سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۹:۵۴ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۱:۲۲ /شنبه/۳ آذر ۱۳۹۷

حمیدرضا عظیمیان، مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه:

استفاده از تکنولوژی‌های روز مزیت رقابتی ایجاد می‌کند

اسـتفاده از تکنولوژی و بروزرسـانی آن یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر صنعت‌گری اسـت. در دنیای امروز که فناوری با شـتاب در حال تغییر و تحول اسـت، همگام‌سـازی شـرکت‌های تولیدی و به‌ویژه صنایـع مـادر بـا تکنولـوژی روز ضرورتـی انکارناپذیـر اسـت، صنایـع فـولاد نیـز از ایـن قاعـده مسـتثنی نیسـتند. در ایـن راسـتا خبرنـگار ماهنامـه «اخبـار فلـزات» بـه گفتوگـو بـا مدیـر عامـل شـرکت فـولاد مبارکـه پرداختـه اسـت. حمیدرضـا عظیمیـان معتقـد اسـت کـه در طراحـی و تدویـن سـند راهبـردی صنعـت فـولاد ایـران توجـه ویـژه‌ای بـه مقولـه تکنولـوژی شـده اسـت. متـن کامـل ایـن گفت‌وگـو را در ادامه می‌خوانید. بـا توجـه بـه تجربـه جنابعالـی در صنایـع مختلـف معدنـی و فلـزی کشـور، اسـتفاده از به‌روزترین تکنولوژی‌ها را در تولید محصولات صنعتی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ بـا توجـه بـه آمـار میـزان رشـد تولیـد فـولاد در جهـان در دو دهـه گذشـته، به راحتـی می‌تـوان دریافت که صنعت فولاد همچنان آینده خوبی را در پیـشروی خـود می‌بینـد. بـه همیـن دلیـل سرمایه‌گذاری در توسعه این بخش در زمینه‌های مختلـف از لحـاظ اقتصـادی از اهمیـت بالا...

اسـتفاده از تکنولوژی و بروزرسـانی آن یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر صنعت‌گری اسـت. در دنیای امروز که فناوری با شـتاب در حال تغییر و تحول اسـت، همگام‌سـازی شـرکت‌های تولیدی و به‌ویژه صنایـع مـادر بـا تکنولـوژی روز ضرورتـی انکارناپذیـر اسـت، صنایـع فـولاد نیـز از ایـن قاعـده مسـتثنی نیسـتند.

در ایـن راسـتا خبرنـگار ماهنامـه «اخبـار فلـزات» بـه گفتوگـو بـا مدیـر عامـل شـرکت فـولاد مبارکـه پرداختـه اسـت. حمیدرضـا عظیمیـان معتقـد اسـت کـه در طراحـی و تدویـن سـند راهبـردی صنعـت فـولاد ایـران توجـه ویـژه‌ای بـه مقولـه تکنولـوژی شـده اسـت. متـن کامـل ایـن گفت‌وگـو را در ادامه می‌خوانید.

بـا توجـه بـه تجربـه جنابعالـی در صنایـع مختلـف معدنـی و فلـزی کشـور، اسـتفاده از به‌روزترین تکنولوژی‌ها را در تولید محصولات صنعتی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بـا توجـه بـه آمـار میـزان رشـد تولیـد فـولاد در جهـان در دو دهـه گذشـته، به راحتـی می‌تـوان دریافت که صنعت فولاد همچنان آینده خوبی را در پیـشروی خـود می‌بینـد. بـه همیـن دلیـل سرمایه‌گذاری در توسعه این بخش در زمینه‌های مختلـف از لحـاظ اقتصـادی از اهمیـت بالا برخـوردار اسـت. در ایـن راسـتا سـرمایه‌گذاران بخش‌هـای دولتـی و خصوصـی به‌دنبـال یافتـن بهتریـن حوزه‌هـا از نظـر فنـی و اقتصـادی بـرای سـرمایه‌گذاری و توسـعه در ایـن بخـش هسـتند.

