سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۴۱ /پنج شنبه/۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۱۲ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت «Aurubis» هشدار داد:

احتمال اخلال در سرمایه‌گذاری‌های صنعت مس

مدیرعامل شرکت آلمانی «Aurubis» گفت: حتی با وجود معافیت مس از تعرفه‌های متقابل، تاثیرات غیرمستقیم آن می‌تواند به تدریج سرمایه‌گذاری‌ها را در این صنعت به تاخیر بیندازد یا متوقف کند.

مدیرعامل شرکت آلمانی «Aurubis» گفت: حتی با وجود معافیت مس از تعرفه‌های متقابل، تاثیرات غیرمستقیم آن می‌تواند به تدریج سرمایه‌گذاری‌ها را در این صنعت به تاخیر بیندازد یا متوقف کند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarkets»، تورالف هاگ هشدار داد که اعمال تعرفه‌های ماده ۲۳۲ قانون تجارت بر مس نه‌ تنها مفید نیست بلکه می‌تواند آثار منفی قابل‌توجهی به همراه داشته باشد.

شرکت «Aurubis» خود به طور مستقیم صادرات چندانی از اروپا به ایالات متحده آمریکا ندارد. با این حال، هاگ معتقد است که تعداد زیادی از مشتریان اروپایی آن‌ها از پیامدهای منفی تعرفه‌ها آسیب دیده‌اند.

وی افزود: شرکت «Aurubis» در شرایط پرتلاطم کنونی عملکرد باثباتی داشته است. تاثیر مستقیم تعرفه‌ها بر ما ناچیز بوده زیرا مس از این تعرفه‌ها مستثنی شده است. به علاوه، سهم فروش محصولات شرکت «Aurubis» به آمریکا کمتر از یک درصد است.

مدیرعامل شرکت «Aurubis» تصریح کرد: تاثیرات غیرمستقیم این وضعیت می‌تواند بسیار قابل‌توجه باشد زیرا مشتریان اروپایی ما به‌ طور جدی از سیاست‌های تعرفه‌ای متاثر شده‌اند. از این رو تحولات ناشی از این عدم قطعیت را به دقت زیر نظر داریم.

اعمال تعرفه‌های بیشتر بر واردات از چین

ایالات متحده آمریکا تعرفه‌ای به میزان ۱۰۴ درصد بر واردات از چین وضع کرده است. در مقابل، چین نیز از بامداد پنج‌شنبه ۱۰ آوریل ۲۰۲۵، تعرفه‌ای ۸۴ درصدی بر واردات از آمریکا اعمال کرده است. همچنین، آمریکا تعرفه‌های متقابل بیشتری را علاوه بر تعرفه عمومی ۱۰ درصدی، بر واردات از ۶۰ کشور دیگر به اجرا گذاشته است.

هاگ مطرح کرد: فرض کنید که ما در شرکت «Aurubis» سرمایه‌گذاری‌هایی را به منظور افزایش ظرفیت تولید انجام دهیم اما مشتریان‌ خریدی انجام ندهند؛ قطعا در چنین شرایطی، مشکلات عمده‌ای برای مجموعه ایجاد می‌شود. این بلاتکلیفی می‌تواند باعث شود که برنامه‌های سرمایه‌گذاری ما در سال‌های آینده به تاخیر بیفتد یا به طور کل اجرایی نشود.

ظرفیت تولید سالانه شرکت «Aurubis» در اروپا، بیش از یک میلیون تن کاتد مس با خلوص ۹۹.۹۹ درصد است. این کاتدها عمدتا برای تولید محصولاتی مانند مفتول و مقاطع مسی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تحقیقاتی که در چارچوب ماده ۲۳۲ قانون توسعه تجارت آمریکا درباره مس در جریان بوده، ممکن است در نهایت به وضع تعرفه‌هایی در طول سال جاری میلادی منجر شود.

به گفته وی، وزارت انرژی آمریکا مس را در فهرست مواد اولیه حیاتی قرار داده است. این فلز، نقش ویژه‌ای در تامین انرژی و بسیاری از کاربردهای دفاعی ایفا می‌کند.

مدیرعامل شرکت «Aurubis» تاکید کرد: اعمال تعرفه‌های ماده ۲۳۲ بر مس، به‌ طور قطع نتیجه‌ای منفی خواهد داشت زیرا ایالات متحده آمریکا نمی‌تواند به‌ طور خودکفا نیازهای خود به ذوب مس را برآورده کند و مجبور به واردات کاتد است. اگر تعرفه‌ای اعمال شود، این موضوع فقط موجب افزایش تورم خواهد شد و کمکی به کسی نمی‌کند.

