سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۹:۲۲ /چهارشنبه/۱۳ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۵۵ /یکشنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۳

«ومعادن» در مسیر توسعه زیرساخت‌ها؛

از افزایش چشمگیر ذخایر صبانور تا آغاز چند پروژه نیروگاهی تجدیدپذیر

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان یکی از قطب‌های سرمایه‌گذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی کشور، اقدامات قابل‌توجهی را با هدف توسعه اکتشافات و تامین پایدار انرژی انجام داده است.

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان یکی از قطب‌های سرمایه‌گذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی کشور، اقدامات قابل‌توجهی را با هدف توسعه اکتشافات و تامین پایدار انرژی انجام داده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، امروزه یکی از اقدامات استراتژیک و هوشمندانه شرکت‌ها جهت دستیابی به سودآوری پایدار و افزایش عمر پربار سازمان، تمرکز بر آینده‌نگری و تضمین رشد مستمر در کنار افزایش سودآوری سالانه است.

این رویکرد به شرکت‌ها امکان می‌دهد تا از بنیان قوی برخوردار شوند و سرمایه‌گذاری‌های فعلی‌ آن‌ها قابل اعتماد و اتکا باشد. بر همین اساس، بررسی مستمر اقدامات زیرساختی شرکت‌های بزرگ صنعتی از ضروریات توسعه پایدار این شرکت‌هاست.

صنعت فولاد کشور در حال حاضر با دو چالش اساسی روبه‌روست که هر دوی این چالش‌ها به زیرساخت‌های این صنعت برمی‌گردد. نخست، تامین مواد اولیه و دوم، ناترازی انرژی.

در این راستا، شرکت‌های فعال در حوزه فولاد هر یک به نحوی اقدامات متناسب با شرایط خود را آغاز کرده‌اند. به ویژه، هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات که همواره با نگرش رشد و توسعه‌ پیوسته فعالیت می‌کند، گام‌های موثری در جهت رفع این چالش‌ها برداشته است. با توجه به اهمیت این موضوع، هر سال اقدامات این هلدینگ تاثیرگذار را در این دو حوزه مهم، زیر ذره‌‌بین قرار می‌دهیم.

به گفته فعالان این بخش، صنعت فولاد کشور که سهمی بالغ بر ۴.۵ درصد در اقتصاد ملی دارد و از میانگین جهانی بالاتر است، همواره نقش کلیدی در رشد اقتصادی و ارزآوری ایفا کرده است؛ به‌ طوری‌ که در سال گذشته، زنجیره فولاد با صادرات حدود هشت میلیارد دلار، معادل تقریبا ۱۶.۵ درصد از صادرات نفتی کشور، سهم چشمگیری در ارزآوری داشته است.

رشد ذخایر صبانور، شاخص موفقیت «ومعادن»

با توجه به اهمیت تامین پایدار خوراک (سنگ‌آهن) به عنوان پاشنه آشیل صنعت فولاد، ضرورت توسعه متوازن و هوشمند زنجیره فولاد بیش از پیش مشهود شده است؛ چراکه علاوه بر احداث واحدهای تولیدی در بخش‌های مختلف، باید زیرساخت‌ها و تامین مواد اولیه به صورت مستمر و بهینه فراهم شود. در همین راستا، هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با نگرشی بر رشد و توسعه پیوسته، گام‌های موثری در جهت افزایش فعالیت‌های اکتشافی و تضمین تامین مواد اولیه برداشته است.

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل «ومعادن» اعلام کرده که تاکنون بیش از ۱۹ دستگاه حفاری اکتشافی توسط این شرکت خریداری شده است. از این تعداد، ۱۵ دستگاه به شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان و چهار دستگاه به شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا تخصیص یافته است. تمرکز اصلی این اقدامات بر توسعه اکتشافات در محدوده‌های جانجا و صبانور قرار دارد.

آمار حفاری‌های اکتشافی «ومعادن» نیز روند روبه‌رشدی را نشان می‌دهد؛ به طوری که در سال ۱۴۰۱ میزان حفاری به ۶۵ هزار و ۲۴۷ متر، در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۱ هزار و ۸۸۸ متر و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ به ۹۵ هزار و ۷۷۰ متر رسیده است. همچنین انتظار می‌رود تا پایان سال جاری، این رقم از ۱۲۰ هزار متر نیز فراتر رود.

