رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: بخش معدن و صنایع معدنی تبدیل به یکی از پایههای تامین ارز در کشور شده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، خداداد غریبپور در نشست معاونان و مدیران مجموعه وزارت صنعت معدن و تجارت و مدیران شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی با رضا رحمانی وزیر صنعت معدن و تجارت، گزارشی از فعالیتهای ایمیدرو ارائه داد و اظهار داشت: این حوزه با همکاری بانک مرکزی ایران، تبدیل به یکی از پایههای تامین ارز کشور شده است.
وی با تاکید بر اینکه وزارت صنعت معدن و تجارت ابداعکننده روشی برای رونق تولید و صادرات بوده است، عنوان کرد: امروزه نه تنها مشکلی در تامین مواد اولیه صنایع معدنی نداریم بلکه در شرایط رشد تولید و صادرات هستیم.
در مسیر رشد صنعتی
غریبپور ادامه داد: رشد تولید شمش فولاد ۵ درصد، محصولات فولادی ۷ درصد، شمش آلومینیوم ۱۲ درصد و مس ۳۰ درصد در آبان ماه بوده است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین از آغاز مرحله راهاندازی کارخانه آلومینیوم جنوب به عنوان بزرگترین طرح تولید شمش آلومینیوم، در آینده نزدیک خبر داد.
اکتشاف پهنههای بیشتر
رئیس هیئت عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامههای اکتشافی این سازمان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۵درصد مساحت کشور تحت فعالیتهای اکتشافی ایمیدرو قرار گرفته است و مساحت اکتشاف ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع رسیده است.
غریبپور با بیان همکاریهای متقابل سازمانهای مرتبط با بخش اکتشاف، تاکید کرد: برنامههـــای اکتشـــافی بـــا همکــاری سازمــان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، سازمان هوا و فضا و سازمان انرژی اتمی در حال انجام است و کنسرسیــوم بـــزرگ اکتشـــاف با مشارکـــت شرکتهـــای خصوصــی، بخشــی از عملیـــات اکتشاف را بر عهده گرفته است.
افزایش ۱۰۰درصدی در بخش پژوهش
وی درباره بودجه آموزش نیز عنوان کرد: بودجه این بخش ۱۰۰ درصد افزایش یافته و بخش پژوهش نیز با رشد عملکرد ۳۰ درصدی مواجه شده است.
غریب پور در این مورد افزود: در حال حاضر پروژههای پژوهشی ایمیدرو به سمت تقاضامحور شدن پیش رفتهاند تا نیازهای بخش معدن و صنایع معدنی را برطرف سازد.
افزایش سرمایه صندوق بیمه معدنی
رئیس هیئت عامل ایمیدرو اقدامات انجام شده در صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدن را برشمرد و گفت: سرمایه این صندوق از ۱۵۰ میلیارد به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته و این به مفهوم افزایش قدرت پوشش ریسک و صدور بیمهنامه تا مرز دو هزار میلیارد تومان برای بخش معدن است.
غریبپور یادآور شد: سرمایه صندوق بیمه معدن سال آینده به ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد و این امر قدرت پوشش ریسک و صدور بیمهنامه را به سه هزار میلیارد تومان افزایش میدهد.
وی درباره اجرای طرح فعالسازی معادن کوچک و متوسط گفت: تاکنون یک هزار معدن کوچک و متوسط شناسایی شده و برای ۱۲۰ معدن راهکار کلینیکی ارائه شده است و از این تعداد، ۷۷معدن کوچک راکد با همکاری صندوق بیمه معدن فعال شده اند.
همکاری با بخش خصوصی
غریبپور درباره واگذاریهای انجام شده به بخش خصوصی، ابراز کرد: واگذاری پتاس خور و بیابانک، طرح الکترود گرافیتی، تیتانیوم کهنوج و اسکله منطقه ویژه خلیج فارس از اقدامات و برنامههای ایمیدرو در این راستا بوده است.
وی در این مورد ادامه داد: قرار است با مشارکــت بخش خصوصــی ظرفیــت حمــل و بارگیری اسکله منطقه ویژه خلیج فارس تا دوبرابر افزایش یابد.
سود انباشته ۳۰ درصد بالاتر از ارزش بازار
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در خصوص جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در بورس تاکید کرد: این حوزه در حالی که با ارزش بازاری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی، ۲۰ درصد ارزش بازار بورس را دارد، توانسته ۵۰ درصد سود انباشته شرکتهای بورس را در اختیار گیرد. سود انباشتهای که شرکتهای این حوزه در بورس دارند، ۳۰ درصد بالاتر از ارزش بازار آنها است و شرکتهایبزرگ از جمله فولاد مبارکه، چادرملو و گلگهر در حال افزایش سرمایه هستند.
انتقال آب به استانهای شرقی
رئیــس هیئــت عامــل ایمیــدرو همچنیــن تفاهمنامه انتقال آب از دریای عمان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با اجرای این طرح ملی ۲٫۵ میلیارد یورویی، قرار است تامین آب سه استان شرقی (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی) انجام شود.
غریب پور در این زمینه خاطرنشان کرد: شرکتهــای سرمایهگــذار در ناحیــه معدنــی سنگان، مشارکت ۲۰ درصدی در سرمایهگذاری ایــن طــرح دارنــد. کنســرسیــومهــای بخـــش خصوصی پروژه مسیر زمینی سنگان به تربت حیدریه و همچنین راه آهن سنگان به بافق را برعهده گرفتهاند.