رئیس نسوز شرکت فولاد هرمزگان گفت: شرکت فولاد هرمزگان در مقایسه با بسیاری از فولادسازان داخلی، عملکرد بسیار خوبی در زمینه کاهش مصرف نسوز داشته و این مهم را با توجه به ناترازیهای انرژی در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای کاهش مصرف نسوز در شرکت فولاد هرمزگان انجام شده و امروز نیز شاهدیم که استراتژیهای مصرف نسوز نیز تغییر کرده است.
شرکت فولاد هرمزگان در مقایسه با گذشته، به پیشرفتهای قابلتوجهی در این زمینه دست یافته و رکوردهایی در زمینه کاهش مصرف نسوز به دست آمده است که از جمله میتوان به مصرف نسوز در فروردین ماه سال جاری به میزان ۵٫۸ کیلوگرم بر هر تن مذاب اشاره کرد.
محمد ملابیک، رئیس نسوز شرکت فولاد هرمزگان با بیان این خبر و اینکه میزان مصرف نسوز به عوامل مختلفی از جمله نوع کوره، فرایند تولید، کیفیت مواد اولیه و… بستگی دارد، افزود: رکوردهای شرکت فولاد هرمزگان که به عنوان بهترین عملکردها در ایران محسوب میشوند، عبارتند از عمر نسوز در پاتیلهای فولاد هرمزگان که ۳۴۰ ذوب و همچنین عمر نسوز در کوره احیا بوده که ۱۴ سال است. هماکنون نیز با توجه به توقفات تولید و ناترازی انرژی، استراتژیهای مصرف نسوز نیز تغییر کرده و تمام توان این واحد در مدیریت مصارف و کاهش اثرات این توقفات بر مصرف نسوز و بهای تمام شده است.
وی تصریح کرد: چالشهای ناشی از نوسانات انرژی شامل قطعی برق و گاز، تاثیراتی بر عمر نسوزها و هزینههای تولید داشته و مصرف نسوز در حال حاضر به طور میانگین ۷٫۵ کیلوگرم بر تن مذاب حفظ و نگهداری شده است.
کاهش مصرف نسوز در شرکت فولاد هرمزگان
رئیس نسوز شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: شرکت فولاد هرمزگان در سالهای اخیر پیشرفتهای قابلتوجهی در کاهش مصرف نسوز داشته و به رکوردهای قابل قبولی دست یافته است؛ چراکه برای کاهش مصرف نسوز در این شرکت، اقدامات مختلفی از جمله بهینهسازی فرایند تولید، استفاده از نسوزهای با کیفیت بالاتر، بهبود طراحی نسوز تجهیزات با استفاده از طراحی مجدد نسوز تجهیزات با هدف کاهش تماس عوامل زیانآور با نسوز و افزایش عمر مفید آنها، بهبود سیستمهای نگهداری و تعمیرات و آموزش پرسنل انجام شده است.
به گفته ملابیک، یکی از مهمترین مشکلات موجود، شوکهای حرارتی ناشی از نوسانات انرژی است زیرا این شوکها باعث ایجاد ترک در نسوزها، کاهش عمر مفید آنها و افزایش هزینههای تعمیرات میشود. همچنین، کیفیت پایین برخی از مواد اولیه و خطاهای انسانی و نیز عوامل اصلی خوردگی نسوزها همچون شوکهای حرارتی، خوردگی سرباره، سایش مکانیکی، در برخی موارد مواد اولیه مصرفی نسوز و عدم دقت در نصب و تعمیرات و عدم رعایت دستورالعملهای عملیاتی میتوانند منجر به تخریب نسوزها شوند.
وی خاطرنشان کرد: برای کاهش مصرف نسوز و افزایش عمر مفید آنها، میتوان راهکارهایی همچون استفاده از فناوریهای نوین یعنی استفاده از نسوزهای نانو، نسوزهای با پوششهای محافظتی و نسوزهای با ساختار «END LESS»، بهبود روشهای نصب و تعمیر، انجام تعمیرات پیشگیرانه و استفاده از مواد نسوز با کیفیت بالا، بهینهسازی فرایند تولید با کاهش زمان ماندگاری مذاب در کوره، بهبود کنترل دما و کاهش نوسانات حرارتی و آموزش پرسنل اجرا کرد.
ضرورت حمایت از شرکتهای دانشبنیان
رئیس نسوز شرکت فولاد هرمزگان ابراز کرد: در واحد نسوز شرکت فولاد هرمزگان، کارشناسان و تکنسینهای مجربی مشغول به کار هستند و در زمینههای مختلفی از جمله مهندسی مواد، متالورژی، مکانیک و کنترل فرایند تخصص دارند. این افراد با همکاری یکدیگر تلاش میکنند تا اهداف سازمان را در زمینه کاهش مصرف نسوز و بهبود کیفیت محصولات محقق کنند.
ملابیک اضافه کرد: همکاری با شرکتهای داخلی و دانشگاهها برای بومیسازی مواد نسوز، یکی از اولویتهای اصلی این شرکت است و تلاش کردیم تا وابستگی خود به واردات نسوز را کاهش دهیم. همچنین، سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه برای تولید نسوزهای با کیفیت بالا و با قیمت مناسب ضروری است.
وی درباره برنامههای آینده شرکت فولاد هرمزگان برای کاهش مصرف نسوز، خاطرنشان کرد: آینده نسوزها در صنعت فولاد به سمت استفاده از مواد با فناوری بالا، بهبود خواص مکانیکی و حرارتی، کاهش ضایعات و افزایش عمر مفید پیش میرود. استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و کنترل فرایندهای نسوز، یکی از روندهای مهم در آینده خواهد بود. بنابراین برنامههای این واحد برای کاهش مصرف نسوز در آینده شامل ادامه تحقیقات و توسعه با انجام مطالعات برای شناسایی نسوزهای جدید با عملکرد بهتر و توسعه روشهای نوین کاربرد نسوز، همکاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، بهبود سیستمهای مدیریت انرژی، بهینهسازی سیستمهای کنترل کیفیت و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از نسوزها است که میتواند به تصمیمگیری بهتر در انتخاب و استفاده از نسوزها کمک کند؛ همچنین استفاده از نرمافزارهای شبیهسازی برای پیشبینی عمر مفید نسوزها و ارزیابی عملکرد راهکارهای مختلف، میتواند به کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری منجر شود.
رئیس نسوز شرکت فولاد هرمزگان یادآور شد: شرکت فولاد هرمزگان در مقایسه با بسیاری از فولادسازان داخلی، عملکرد بسیار خوبی در زمینه کاهش مصرف نسوز داشته است. با این حال، همچنان فرصتهایی برای بهبود وجود دارد و «هرمز» با ایجاد یک سیستم مدیریت دانش، میتواند تجربیات و دانش خود را در زمینه مصرف و نگهداری از نسوزها به اشتراک بگذارد؛ امید میرود که از این شرایط کنونی نیز مانند گذشته با کسب افتخارات فراوان عبور کنیم.
انتهای پیام//