مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات گفت: شرکت سهامی عام پروژهمحور، فرصت بیبدیلی برای پروژههای مختلف است که بتوانیم برای نخستین بار مردم را نیز در اجرای این پروژهها شریک کنیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، نشست خبری معرفی شرکت تجلی توسعـــه معـــادن و فلـــزات با حضــور «امیرحسیـــن نـــادری، مدیرعامــــل شرکــــت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات»، «ناصر تقیزاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو»، «مرتضی علیاکبری، مدیرعامل شرکـــت تجلی توسعـــه معـــادن و فلزات» و «محمد کشانی، عضو هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات» همچنین مدیران و معاونان شرکتهای تابعه سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات برگزار شد. شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به عنوان نخستین شرکت اجرای پروژهها در کشور شروع به کار کرده و مدیران این شرکت قصد دارند با عرضه سهام آن در بازار سرمایه، تامین مالی اجرای پروژههای در دست اقدام را انجام دهند.
هدایت سرمایههای مردمی به سمت اجرای پروژههای سودده
در ابتدای این نشست، امیرحسین نادری در معرفی شرکت تجلی اظهار داشت: یکی از آرزوهای تولیدکنندگان در بازار سرمایه این است که نقدینگی جذب و به پروژههای بزرگ کشور وارد شود. در این رابطه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، به عنوان بزرگترین شرکت سرمایهگذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور این رسالت را بر دوش دارد که سرمایهها را به سمت اجرای پروژهها هدایت کند.
وی افزود: برای تاسیس شرکت اجرای پروژه دشواریهایی نیز وجود داشت که عدم درک متقابل در مجموعههای بورسی و بازار سرمایه بود. به همین دلیل تلاشهای زیادی برای معرفی و تشکیل شرکت تجلی از سوی مدیران شرکت صورت گرفت. خوشبختانه موانع شکلگیری شرکت تجلی برطرف شده است. بعد از تجلی، برنامه سنگینی برای تامین مالی پروژهها از بازار سرمایه در دستور کار قرار دادهایم.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات خاطرنشان کرد: سیل نقدینگی که در کشور به وجود آمده، میتواند مفید یا مضر باشد. در شرایط کنونی امکان واردات آسان به کشور وجود ندارد. در همین حال افزایش نرخ ارز فرصت خوبی را برای صادرات به وجود آورده است. همچنین قیمت کامودیتیها به بالاترین حد خود طی چند سال اخیر رسیده است. در پی آن، درآمد شرکتهای حوزه معدن و صنایع معدنی نیز به بالاترین حد تاریخی خود رسیده است. بنابراین فرصتی ایجاد شده که با صادرات، صنایع کشور در بازارهای جهانی برنده شوند.
نادری تاکید کرد: شرکت تجلی، دریچهای به سوی بازار سرمایه بوده که تاکنون شرکتی به آن وارد نشده است. لازم به یادآوری است که در سالهای نه چندان دور، تامین مالی از بازار سرمایه چندان مطرح نبود و عمدتا تامین مالی به بازار پول محدود میشد. با انتشار اوراق و طراحیهایی که در بازار سرمایه صورت گرفت، فصل جدیدی در بازار به وجود آمده است.
وی تصریـــح کـــرد: شرکــت سهـــامی عام پروژهمحور، فرصت بیبدیلی برای پروژههای مختلف است که بتوانیم برای نخستین بار مردم را نیز در اجرای این پروژهها شریک کنیم. رمز موفقیت این شرکت در آن است که کارشناسان اقتصادی در حوزه بازار سرمایه پکیجهای اقتصادی برای اجرای پروژهها طراحی کنند. این یعنی سرمایهای که از مردم برای اجرای پروژهها اخذ میشود، باید بازده اقتصادی مناسب داشته باشد و طبعا بیش از تورم باشد.
استفاده از بازار سرمایه، آسانترین راه اجرای پروژهها
مرتضی علیاکبــری، مدیرعامـــل شرکـــت تجلی معادن و فلزات در ادامه جلسه اظهار داشت: ایده اولیه شکلگیری شرکت اجرای پروژه، به زمان اوج بازار سرمایه برمیگردد. در آن زمان با توجه به اینکه نقدینگی باعث ایجاد مشکلاتی برای اجرای پروژهها شده بود، تصمیم گرفتیم با تامین مالی جدید پروژهها را احیا کنیم. روشهای مختلفی برای تامین مالی از بازار سرمایه با انتشار اوراق یا اخذ وام وجود داشت اما امکان تامین مالی به این روشها بنا به دلایلی نبود.
وی افزود: زنجیره کامل فولاد از معدن تا محصول نهایی در شرکت تجلی وجود دارد و سرمایهگذاران آن چادرملو، گلگهر و توسعه معادن و فلزات هستند اما تصمیم گرفتیم آحاد مردم را در اجــرای پروژهها شریک و سرمایه آنها را جذب کنیم. به همین دلیل سهام شرکت تجلی از طریق بورس یا فرابورس عرضه میشود. ضمن اینکه شرکت تجلی از وجوهی که بابت اجرای پروژهها تامین کرده و در افزایش سرمایههای بعدی نیز تامین خواهد کرد، صرفا بابت اجرای پنج پروژه بزرگ خواهد بود و سرمایه جذب شده مردم مستقیما به پروژهها تزریق میشود.
مدیرعامل شرکت تجلی معادن و فلزات خاطرنشان کرد: اجرای پنج پروژه در قالب سه شرکت انجام خواهد شد. بزرگترین پروژه مربوط به فولاد سرمد ابرکوه است که ۴۲درصد سهام آن برای چادرملو و ۴۸ درصد برای تجلی اســت. در این شرکــت ســه پروژه شامل آهن اسفنجی یک میلیون تنی، فولادسازی ۶۰۰ هزار تنی و کلاف اجرا خواهد شد که تنوع خوبی در محصـــول ایجـــاد میکنــــد. بیشتریــــن سرمایهگذاری در این شرکت انجام خواهد شد و اگر گندلهسازی و معدن نیز به آن در آینده اضافه شود، قطعا میتواند زنجیره کامل را داشته باشد.
