رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره اثرگذاری کاهش درآمدهای نفتی در تخصیص بودجه بهویژه سرنوشت بودجه عمرانی کشور، گفت: با توجه به کاهش شدید درآمدهای نفتی چارهای جز تسهیل روند واگذاری پروژهها بهویژه پروژههای عمرانی به بخش خصوصی نداریم.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایرنا، محمدرضا رضایی کوچی در خصوص تخصیص بودجه عمرانی کشور؛ گفت: نباید تمام بار تامین اعتبارات بر روی دوش دولت باشد. در شرایطی که درآمدهای نفتی رقم قابل توجهی بود، میزان تخصیص بودجه به پروژههای عمرانی سالانه به حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان میرسید، در حالی که این رقم حتی کفاف تکمیل پروژههای عمرانی را نمیداد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود: ارزش پروژههای عمرانی از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و در این شرایط باید بخشی از این پروژهها به بخش خصوصی واگذار شود چرا که منابع دولتی جوابگوی این حجم از پروژه نیست.
رضایـی کوچــی دربـــاره ظرفیـــتهای موجود در مجلس برای تسهیل رونـــد واگذاری پروژهها، گفت: در حال حاضر لایحه مشارکت در مجلس در جریان است و با تصویب این لایحه و تبدیل آن به قانون راه برای واگذاری پروژههای عمرانی به بخشهای غیر دولتی هموار میشود.
وی با اشاره به مزیتهای واگذاری پروژههای عمرانی اظهار کرد: مهمترین مزیت واگذاری پروژهها به بخش خصوصی و غیر دولتی بحث تنظیم و کنترل نقدینگی در کشور است. از سوی دیگر دولت تنفسی برای پرداخت هزینهها و بودجه جاری را پیدا میکند و همزمان پروژههای عمرانی هم معطل تامین اعتبارات نمیمانند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه تاکنون رقمی از بودجه امسال به پروژههای عمرانی اختصاص نیافته است، گفت: سال گذشته به کمک اوراق اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت ۷۰ درصد بودجه عمرانی تحقق پیدا کرد. امسال هم بودجه عمرانی کشور حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است که ۵۰ درصد آن از طریق اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت تامین میشود.
رضایی کوچی گفت: با توجه به کاهش درآمدهای دولت ناشی از تحریمهای نفتی پیشبینی میشود حدود ۵۰ درصد از بودجه عمرانی کشور محقق نشود و دولت باید به فکر روش دیگری برای تامین اعتبارات باشد.