مدیر بازاریابی و فروش شرکت صنایع فولاد تیکمهداش گفت: امروز صادرات کشور در وضعیت نامساعدی قرار دارد. هماکنون احتمال از دست دادن جایگاه ایران در بازارهای سوریه نیز وجود دارد، ضمن اینکه بازار عراق را از دست دادیم و در لبنان نیز نتوانستیم جایگاهی پیدا کنیم.
اکبر فرضی، در گفتوگو با پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» با بیان اینکه اگر مشکل صادرات صنعت فولاد برطرف نشود، سال آینده شاهد رکود بیشتر خواهیم بود، اظهار داشت: مسئله صادرات بهویژه در خصوص ۲ کشور عراق و سوریه بسیار حائز اهمیت است؛ ضمن اینکه اخیرا نیز اخباری مبنی بر اینکه دولت ترکیه از هفته آینده مسیر صادرات به سوریه را خواهد بست، منتشر شده است.
در نتیجه از این پس، کالاهایی که منشأ ایرانی دارند، نمیتوانند از مرز ترکیه وارد خاک سوریه شوند. هماکنون از طرف سوریها برای ارسال هر چه سریعتر محصولات فشار زیادی وجود دارد تا پیش از بسته شدن مرز بتوانند سفارشات خود را تحویل بگیرند.
مدیر بازاریابی و فروش شرکت صنایع فولاد تیکمهداش افزود: به این ترتیب صنعت فولاد ایران، بازار سوریه را نیز از دست خواهد داد، چنانکه پیش از این بازار عراق را از دست داده بودیم و در لبنان نیز نتوانستیم جایگاهی پیدا کنیم. از این رو، اگر معضلاتی که در حال حاضر گریبانگیر این صنعت کشور شده، برطرف نشود، از ابتدای سال ۹۸، صنعت فولاد وارد فاز رکود بیشتری خواهد شد.
وی همچنین اضافه کرد: مهمترین راهکار فعلی برای حل این مشکل، اصلاح تعرفهها است. باید تصمیمگیریهای غیراصولی و بدون مطالعهای که صورت گرفته را کنار گذاشت تا صادرات بتواند رونق تازهای بگیرد. علاوه بر این میتوان مشکل صادرات فولاد به عراق را حل کرد و همچنین بهتر است سیاست اشتباه پیمانسپاری ارزی را کنار گذاشت و دوباره اجازه داد تا تبادل ارز از مسیر صرافیها انجام شود.
مدیر بازاریابی و فروش شرکت صنایع فولاد تیکمهداش در ادامه شرایط حاضر را برای صادرات بسیار مساعد برشمرد و گفت: ظرف چند ماه گذشته، مقادیری محموله فولادی بهصورت آزمایشی به مقصد سوریه صادر شد.
متاسفانه این میزان پاسخگوی مازاد تولید کشور نیست و باید در این خصوص چارهجویی اساسی کرد. موارد نظیر این مقطعی است و باید راهحل دائمی برای تجارت فولاد به ویژه برای مقاطع طویل و محصولات نهایی اندیشیده شود. با ادامه این روند نمیتوان بازاری برای محصولات داخل کشور متصور بود و جایگاه خود را بیش از پیش در بازار منطقه از دست خواهیم داد.
وی در پایان بار دیگر به اهمیت صادرات به کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه بازارهای عراق و سوریه بزرگترین بازارهای منطقه برای صنعت فولاد ایران محسوب میشوند، برای رفع موانعی که وجود دارد تمهیدات مناسبی اندیشیده نشده است.
بخش خصوصی قادر به رفع این گونه مشکلات نیست و این ماموریتی است که دولت باید بر عهده بگیرد. در حال حاضر حتی پرواز روزانه نیز به مقصد سوریه انجام نمیشود، چه برسد به اینکه مسیر ترانزیتی ایجاد شود.