روز شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۳، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت آهن و فولاد ارفع برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲، با حضور ۹۴ درصد سهامداران در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، محمد شرکائی، معاون مهندسی شرکت آهن و فولاد ارفع در این مجمع با دستور مجتبی مهرینژاد، مدیرعامل این شرکت گزارش فعالیت هیئت مدیره به مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام را قرائت کرد و گفت: شرکت آهن و فولاد ارفع تبدیل شدن به یکی از بزرگترین مجتمعهای معدنی و فولادی یکپارچه در کشور، با توانمندی تولید سه میلیون تن شمش فولادی و یک میلیون محصولات نوردی در افق ۱۴۱۰ را هدفگذاری کرده است.
سال ۱۴۰۲، پررکورد و درخشان برای «ارفع»
وی در ادامه به اهم دستاوردهای شرکت آهن و فولاد ارفع در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: تولید شمش فولادی «ارفع» در سال گذشته به ۸۵۴ هزار و ۶۸ تن رسید که این میزان با رشد ۹٫۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن برخوردار بود. همچنین در این سال ما موفق به تولید یک میلیون و ۴۱ هزار و ۶۲۲ تن آهن اسفنجی شدیم که این میزان نشان از افزایش ۶٫۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ دارد. مجموع فروش محصولات نهایی مجتمع در بازارهای داخلی و صادراتی در سال قبل به ۸۴۶ هزار و ۹۷۳ تن رسید که بیش از ۲۹۷ هزار و ۲۴۸ تن از آن به بازارهای صادراتی تعلق داشت. دستیابی به بالاترین میانگین نرخ فروش در بین رقبای داخلی و ثبت بالاترین میانگین نرخ فروش در بورس کالای ایران به مدت ۳۰ هفته از مجموع ۵۱ هفته کاری بورس کالا، از دیگر موفقیتهای شرکت آهن و فولاد ارفع در سال پیش بوده است.
معاون مهندسی شرکت آهن و فولاد ارفع فروش ۱۸۰ هزار تن شمش صادراتی به بالاترین قیمت به روش تهاتری؛ بهینهسازی سبد محصولات با هدف حداکثرسازی سود متناسب با نیاز بازار؛ اجرای پروژههای توسعهای، زیرساختی و زیستمحیطی؛ بازنگری در سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفهای و توسعه شبکه پایش مداوم زیستمحیطی؛ ثبت ۲۷ رکورد تولید روزانه و ماهیانه و ورود به صنایع بالادستی و آغاز عملیات اجرایی در پهنه اکتشافی درهانجیر را از دیگر موفقیتهای «ارفع» در سال پیش برشمرد.
به گفته شرکائی، شرکت آهن و فولاد ارفع به افتخارات قابلتوجهی در سال ۱۴۰۲ دست پیدا کرد که از جمله میتوان به دریافت تندیس زرین از همایش ملی کیفیت؛ اخذ چهار گواهینامه استاندارد جدید (در مجموع ۱۰ گواهینامه استاندارد)؛ عضویت در انجمن جهانی فولاد؛ کسب تقدیرنامه سه ستاره در جایزه ملی تعالی سازمانی؛ کسب نشان برتر اقتصاد مقاومتی در اولین جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی؛ کسب امتیاز برتر در هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع انسانی و جهش هفت پلهای در رنکینگ ۵۰۰ شرکت برتر کشور و اخذ رتبه ۷۳ در رتبهبندی IMI-100 اشاره کرد.
وی با اشاره به سیستمهای مدیریتی شرکت آهن و فولاد ارفع، تصریح کرد: گواهینامههای استاندارد «ارفع» شامل سیستم مدیریت شکایت مشتریان (IS010002:2018)، مدیریت رضایت مشتریان (IS01004:2018)، مدیریت ریسک (ISO31000:2018)، مدیریت آموزش (ISO10015:1999)، مدیریت زیستمحیطی (IS014001:2015)، مدیریت مسئولیت اجتماعی (ISO26000:2010)، نظام آراستگی محیط کار (۵S)، ایمنی و بهداشت شغلی (ISO45001:2018)، مدیریت کیفیت (ISO9001:2015) و مدیریت انرژی (ISO50001:2011) است.