در مجموع، طی سه سال گذشته ۲۹۸ هزار و ۱۳۴ متر حفاری اکتشافی توسط این مجموعه انجام شده که از این میزان، ۲۸۱ هزار و ۲۱۲ متر در محدوده‌های اکتشافی گروه «ومعادن» و ۱۶ هزار و ۹۲۲ متر در مناطق خارج از گروه انجام شده است.

در نتیجه این اقدامات گسترده اکتشافی، ذخایر قطعی معادن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (شامل معادن باباعلی، گلالی و شهرک)، از ۵۱ میلیون و ۹۴۲ هزار تن در سال ۱۴۰۰، به ۳۹۷ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۵۶ تن تا به امروز افزایش یافته که ارزش برجای این ذخایر بالغ بر ۹۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.

در راستای بهره‌مندی از این ذخایر، طرح‌های توسعه‌ای متعددی در این گروه در حال اجراست که تامین مستمر خوراک برای واحدهای احیا مستقیم و فرایندهای فولادسازی این مجموعه تحقق یابد و ارزش افزوده بیشتری برای صنعت ایجاد شود.

پویاانرژی، تراز انرژی در «ومعادن»

هلدینگ «ومعادن» همچنین با اتخاذ راهبردهای بلندمدت در مقابله با بحران انرژی، برنامه‌های جامعی را جهت کاهش ناترازی انرژی به اجرا گذاشته است. طبق اعلام رئیس انجمن فولاد ایران، خسارات ناشی از قطعی‌های مکرر برق در سال جاری، به میزان ۸.۵ میلیارد دلار بر تولید فولاد سایه افکنده است. از این رو، ایجاد زیرساخت‌های مطمئن انرژی برای تضمین پایداری تولید، اهمیت دوچندانی پیدا کرده است.

شرکت پویا انرژی، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه «ومعادن» در این مسیر پروژه‌های نیروگاهی متعددی را به اجرا گذاشته است و چندین طرح توسعه‌ای در این مجموعه در حال اجراست. نخست، نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری در سمنان که در اواخر فروردین ماه ۱۴۰۳ فاز دوم آن با افزودن دو خط ۱۸۳ مگاواتی به شبکه برق کشور افتتاح شد و سهم قابل‌توجهی در تامین انرژی گروه «ومعادن» دارد.

مجموع ظرفیت اسمی این نیروگاه به ۷۳۰ مگاوات رسیده است. در فاز سوم این نیروگاه، برنامه احداث دو واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۳۱۰ میلیون یورو پیش‌بینی شده تا ظرفیت نهایی نیروگاه به یک هزار و ۱۰۰ مگاوات افزایش یابد. همچنین در حوزه انرژی تجدیدپذیر، پروژه‌های متعددی در حال اجرا است:

نیروگاه خورشیدی ۹۰ مگاوات پویای کرمانشاه: این پروژه که به عنوان نخستین گام در جهت ایجاد یکی از بزرگ‌ترین مزرعه‌های خورشیدی در غرب کشور در نظر گرفته شده، در دو بخش طراحی شده است؛ یک بخش خورشیدی جهت تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر و یک سیستم سیکل ترکیبی برای تامین برق پایدار صنایع منطقه. طبق برنامه، تا تیر ماه ۱۴۰۴، به میزان ۱۰ مگاوات از ظرفیت این نیروگاه وارد مدار خواهد شد.

نیروگاه خورشیدی پویای سمنان ۲ (۱۴ مگاوات): مراسم کلنگ‌زنی این نیروگاه در روز ۱۸ بهمن در مجاورت نیروگاه خورشیدی پویای سمنان یک برگزار شد. با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان و در زمینی به مساحت ۱۶ هکتار، این پروژه پس از بهره‌برداری، سالانه ۲۶.۵ هزار مگاوات ساعت انرژی تولید می‌کند که معادل مصرف ۶ هزار و ۵۰۰ خانوار است. همچنین، انتظار می‌رود با صرفه‌جویی حدود ۷.۵ میلیون لیتر سوخت و جلوگیری از تولید ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گازهای گلخانه‌ای در سال، تاثیر مثبت زیست‌محیطی قابل‌توجهی به همراه داشته باشد.