بنابراین با توجه به موقعیت جغرافیایی، منطقه‌ای، انسـانی، سـطح تکنولوژی، بازار مصرف و بسیاری عوامـل دیگـر در هـر کشـور می‌‌تـوان بـرای تولیـد محصـولات مـورد نیـاز از فرآیندها و تکنولوژی‌های مناسب استفاده کرد. در حال حاضر شرایط اقتصاد جهانـی به‌گونه‌ای اسـت کـه بیشـتر شـرکت‌ها به‌دنبـال دسـتیابی بـه جایگاهـی رقابتـی در سـطح بین‌المللی هستند. در دنیای مدرن امروز، رقابت یـک عامـل پویاسـت و جدیـد بـودن عوامـل مهمـی مانند تکنولوژی، محصولات، مرزبندی‌های بـازار، فرآیندهـای تولیـد و مفاهیـم مدیریتـی منجـر بـه شکل‌گیری، تغییر یا حتی از بین رفتن مزیت رقابت بخش صنعت یک کشور شود.

بـه نظـر شـما، صنایـع معدنـی و فلـزی به‌ویژه صنعت فولاد تا چه حد توانسته‌اند از تکنولوژی‌هـای روز دنیـا در بخش‌هـای مختلف بهره بگیرند؟

شـرکت‌های فـولادی بـرای حفـظ و ارتقـای جایـگاه خـود در محیـط رقابتـی امـروز در تدویـن برنامه‌هـای شناسـایی، انتخـاب و بهره‌بـرداری از تکنولوژی‌های بهروز، مفید و مرتبط با شرایط خود تلاش‌هـای زیـادی کرده‌انـد.

در ایـن راسـتا، برخـورداری از اطلاعـات فنـی، جامـع و بـه روز بـه انتخـاب و بکارگیـری تکنولوژی‌هـای بهینه کمک کرده و می‌تواند تضمین‌کننده سرمایه‌گذاری‌های مطمئن و سودآور برای شرکت باشد. ضمن اینکه اطلاعاتـی کـه در بـالا بـه آن‌هـا اشـاره شـد در تهیـه طرح‌هـای توجیهـی جزئی‌تـر به‌طور غیرمسـتقیم می‌توانـد باعـث کاهـش هزینه‌هـا شـود. در دهـه اخیـر، صنعـت فـولاد کشـور بـا توجـه بـه محدودیت‌های مختلف از جمله تحریم‌ها، نحوه تامین منابع مالی و… در برخی مقاطع زمانی در بکارگیری تکنولوژی پیشرفته و بهروز موفق بوده و در برخی موارد نیز ناکام مانده است.

باتوجـه بـه نقـش جنابعالـی در طراحی و تدوین سند راهبردی صنعت فولاد ایران، در ایـن سـند اسـتفاده از تکنولوژی‌هـای نویـن تـا چه حد مورد توجه قرار گرفته است؟

سند راهبردی صنعت فولاد ایران با مشارکت متخصصـان صنعـت فولاد کشـور ازسـوی شـرکت ملـی فـولاد ایـران تهیـه و از بخش‌هـای مختلفـی تشـکیل شـده اسـت. این سـند به‌طور کلی شـامل مطالعـات بـازار فـولاد جهان و منطقه خاورمیانه و ایران؛ بررسی وضعیت زمین‌شناسی و اکتشافات معدنـی؛ بررسـی انـواع انرژی‌هـای مـورد نیـاز صنعـت؛ بررسـی وضعیـت حمـل و نقـل و زیرساخت‌های اطلاعاتی و تکنولوژی فولاد از نظر فنـی و اقتصـادی اسـت.

اسـتفاده از تکنولوژی‌هـای روز چـه مزیـت رقابتـی در تولیـد و فـروش محصولات ایجاد می‌کند؟

تمامـی اهـداف و شـاخص‌های عملیاتـی شـرکت‌های فعـال در زمینـه تولیـد محصـولات فـولادی از قبیـل افزایـش میـزان تولیـد، تولیـد محصـولات خـاص بـا ارزش‌افـزوده بالاتـر، کاهـش مصـرف انـرژی، افزایـش راندمـان، کاهـش مـواد مصرفی، کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و… به‌عوامل و منابع مختلفی وابسته است.

