رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: ۷۵ پروژه زمینشناسی و اکتشافی در قالب طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی از خرداد ماه سال ۱۴۰۱ تاکنون در استان کردستان به اجرا در آمده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایرنا، علیرضا شهیدی بیان کرد: طرح تحول زمینشناسی و اکتشافات ذخایر معدنی کشور سال ۱۴۰۰ از خراسان جنوبی آغاز شد. بر اساس برنامهریزی انجام شده در راستای اجرای این طرح و ظرف سه سال، ۲۵۰ هزار کیلومتر از مساحت کشور که دارای ظرفیت مواد معدنی است را زیر پوشش قرار میدهد.
وی با بیان اینکه کردستان دومین استان کشور در اجرای این طرح بوده است، افزود: ۲۵ سلول ۵۰ هزار معادل ۷۵ پروژه در سه لایه زمینشناسی ژئوشیمیایی، زمینشناسی اقتصادی و ژئوفیزیک هوایی در این استان مورد مطالعه قرار داده شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ۲۱ هزار کیلومتر خطی برداشتهای ژئوفیزیک هوایی برای اکتشاف ذخایر پنهان معدنی در این استان انجام شده که بیشتر این عملیات مربوط به منطقه دیواندره بوده است. ۵۳ درصد مساحت کردستان که ظرفیت مواد معدنی را دارد شامل این طرح شده است و امید میرود تا نیمه نخست سال ۱۴۰۳، از اکتشافات انجام شده در طرح تحول رونمایی شود.
شهیدی عنوان کرد: مواد فلزی و غیرفلزی خوبی در استان کشف شده که کارهای مطالعات تکمیلی آنها در حال انجام است و سال آینده به تفصیل آن را ارائه میکنیم. بعد از کردستان طرح تحول در استانهای آذربایجان غربی، قم، اصفهان و مرکزی آغاز شد و امسال هم در یزد آن را انجام میدهیم.
وی تصریح کرد: سازمان زمینشناسی مطابق توافقنامه سهجانبه با ایمیدرو و وزات صمت، وظیفه شناسایی و پیجویی و اکتشاف را یر عهده دارد؛ به عبارتی ما فقط اندیسها را مشخص میکنیم و سپس نتایج را در اختیار معاونت معادن وزات صمت قرار میدهیم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ادامه داد: به دنبال آن ایمیدرو یا شرکتهای خصوصی اکتشافات عمومی یا تفصیلی را انجام میدهند و آنگاه پروانه بهرهبرداری دریافت کرده و در آن زمان مشخص میشود چه مقداری ذخیره ماده معدنی وجود دارد.
شهیدی ابراز کرد: بر اساس روشهای آنالیزی که انجام میدهیم، ۵۷ عنصر را در حد بخش در میلیارد (ppb) جدای از اینکه اقتصادی باشد یا نه شناسایی خواهیم کرد.
انتهای پیام//