آمارهای بازار جهانی نشان میدهد که فعالیت معادن در سطح جهان، تحت تاثیر گسترش قلمرو ویروس کرونا قرار دارد و در این میان، میزان فعالیت معدنی آمریکا به کمترین حد طی ۳۰ ساله اخیر رسیده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، بررسی اخبار معادن در سطح جهان گویای آن است که فعالیتهای معدنی در دنیا همچنان تحت تاثیر تحولات مرتبط با ویروس کرونا قرار دارد و یکی از شاخصها در این ارتباط محدودیت حملونقل جادهای است.
آمارهای ایران نشان میدهد که در افق ۱۴۰۴ در صنایع معدنی و به خصوص در بخش حملونقل ریلی و جادهای، به رشد سالانه ۷.۳درصدی نیاز است و در توسعه خطوط ریلی با افزایش ۱۸ درصدی به صورت سالانه در حمل بار توسط خطوط ریلی اعلام نیاز شده است.
در بخش جــادهای، نیاز به رشــد سالانـــه ۱۷درصدی خطوط حملونقل برای حمل زنجیره سنگ آهن تا فولاد نیاز است.
افق استخراج مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۰۰ میلیون تن است که در سالهای اخیر حدود ۴۰۰ میلیون تن استخراج شده که ۷ درصد این رقم با ریل و ۹۳ درصد بیش از ۳۰۰ میلیون تن بهوسیله جاده جابهجا شده است.
انتظار بخش معدن کشور این است که سهم ۷ درصدی حمل مواد معدنی در افق ۱۴۰۴ باید به ۳۰ درصد معادل ۲۰۰ میلیون تن و سهم جادهای به ۷۰ درصد معادل ۵۰۰ میلیون تن برسد.
امـــروزه ویــــروس کرونــــا فعالیـــت نیـــروی انســانی در همـه بخشهــا را دستخــوش تغییر قـــرار داده، بهگونـــهای کـــه «دورکــاری» بــه عنــوان فرهنگ رایج درآمــده و ایـــن امـــر در کاهش راندمان عملکرد بخشهـــای مختلف نقــش داشتـــه و در بخــش معــادن نیز ملمــــوس اســت، ضمـــن اینکـــه نزدیک بـــه چهـــارصــد معـادن در سطح جهـان تحت تاثیر این بیماری تعطیل شدهاند.
موضوعی که در بخش معدن مورد توجه قرار دارد، اینکه کرونا دامنه فعالیت خاصی ندارد؛ از معادن طلا گرفته، تا مس، نقره و اورانیوم نیز تحت تاثیر آن قرار دارند و از آفریقای جنوبی خبر رسیده که معادن این کشور بعد از دوره قرنطینه با ظرفیت ۵۰ درصدی فعالیت دارند.
کـارشنـــاسان اقتصـــادی در حــوزه معـــدن براین باورند کــه تعطیلی نزدیک بـه ۴۰۰ معدن در سطح جهان بر اثر کرونا، میتواند عاملی برای افت تقاضا و پیامد تعادل عرضه و تقاضا شود.
همچنین تعطیلی معادن موجب تراز قیمت مــواد اولیــه (کامودیتیهــا) میشــود و کمــک مناسبی در بازارهای مربوطه خواهد شد.
متخصصان گمانهزنی کردند که تداوم شرایط بهرهبرداری از معادن، موجب افت تولید طلا به میــزان یک درصـد، مـس ۲.۲ درصـد، روی یکدرصد و سنگ آهن ۰.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ شود.
واقعیت اینکه افت استخراج مواد معدنی تاکنون به شکل محدود در سطح جهان، ظهور و بروز پیدا کرده، اما تداوم بحران کرونا میتواند روند افت تولید را تداوم بخشد.
بـــر اســاس گزارشــی از ایرنــا، گزارشهــای بیــنالمللـی حاکی از تعطیلی ۴۹ معدن در کشور آفریقای جنوبی دارد که به عنـوان صدرنشیـن این موضــوع در دنیــا معرفــی شــده و پــس از آن آمریکا با ۳۸ معدن قرار دارد و این امر دغدغه اشتغال معدنکاران را نیز به دنبال دارد.