بیشک یکی از مهم‌ترین منابع در این راستا تکنولوژی اسـت. بنابرایـن همان‌گونـه کـه بـه آن اشـاره شـد، تکنولـوژی در کاهـش قیمـت تمام شـده و توسـعه سبد محصولات تجاری و کیفی و افزایش مزیت رقابتی بنگاه‌ها تاثیر بسزایی دارد.

عقبماندگی در تکنولوژی چه نتایجی را برای صنعت کشور به‌ویژه در تولید فولاد به‌دنبال خواهد داشت؟

به‌طـور حتـم عـدم به‌کارگیـری تکنولوژی‌هـای روز دنیـا در تمـام صنایـع کشـور پیامدهـای نامطلوبی را به جا خواهد گذاشت و صنعت فولاد نیـز از ایـن قاعـده مسـتثنی نیسـت. یکـی از مهم‌تریـن پیامدهـای دسترسـی نداشـتن بـه تکنولـوژی روز، کاهـش قـدرت رقابـت در حـوزه قیمت و کیفیت محصولات تولیدی خواهد بود.

در صنعت فولاد، مصرف انرژی یکی از پارامترهای مهم و تاثیرگذار در قیمت تمام شـده اسـت که با پیشـرفت‌های علمـی و نوآورانـه تکنولوژیکـی در صنایع فولادی دنیا به حداقل رسیده است. تولید فولادهـای ویـژه و بـه اصطلاح کیفـی نیـز نیازمند بکارگیری تکنولوژی‌های به روز و پیشرفته در این زمینه است.

در زمینـه توسـعه تکنولـوژی در ایـران از دانـش تولیـد محصـولات تـا فرآینـد، ابـزار، روش و سیسـتم چـه پیشـنهاداتی را برای مسئولان ذی‌ربط دارید؟

تدوین و اجرای اسـتراتژی تکنولوژی در سـطح ملـی در صنایـع مختلـف از قبیـل صنعـت خودروسـازی، نفـت، پتروشـیمی و… و بـه تبـع آن بنگاه‌های اقتصادی کشـور، در توسـعه تکنولوژی تولیـد نقـش بسـزایی دارد. همچنیـن توسـعه شـرکت‌های دانش‌بنیـا‌ن‌ افزایـش تعاملات بیـن دانشـگاه و صنعـت و نیـز توسـعه مراکـز تحقیـق و توسـعه «D&R» بنگاه‌هـای اقتصـادی از جملـه راهکارهایی است که میتوان از آن‌ها برای توسعه تکنولوژی تولید در ایران استفاده کرد.

خوشبختانه بـا تش معاونـت علمـی و فنـاوری ریاسـت جمهـوری، در چنـد سـال گذشـته شـرکت‌های دانشبنیان و پارک‌های فناوری توسـعه‌یافته و در مسیر خوبی قرار گرفته‌اند. توسعه تکنولوژی نانو و صنایـع دانش‌بنیـان در حـوزه انـرژی از مصادیـق توسعه تکنولوژی در این زمینه است.

صدای پای بهار در زمستان فولاد کشور؛

۵:۳۸ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

با کسب تقدیرنامه تک ستاره صورت پذیرفت؛

۱۱:۵۶ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳

به دنبال سهم ۵۰ درصدی در صادرات،

۱۰:۵۶ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/2

224036

فلزات آنلاین

1403/10/2

611682

فلزات آنلاین

1403/10/2

900636

فلزات آنلاین

1403/10/2

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/2

24726

فلزات آنلاین

1403/10/2

13781

فلزات آنلاین

1403/10/2

42717

فلزات آنلاین

1403/10/2

50750

فلزات آنلاین

1403/10/2

42984

فلزات آنلاین

1403/10/2

41523

فلزات آنلاین

1403/10/2

28843

فلزات آنلاین

1403/10/2

30296

فلزات آنلاین

1403/10/2

28746

فلزات آنلاین

1403/10/2

37424

فلزات آنلاین

1403/10/2

35661

فلزات آنلاین

1403/10/2

59767

فلزات آنلاین

1403/10/2

28179

فلزات آنلاین

1403/10/2

42873

فلزات آنلاین

1403/10/2

47148

فلزات آنلاین

1403/10/2

4891800