کارشناس تحقیق و توسعه شرکت فولاد خوزستان گفت: با همت مدیریت تحقیقات، تکنولوژی و بهینهسازی شرکت فولاد خوزستان، پروژه آزمایشی مهار گازهای سولفیدی در یکی از ساختمانهای اداری بخش احیا اجرا شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان، گازهای سولفیدی شامل ترکیبات دیاکسید گوگرد و تریاکسید گوگرد بوده و تحت عنوان کلی گازهای «SOX» معرفی میشوند. این گازها بیرنگ، چگالتر از هوا، سمی و غیرقابل اشتعال هستند. منشاء گازهای سولفیدی میتواند طبیعی (ناشی از آتشفشانها، آتشسوزی جنگلها و فاسد شدن بیولوژیکی) و یا غیرطبیعی (ناشی از سوختن سوختهای فسیلی و کک، فرایندهای پالایشگاهی و پتروشیمیایی و فرایندهای حرارتی بر روی مواد معدنی) باشد. گازهای سولفیدی در مقادیر بیش از حد مجاز، سمی بوده و عامل اصلی بارانهای اسیدی به شمار میآیند.
در راستای اجرای پروژه پژوهشی طراحی، ساخت و نصب دستگاه تصفیه هوای گازهای سولفیدی در ساختمانهای سایت صنعتی (به صورت پایلوت) در شرکت فولاد خوزستان، رویا منجزی، کارشناس تحقیق و توسعه این مجموعه، توضیح مختصری درباره فرایند تصفیه گازهای سولفیدی ارائه داد و گفت: با توجه به نقش اکسیدهای گوگرد در آلودگی هوای شهری و صنعتی، روشهای متعددی برای تصفیه آنها در دنیا ارائه شده است. روشهای تصفیه عموما مبتنی بر استفاده از فاز مایع (نظیر استفاده از اسکرابرهای آهک مایع، اسکرابرهای آمینی، اسکرابرهای سدیم کلریت «NaClO2» و…)، جذب در دماهای بالا (نظیر جذب با استفاده از جاذبهای اکسید روی «ZnO») و جذب کربن فعال یا اکسیدهای فلزی است.
وی در خصوص اهداف شرکت فولاد خوزستان از ساخت این دستگاه، عنوان کرد: این دستگاه به درخواست مدیر بخش احیا و مدیر محیط زیست شرکت با هدف ارتقای شاخصهای زیستمحیطی و سلامت کارکنان در فضاهای بسته بومیسازی شد. با افزایش میزان ترکیبات گوگرد در معادن سنگآهن و احتمال روند افزایشی آن در آینده، انتشار اجتنابناپذیر گازهای سمی «SOX» در فرایندهای تولید فولاد به معضلی جدیتر تبدیل خواهد شد.
منجزی در همین راستا ادامه داد: با توجه به الزامات سازمان محیط زیست و دریافت گزارشات متعدد از مشکلات حاصل از انتشار گازهای سولفیدی برای کارکنان به ویژه در بخشهای اداری واحدهای احیا و نظر به اینکه دستیابی به بهبود مستمر در کاهش انتشار آلایندهها از جمله اهداف شرکت فولاد خوزستان اعلام شده است و به منظور تحقق این مهم، اجرای طرحهای زیستمحیطی با تمرکز بر کنترل و کاهش انتشار آلایندهها در اولویت قرار گرفته است.