رئیس خانه معدن یزد گفت: از ۵۴۵ معدن استان، پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک هستند که باید حمایت جدی از این مجموعهها با هدف حفظ و توسعه اشتغال مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایرنا سعید افضلیپور با بیان اینکه بخش معدن یکی از حوزههای بسیار مهم در عرصه اقتصادی است، اظهار کرد: در یزد بیش از ۵۰ نوع اندیس معدنی وجود دارد.
وی اضافه کرد که به همین دلیل یزد چهارمین استان توسعه یافته صنعتی است، رتبه سوم تولید فولاد را در سطح ملی دارد. هم اکنون بیش از ۸۰۰ نوع کالا در کارخانههای استان یزد تولید میشود و در آینده از لحاظ تولید سنگآهن، خاک صنعتی و باریت رتبه نخست را از آن خود خواهد کرد.
به گفته افضلیپور، یزد از نظر ذخیره معدن سرب و روی در کشور در صدر قرار دارد و تا سال آینده ذخایر موجود این بخش بالفعل خواهد شد. وی برای توسعه فعالیتهای معدنی پیشنهاد کرد: در کوتاه مدت باید روند بروکراسی اداری برای صدور مجوزهای معادن کاهش یابد.
ایجاد سازوکار حمایتی در شرایط رکود، قیمتگذاری عادلانه زنجیره فولاد و توزیع منطقی سود در این ارتباط از دیگر راهکارهای حل مشکل این حوزه است. این فعال حوزه معدن استان در ادامه ایجاد مناطق دارای زیرساختهای مناسب در مراکز تمرکز معادن، ساخت صنایع مواد ناریه به منظور ایمنی بیشتر، تربیت نیروی کار ماهر و متخصص معدنی، ایجاد منطقه ویژه فرآوری پیگیری تمرکز و توسعه اکتشاف عمیق در استان و تقویت صندوق بیمه معادن در سطح ملی را از دیگر راهکارهای رفع مشکل این بخش عنوان کرد.