هاگ اظهار داشت: انجمن‌های مختلف صنعت مس در اروپا، بازخوردهای خود را به دولت‌ها منتقل می‌کنند و شرکت «Aurubis» به‌ طور مستقیم در این زمینه دخالت ندارد.

وی نسبت به افزایش موجودی مس انبارهای ایالات متحده آمریکا که در تلاش برای مقابله با تعرفه‌ها و اقدامات احتمالی ماده ۲۳۲ طی ماه‌های اخیر رخ داده است، واکنشی نشان نداد و این موضوع را نگران‌کننده یا مهم ندانست.

تقاضای مس همچنان قوی است

مدیرعامل شرکت «Aurubis» خاطرنشان کرد: علی‌رغم تنش‌های تجاری، اروپا و ایالات متحده آمریکا تقاضای مس قوی و نسبتا پایداری دارند؛ به‌ ویژه بخش‌های انتقال انرژی، حمل‌ونقل برقی، دیجیتال‌سازی و تجهیزات الکترونیک. همچنین، مصرف مس در مراکز داده و هوش مصنوعی به سرعت در حال رشد است و به‌ طور قابل‌ توجهی افزایش خواهد یافت.

هاگ یادآور شد: تقاضای مس در اروپا ثابت باقی مانده است؛ البته تقاضا از سوی صنعت خودرو کاهش یافته که با افزایش تقاضا از سوی پروژه‌های زیرساختی، صنعت الکترونیک و حمل‌ونقل برقی جبران شده است.

وی همچنین به بودجه‌ای به ارزش ۵۰۰ میلیارد یورو (۵۳۵ میلیارد دلار) در آلمان اشاره کرد که طی یک دهه اجرا خواهد شد و هدف آن، ارتقای زیرساخت‌ها در حوزه‌های حمل‌ونقل، انرژی، دفاع و دیجیتال‌سازی است.

مدیرعامل شرکت «Aurubis» گفت: این خبر بسیار خوبی برای ماست؛ چراکه این سرمایه‌گذاری، موجب افزایش تقاضا برای مس خواهد شد. از این رو تصمیم گرفته‌ایم که قبل از اعمال هرگونه تعرفه بر مس، واحد ذوب آگوستای خود را در ایالت جورجیا راه‌اندازی کنیم. دلیل انتخاب ایالات متحده آمریکا نیز کارآمدی بازار و دسترسی عالی به مواد اولیه است.

بازار ایالات متحده آمریکا برای شرکت «Aurubis» همچنان بسیار جذاب است و این شرکت به دلیل راه‌اندازی تاسیسات جدید خود در آمریکا، در موقعیت خوبی برای رشد در این بازار قرار دارد.

ذوب مس ثانویه

واحد ذوب مس ثانویه شرکت «Aurubis» که در شهر آگوستا واقع شده، قرار است در پایان سال مالی جاری تولید خود را شروع کند و افتتاح فاز دوم آن نیز برای سال آینده برنامه‌ریزی شده است.

هاگ بیان کرد: ما طبق برنامه پیش می‌رویم و قصد داریم فاز اول این واحد را قبل از پایان سال مالی تکمیل کنیم. بهره‌برداری از این فاز، ظرفیت فرآوری را به ۹۰ هزار تن قراضه مس در سال می‌رساند. فاز دوم نیز در سال ۲۰۲۶ به بهره‌برداری می‌رسد و ظرفیت فرآوری را به ۱۸۰ هزار تن در سال افزایش خواهد داد.

وی با اشاره به اینکه مس تولید شده در آگوستا، در ایالات متحده آمریکا به فروش خواهد رسید و یا به بازار اروپا ارسال می‌شود، اضافه کرد: شرکت «Aurubis» برای پروژه‌های خود نه در ایالات متحده آمریکا و نه در آلمان مشوق‌های مالی زیادی دریافت نمی‌کند.

مدیرعامل شرکت «Aurubis» ادامه داد: تصمیم به سرمایه‌گذاری در آگوستا پیش از تصویب قانون کاهش تورم گرفته شده بود. با این حال، با حمایت خوبی از سوی مقامات برای یافتن زمین، اخذ مجوز، برقراری ارتباط با دانشگاه‌ها و سایر اقدامات لازم مواجه شد.

