدای امسال، برنامهریزی به منظور بهرهبرداری کامل از این پروژه در برنامه قرار گرفت که مزایایی نظیر کاهش میزان آلایندگی و کاهش مصرف کک را به همراه دارد. لازم به ذکر است که این پروژه برای نخستین بار در ایران برای تولید فولاد به روش کوره بلند اجرایی میشود و در کاهش قیمت تمام شده مجتمع نقش بسیار کلیدی دارد.
وی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت تولید سبز در شرکت ذوب آهن اصفهان و اجرای پروژههای زیستمحیطی دانشبنیان به ویژه پساب بهداشتی و صنعتی، مطرح کرد: پروژه پساب شرکت ذوب آهن اصفهان به طور همزمان در دو بخش بهداشتی و صنعتی اجرا میشود؛ به نحوی که آب بخش بهداشتی از محل پساب شهرهای اطراف تامین شده و از طریق حوضچههای آرامش و خطوط انتقال، به تصفیهخانه مرکزی شرکت منتقل میشود. در ادامه عملیات تصفیه صورت گرفته و آب حاصل از آن در اختیار خطوط تولید مجتمع قرار میگیرد. به علاوه، پساب صنعتی حاصل از تولید در شرکت نیز از طریق این پروژه وارد چرخه تصفیه شده و دوباره در اختیار این مجتمع عظیم صنعتی قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است که این پروژه، اولین پروژه پساب بهداشتی و صنعتی در صنعت فولاد کشور محسوب میشود که هماکنون از پیشرفت قابلتوجهی برخوردار است و با سرمایهگذاری بخش پروژههای سرمایهگذاری گروه مپنا و پیمانکاری (EPC) شرکت نصب نیرو از شرکتهای تابعه گروه مپنا به سرعت در حال تکمیل و اجراست.
«ذوب»؛ پیشران توسعه راهآهن سراسری و مترو کلانشهرها
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه به بررسی تولید ریل در این مجتمع عظیم صنعتی پرداخت و گفت: ما اولین تولیدکننده ریل انحصاری در کشور و تنها تولیدکننده این محصول در غرب آسیا محسوب میشویم. در حال حاضر کلیه خطوط مترو کلانشهرهای کشور و راهآهن سراسری با ریل «ذوب» تجهیز شدهاند و برخی از خطوط نیز در حال نصب هستند. به دنبال آن هستیم که در توسعه و عمران کشور و تسهیل در تبادلات تجاری با کشورهای همسایه نیز نقشآفرین باشیم و از این رو تمام تلاش خود را جهت توسعه تولید محصول ملی ریل به کار خواهیم گرفت.
کوهی خاطرنشان کرد: آرک معدنی، محصول دانشبنیان دیگری به شمار میآید که با هدف افزایش ایمنی معادن و بهرهوری آنها در شرکت ذوب آهن اصفهان در حال تولید است و امیدواریم از این طریق بتوانیم نقش موثر خود در بخش معدن و صنایع معدنی کشور را ایفا کنیم؛ این در حالی است که تا پیش از این، از آرکهای چوبی در معادن کشور استفاده میشد و نتایجی همچون احتمال ریزش دیواره معادن، تعطیلی معادن و خطرات جانی و مالی را برای معدنکاران به همراه داشت. در واقع ما با اضافه کردن این محصول به سبد تولیدات خود توانستیم هم خطرات احتمالی در معادن کشور را کاهش دهیم و هم از واردات آن که با خروج ارز از کشور همراه بود، جلوگیری کنیم.
وی در ادامه به تولید بالپهنها در شرکت ذوب آهن اصفهان اشاره کرد و افزود: ساخت تیرآهنها و بالپهنهای صنعتی در شرکت ذوب آهن اصفهان تاثیر بسزایی در افزایش سرعت ساختوساز، افرایش ایمنی در برابر زلزله و کاهش هزینههای تمام شده داشته که خوشبختانه رشد تولید این محصولات در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در پایان یادآور شد: تنوعبخشی به سبد محصولات «ذوب» با رویکرد عبور از محصولات سنتی و توجه به محصولات صنعتی و آلیاژی با جدیت تمام در این مجتمع عظیم صنعتی دنبال میشود که تولید آرکهای معدنی و بالپهنها تنها بخشی از آنهاست و امیدواریم بتوانیم به عنوان پیشران توسعه در صنعت فولاد کشور، گامهای بلندتر و مستحکمتری در این مسیر برداریم.
انتهای پیام//