رشد ۴۸ درصدی سود «ارفع» در سال ۱۴۰۲
معاون مهندسی شرکت آهن و فولاد ارفع در ارتباط با درآمدها و سود این شرکت در سال ۱۴۰۲، اظهار داشت: درآمدها و سود عملیاتی «ارفع» در سال گذشته به ۱۸۲ هزار و ۴۵۵ میلیارد و ۳۶ میلیون ریال و ۵۶ هزار و ۶۰۴ میلیارد و ۱۴۴ میلیون ریال رسید که این میزان به ترتیب با رشد ۳۵ درصدی و ۴۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ همراه بود. همچنین درآمدها و هزینههای غیرعملیاتی مجتمع در سال پیش به یک هزار و ۱۸۱ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال رسید که نشان از افزایش ۱۸۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن دارد. در سال گذشته، سود خالص شرکت آهن و فولاد ارفع پس از کسر مالیات ۵۵ هزار و ۲۹۰ میلیارد و ۲۰ میلیون برآورد شد که این میزان با رشد ۴۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ همراه بود؛ همچنین سود هر سهم «ارفع» در سال پیش به چهار هزار و ۶۰۸ ریال رسید که بیانگر افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال قبل از آن است. جمع داراییهای مجتمع در سال گذشته ۱۶۳ هزار و ۳۰۳ میلیارد و ۷۰۴ میلیون ریال برآورد شد که این میزان با رشد ۴۷ درصدی نسبت به سال پیش از آن همراه بود.
شرکائی در ادامه به ترکیب سهامداران شرکت آهن و فولاد ارفع اشاره کرد و افزود: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ۴۴٫۱ درصد، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ۲۰٫۳ درصد، شرکت کارخانجات نورد لوله یاران ۱۷٫۴۴ درصد، شرکت سرمایهگذاری ملی ایران ۴٫۷۵ درصد، شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید ۰۶۹ درصد، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور ۰٫۷۷ درصد و سایر ۱۱٫۹۴ درصد از سهام «ارفع» را شامل میشوند.
وی با بیان اینکه میانگین قیمت تمام شده یک کیلوگرم شمش فولادی و آهن اسفنجی در سال ۱۴۰۲ به ترتیب به ۱۴۱ هزار و ۷۵۲ ریال و ۷۶ هزار و ۸۰۷ ریال رسید، خاطرنشان کرد: بر همین اساس شرکت آهن و فولاد ارفع در جایگاه نخست فروش شمش فولادی در بازارهای داخلی و صادراتی به ترتیب به نرخ ۲۰۹ هزار و ۷۸۰ ریال و ۲۲۳ هزار و ۴۷۳ ریال در سال گذشته قرار گرفت.
به گفته معاون مهندسی شرکت آهن و فولاد ارفع، رکورد ماهیانه تولید آهن اسفنجی این شرکت در آبان ماه ۱۴۰۲ به میزان ۱۰۹ هزار و ۸۱ تن و رکورد تولید شمش فولادی به میزان ۹۰ هزار و ۶۶۱ تن در مهر ماه سال پیش به ثبت رسید. همچنین میزان خرید گندله «ارفع» در سال ۱۴۰۲، به یک میلیون و ۶۸۵ هزار و ۶۲۴ هزار تن و مصرف آن، به یک میلیون و ۴۵۴ هزار و ۴۸۸ تن رسید. میزان خرید آهن اسفنجی نیز ۱۲ هزار و ۴۳۲ تن و مصرف آن، یک میلیون و ۳۱ هزار و ۷۰۸ تن در سال پیش برآورد شد.
اجرای طرحهای توسعهای متنوع در «ارفع»
شرکائی در ادامه به اجرای طرحهای توسعهای در شرکت آهن و فولاد ارفع اشاره کرد و یادآور شد: شرکت آهن و فولاد ارفع پروژههای توسعهای متنوعی را در دست اقدام دارد که از جمله میتوان به طراحی و احداث خطوط راهآهن صنایع فولادی اردکان، تولید و ذخیرهسازی گاز مایع (LNG)، نورد (SBQ)، مشارکت در احداث واحد آهن اسفنجی صنایع فولاد رهام پارس و احداث نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی ۱۰ مگاوات اشاره کرد. همچنین سایر پروژههای توسعهای «ارفع» شامل برش مکانیزه خرسک، انباشت و برداشت مکانیزه گندله، توسعه مخازن ذخیرهسازی واحد اکسیژن و انبار مواد اولیه به مساحت پنج هزار متر مربع است.
وی با اشاره به اهمیت توسعه معدنکاری در شرکتهای فولادی با هدف تامین پایدار خوراک، اهم اقدامات حوزه اکتشاف و امور معادن «ارفع» را شامل اکتشاف پهنه هرمزگان (سنگآهن هماتیتی)، مشارکت در اکتشاف پهنه ۱۲۱ کیلومتر مربعی در درهانجیر، مطالعات پرعیارسازی و استفاده از سنگآهن هماتیتی و کمعیار (معادن چاهباشه یک و ۲ اردکان) و تامین دولومیت و آهک مصرفی برشمرد.
در ادامه این مجمع مجتبی مهرینژاد به سوالات سهامداران پیرامون مسائل مختلفی همچون اقدامات شرکت آهن و فولاد ارفع در زمینه تامین پایدار برق و گاز، تکمیل پروژههای توسعهای و… پاسخ داد و در نهایت مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت آهن و فولاد ارفع برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲ با تقسیم سود ۳۹۲ تومانی به ازای هر سهم به پایان رسید.
انتهای پیام//