در آلمان، این شرکت تنها از حمایت‌هایی در زمینه تحقیق و توسعه و پروژه‌های مربوط به پایداری بهره‌مند شده اما به‌ طور کلی هیچ حمایت اضافی دریافت نکرده است.

فلزات قابل بازیافت در باتری‌های مستهلک

از ماه مارس ۲۰۲۲، واحد آزمایشی بازیافت «Black Mass» شرکت «Aurubis» در هامبورگ آغاز به کار کرده است. این شرکت توانسته با استفاده از فرایندی هیدرومتالورژیکی که به‌ طور اختصاصی آن را توسعه داده است، مواد اولیه مورد استفاده در باتری‌ها را از «Black Mass» با موفقیت استخراج کند.

به گفته هاگ، شرکت «Aurubis» در حال حاضر مراحل ساخت یک واحد نمایشی را آغاز کرده است تا فرایند توسعه‌یافته خود را در ابعاد صنعتی‌تر آزمایش و بهینه‌سازی کند.

وی مطرح کرد: از نتایج به‌ دست‌ آمده بسیار خرسندیم. بازخورد مشتریان نیز بسیار مثبت بوده است و توانسته‌ایم به‌ طور متوسط تا ۹۵ درصد از فلزات موجود را بازیابی کنیم.

مدیرعامل شرکت «Aurubis» خاطرنشان کرد: بازار واقعی برای بازیافت فلزات موجود در باتری‌های مستهلک، احتمالا تا بعد از سال ۲۰۳۰ به‌ طور جدی شکل نخواهد گرفت اما  خود را برای آن زمان آماده کرده‌ایم. همچنین، در حال بهینه‌سازی فرایندهای تولید هستیم. از این رو بازار را دقیق رصد می‌کنیم و باور داریم فناوری خاص ما، مزیت رقابتی مهمی ایجاد خواهد کرد که به رشد این صنعت کمک می‌کند.

هاگ در پایان یادآور شد: در صورت راه‌اندازی واحد بازیافت فلزات موجود در باتری‌های مستهلک، این پروژه در اروپا اجرا خواهد شد زیرا بازار خودروهای برقی در این منطقه بسیار پویاتر از آمریکاست.

انتهای پیام//

در بحبوبه جنگ‌های تعرفه‌ای،

۱۵:۳۸ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت «Aurubis»:

۱۴:۴۵ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

چه آینده‌ای پیش‌روی معادن مس قرار دارد؟

۱۰:۳۹ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

آینده بازار مس روشن نیست؛

۵:۵۱ /چهارشنبه/۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رئیس هیئت عامل ایمیدرو مطرح کرد:

۱۰:۱۴ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

در بحبوحه جنگ‌های تعرفه‌ای،

۶:۱۸ /چهارشنبه/۲۷ فروردین ۱۴۰۴

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۵ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران:

۷:۵۴ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۸ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

صادرات، دریچه‌ای برای قدرت‌نمایی

۱۵:۱۲ /شنبه/۳۱ خرداد ۱۳۹۹

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳

تا پایان هشت ماه امسال؛

۶:۲۶ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

گزارش اختصاصی «فلزات‌آنلاین»

۵:۰۹ /شنبه/۱۶ اسفند ۱۳۹۹

فروش 15 هزار میلیارد تومانی شرکت ملی مس در 9 ماه 98

۸:۱۷ /شنبه/۷ دی ۱۳۹۸

اینفوگرافیک شرکت صنایع مس شهید باهنر؛

۵:۳۸ /شنبه/۶ بهمن ۱۴۰۳

اینفوگرافیک: نگاهی به روند شکل‌گیری و توسعه شرکت گیل‌راد شمال

۱۱:۰۱ /پنجشنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/17

235500

فلزات آنلاین

1404/02/17

869230

فلزات آنلاین

1404/02/17

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/17

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/17

28123

فلزات آنلاین

1404/02/17

16972

فلزات آنلاین

1404/02/17

44275

فلزات آنلاین

1404/02/17

65608

فلزات آنلاین

1404/02/17

47680

فلزات آنلاین

1404/02/17

44103

فلزات آنلاین

1404/02/17

36822

فلزات آنلاین

1404/02/17

35933

فلزات آنلاین

1404/02/17

35527

فلزات آنلاین

1404/02/17

43700

فلزات آنلاین

1404/02/17

38976

فلزات آنلاین

1404/02/17

60112

فلزات آنلاین

1404/02/17

32915

فلزات آنلاین

1404/02/17

43171

فلزات آنلاین

1404/02/17

56320

فلزات آنلاین

1404/02/17

6688900