علیاکبری ادامه داد: شرکت بعدی مجری پروژه، فولاد شرق خراسان بوده که قرار است این شرکت یک پروژه ۲٫۵ میلیون تنی کنسانترهسازی را اجرا کند. خوشبختانه این پروژه در حال اجرا و دارای پیشرفت فیزیکی مناسبی است. پروژه دیگر در دست اقدام مرتبط با شرکت فولاد غرب ایرانیان است که قرار است با اجرای پروژه خود یک میلیون تن گندله تولید کند. این پروژه در حال حاضر، حدود ۱۶٫۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اضافه کرد: پروژه بعدی که بعدا اجرا خواهیم کرد، اسکله بندرعباس است که برای پهلوگیری کشتیهای ۱۵۰ هزار تنی طراحی خواهد شد. علاوه بر اینها پروژههای دیگری که توسط سهامداران به تجلی واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت تجلی معادن و فلزات تصریح کرد: پروژههایی که در طراحی اولیه شرکت تجلی دیده شدهاند به گونهای هستند که بتوانند برای سهامداران جذاب باشند و هم اینکه با سود بالا بتوانند اعتماد را به سهامداران و جامعه ببخشند. به همین دلیل بهترین پروژههایی که در گروه «ومعادن» وجود داشت، به شرکت تجلی منتقل شدند.
با تمام توان از تجلی حمایت میکنیم
ناصر تقیزاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در ادامه نشست معرفی شرکت تجلی اظهار داشت: متاسفانه کشور ما با خشکســـالی مواجـــه شـــده و امـــروزه یکی از دغدغههای اصلی مسئولان عالی کشور، آب است. قطعا مشکل کمآبی در کشور قابل حل است و خط انتقال آب خلیج فارس امکاناتی را در این خصوص فراهم کرده است. امیدوار هستیم موضوع انتقال آب با تلاش و همفکری مسئولان و شرکتها پیگیری شود تا عملیات اجرایی انتقال روزانه حداقل ۱۵ میلیون متر مکعب آب برای مناطق مرکزی کشور فراهم آید.
وی افــــزود: چادرملــــو نیز در راستـــای رسالت خود، تلاش حداکثری برای اجرای خطوط انتقال آب به مناطــــق مرکـــزی کشور خواهـــد کـــرد. در ایـــن رابطـــه لازم اســـت فاکتورهای اقتصادی کردن پروژهها نیز در نظـــر گرفتـــه شــود. به طوری که مشوقهایی از ســـوی مسئـــولان بـــرای شرکتهــــا لحــاظ شود. انتقــال آب بــه مناطــــق مرکـــزی نیاز اساسی کشور است و تمام تلاشها باید به این موضوع معطوف شود.
مدیرعامـــل شرکـــت معـــدنی و صنعتـــی چادرملو خاطرنشان کرد: شکلگیری شرکت تجلی به عنوان یک شرکت سهامی عام اجرای پروژه ایده بسیـــار خوبــی بـــود که چادرملو از ابتدا از آن حمایت کرد. برای نخستین بار اســـت کـــه چنیـــن شرکت در ایــران تاسیس میشود و این موضوع میتواند راه را برای تاسیس شرکتهای مشابه باز کند.
تقیزاده تصریح کرد: چادرملو پروژههای زیادی را در دست اقدام دارد و حاضر است سهام بخشی از این پروژهها را به جهت حمایت در اختیار شرکت تجلی قرار دهد تا این شرکت به عنوان شریک و سهامدار مطرح شود. چادرملو در حال حاضر، حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه در دست اقدام دارد کار اجرای بسیاری از آنها آغاز و به پیمانکاران ابلاغ شده است. پیمانکار مابقی پروژهها نیز تا بهمن ماه سال جاری انتخاب میشوند.
وی ادامه داد: پروژههای شرکت چادرملو در تمامی حلقههای زنجیره فولاد و تامین مواد اولیه مانند گندلهسازی، آهن اسفنجی، تولید ورق فولادی، فروآلیاژ و اجرام نسوز حتـــی یک هـــزار مگـــاوات نیــــروگاه بــــرق، پروژههای متعددی را در دست اقدام دارد. خوشبختانه توان مالی شرکت بسیار خوب است و هم اینکه تلاش میکنیم پروژهها با مشارکت دیگر شرکتهای توانمند اجرا شود و به تنهایی اقدام نکنیم. در این رابطه از مشارکت شرکتهایی از جمله تجلی که سهامدار آن هستیم و بخشی از سرمایه مردم استفاده خواهیم کرد.
مدیــرعامـــل شرکـــت معـــدنی و صنعتـــی چادرملو عنوان کرد: امیدواریم با کفایت مدیران شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان سهامدار اصلی و نیز شرکت تجلی و دیگر سهامداران بتوانیم پروژهها را پیش ببریم. به آینده شرکت تجلی بسیار امیـــدوار هستیـــم. همچنیـــن در ایـــن بحـــران اشتغال و اقتصادی بار بر دوش مردم نخواهیم بود و تلاش خواهیم کرد بار را از دوش مردم با ایجاد اشتغال و تولید برداریم.
در ادامـــه جلســه معرفی شرکـــت تجلی، خبرنگاران سوالات خود را از مدیران ارشد و سهامداران شرکت تجلی پرسیدند و مدیران نیز به آنها پاسخ دادند.