نیروگاه خورشیدی ۱۵ مگاوات در مهدی‌شهر (سمنان): بر اساس اعلام مدیران مجموعه، این پروژه طی روزهای آتی به مرحله اجرایی خواهد رفت و گامی دیگر در جهت کاهش ناترازی و تامین برق پایدار محسوب می‌شود.

در مجموع، اقدامات متنوع هلدینگ «ومعادن» از طریق سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و پروژه‌های خورشیدی، نمونه‌ای بارز از برنامه‌ریزی بلندمدت در مقابله با بحران انرژی است. این طرح‌ها نه تنها تامین برق پایدار را برای صنایع استراتژیک کشور تضمین می‌کنند بلکه با به‌کارگیری منابع تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین، نقش مهمی در حفظ تعادل تولید و کاهش اثرات زیست‌محیطی ایفا خواهند کرد.

انتهای پیام//

رئیس هیئت مدیره هلدینگ ظفر:

۱۰:۲۳ /سه شنبه/۵ فروردین ۱۴۰۴

طبق وعده سید مجید هدایت،

۷:۰۰ /یکشنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج ‌فارس:

۱۱:۵۲ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

نقش موثر «ومعادن» در تولید و صنعت؛

۸:۲۶ /چهارشنبه/۱۵ اسفند ۱۴۰۳

محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۳۲ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در گفت‌‎وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۰ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳

محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۵۱ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

نادر رضایی‌منش، مدیرعامل شرکت لعابیران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۲:۳۸ /شنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۲

اقدامات و راهبردهای صدرتامین برای پیشبرد ساختاریافته اهداف نوآورانه

۱۴:۳۷ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

محمدرضا پيرحسينلو، مديرعامل منطقه ويژه صنايع معدنی و فلزی خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۳۷ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

پیش‌نیاز تقویت توان داخل، توسعه و انتقال تکنولوژی است؛

۹:۴۶ /یکشنبه/۲۵ مهر ۱۴۰۰

رهایی از اقتصاد نفتی

۷:۲۶ /شنبه/۲۸ فروردین ۱۴۰۰

صنعت کشور ما بعد از رهایی از یوغ استعمار

۷:۳۱ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹

سال گذشته که «رونق تولید» نام‌گذاری شده بود

۸:۴۱ /شنبه/۱۸ مرداد ۱۳۹۹

مازاد نیروی انسانی، سنگی بر راه خروج وابستگی از نفت

۵:۲۴ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات،

۱۵:۵۱ /یکشنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

۱۶:۵۲ /سه شنبه/۳۰ مرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین؛

۱۳:۲۴ /سه شنبه/۱۵ اسفند ۱۴۰۲

اینفوگرافیک وسیع‌ترین منطقه ویژه اقتصادی اقتصادی ایران؛

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۲

اینفوگرافی: نگاهی به پروژه‌های شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات

۹:۴۲ /شنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۱

اختصاص 80 درصد از دارایی‌های ومعادن به شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

۶:۰۱ /پنجشنبه/۲۶ خرداد ۱۴۰۱

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/12/28

278400

فلزات آنلاین

1403/12/28

973636

فلزات آنلاین

1403/12/28

1478906

فلزات آنلاین

1403/12/28

1093112

فلزات آنلاین

1403/12/28

29198

فلزات آنلاین

1403/12/28

17975

فلزات آنلاین

1403/12/28

46715

فلزات آنلاین

1403/12/28

55899

فلزات آنلاین

1403/12/28

41670

فلزات آنلاین

1403/12/28

43790

فلزات آنلاین

1403/12/28

38336

فلزات آنلاین

1403/12/28

36352

فلزات آنلاین

1403/12/28

36527

فلزات آنلاین

1403/12/28

43216

فلزات آنلاین

1403/12/28

42024

فلزات آنلاین

1403/12/28

61794

فلزات آنلاین

1403/12/28

33795

فلزات آنلاین

1403/12/28

46053

فلزات آنلاین

1403/12/28

54563

فلزات آنلاین

1403/12/28

7697800