مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در خصوص چالشهای موجود در اجرای پروژههای حوزه معدن و صنایع معدنی در کشور گفت: ایران یکی از کشورهای دارای رتبه در زمینه معادن در سطح جهان و اولین کشور خاورمیانه از نظر داشتن ذخایر معدنی است اما با وجود همه این ظرفیتها نتوانستهایم از این ویژگیها برای رشد اقتصادی کشور استفاده کنیم.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، ناصر تقیزاده اظهار داشت: در حال حاضر، عموم معدنکاران با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم میکنند. در چند سال اخیر بسیاری از معادن بزرگ و کوچک کشور با موانع گوناگونی در بهرهبرداری و استخراج روبهرو شدهاند که این مشکلات موجب تعطیلی بخش قابل توجهی از معادن و کاهش شدید فعالیت بسیاری دیگر از معادن شده است.
وی با اشاره به شرایط فعلی اقتصاد ایران و تحریمهای گسترده اقتصادی، یکی از مهمترین مزیتهای ایران برای عبور از این بحران را توجه بر منابع معدنی و پتانسیلهای بالقوه در داخل کشور دانست و افزود: معتقد هستم با سرمایهگذاری در بخش معدن میتوان ارزش افزوده ناشی از فروش و صادرات مواد معدنی را افزایش داد و از طرفی سرمایهگذاری در بخش فرآوری باعث رونق اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تاکید کرد: البتـه باید قبول کرد که تاکنون با وجود ذخایر فراوان معدنی، سرمایهگذاریهای انجام شده در فعالیتهای اکتشافی، تجهیز معادن و بهرهبرداری از معادن توسط دولت کافی نبوده است. موانع موجود در صدور مجوزهای اکتشاف و بهرهبرداری از معادن، موجب شده بخش خصوصی واقعی و توانمند در حوزه فعالیتهای معدنی رغبتی نداشته باشد.
تقیزاده خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اولویتهای بخش معدن برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی که مورد نظر و تاکید مقام معظم رهبری نیز است، اصلاح و ثبات قوانین و مقررات، با توجه به بازارهای صادراتی و ایجاد زمینههای مناسب برای ورود فناوریهای جدید دنیا به کشور مرتبط با این بخش است. در این صورت با توجه به تنوع ذخایر معدنی و ظرفیت بالای این بخش، مشوقهای لازم برای جذب سرمایهگذاریهــای بخــش خصــوصی فراهم میشود و معادن و صنایع معدنی که از محورهای اساسی توسعه اقتصادی کشور است، رونق خواهد یافت و با حمایتهای دولت از بخـــش خصـــوصی در تامیـــن تجهیـــزات و ماشینآلات، فناوریهای نوین در امر اکتشاف، تجهیز، فرآوری و بهرهبرداری از معادن، ارزش افزوده و اشتغالزایی و توسعه مناطق محروم، ایجاد زمینههای توسعه اقتصادی و رقابتپذیری هم فراهم خواهد شد.
مدیرعامل چادرملو تصریح کرد: حدود ۸۳درصد معادن کشور در مناطق محروم و روستایی استقرار دارند، لذا این مسئله اهمیت فعال شدن معادن و استفاده از ذخایر معدنی و در نتیجه اشتغالزایی و رفع محرومیت را باعث خواهد شد. طبق آمارهــا تعــداد ۶ هـــزار و ۲۴۲معدن و صنایع معدنی در ۲۶ استان کشور، همجوار مناطق روستایی و محروم واقع شدهاند که دارای ذخایر قابل توجهی برای استخراج هستند که در صورت بهرهبرداری، علاوه بر ایجاد اشتغال موثر موجب رونق اقتصادی این مناطق خواهد شد.
تقـــیزاده در خصـــوص اهمیـــت حضـــور شرکتهای سهامی عام پروژه در بازار سرمایه به منظور تامین مالی پروژهها نیز افزود: هر چند گسترش بحران ویروس کرونا ضربه غیرقابل انکاری به اقتصاد جهان وارد کرده و کسبوکارها در سطح بینالمللی و ملی را تحتالشعاع خود قرار داده است اما همچنان یکی از مزیتهای مهم اقتصادی کشور سرمایهگذاری جهت توسعه فعالیتهای معدنی و مجتمعهای فولادسازی کشور است و به اعتقاد من بهترین منبع تامین مالی برای توسعه این فعالیتها، ورود شرکتهایی سرمایهپذیر و پروژهمحور به بازار بورس و برخورداری از سرمایههای خورد و کلان این بازار است، چرا که صنایع فولاد در ردیف صنایع بزرگ با تکنولوژی عظیم و پیشرفته محسوب و به علت تاثیر زیادی که در جهت توسعه سایر صنایع کشورها دارند، صنعت مادر نیز نامیده میشود. هر کشور که مراحل اولیه توسعه و ایجاد زیربناها را سپری میکند، لزوما اقدام به ایجاد صنایع مادر کند و در شرایط فعلی و با توجه به مواردی که اشاره شد سرمایهگـــذاری شرکتهـــای توانمنـــد در شرکتهای پروژهمحور میتواند مسیر توسعه را هدفمند کند. از این رو شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بررسی همه جوانب امر تصمیم به مشارکت با ۱۷ درصد سهم در شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات کرد که به زودی وارد بازار بورس میشود.
مدیرعامل چادرملو تاکید کرد: شرکت تجلی به عنوان اولین شرکت پروژهمحور علاوه بر اینکـــه میتوانـــد بــازوی توسعـــه طرحهــای شرکتهای فعال در این صنعت باشد، میتواند فرهنگ سرمایهگذاری و روشهای نوین تامین مالی را نیز توسعه ببخشد و از طرفی بازدهی و سودآوری سهامداران را تضمین کند. این شرکت در حــال حاضــر در اجرای چندین پروژه بزرگ تولید فولاد، کلاف، آهن اسفنجی، کنسانتره و گندله مشارکت دارد و پروژههای دیگری نیز در حوزههای تولیدی و حمل و نقل ترکیبی در دستـــور کـــار قـــرار داده اســـت کـــه بازدهــی و سودآوری بالایی خواهند داشت.
وی عنوان کرد: مزیت این گونه شرکتها، سرمایــهگـــذاری مستقیـــم عمـــوم مـــردم در پروژههای منتخب، امکان جذب سپردههای خرد و هدایت آنها به پروژههای عظیم، تسهیل در تامیـــن مالـــی پروژههـــای میـــانمـــدت و بلندمدت، کمهزینهترین و سریعترین روش تامین مالی پروژههای منتخب، توسعه ابزارهای نویــن کنترل کمـی و کیفی و سرعتبخشی در تکمیـــل پروژههـــا از مزایــــای شرکتهـــای پروژهمحور هستند.
تقیزاده در پایان با یادآوری دورنمای ترسیم شده در طرح جامع فولاد کشور ابراز کرد: بر اساس آخرین پایشهای انجام شده در مورد اهداف برنامههای تولید فولاد در سال ۱۴۰۴، جهت حصول به برنامه ۵۵ میلیون تن فولادخام، نیاز به ۸۰ میلیون تن کنسانتره سنگآهن است که به منظور تولید این مقدار محصول باید ۱۶۲میلیون تن سنگآهن از معادن استخراج شود. ظرفیت ایجاد شده تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۹۵ میلیون تن و پیشبینی تا سال ۱۴۰۴ حداکثر تا ۱۴۰ میلیون تن است که مقدار ۲۲میلیون تن کسری وجود دارد. لذا چنانچه عملیات اکتشافی جدید و افزایش ذخایر سنگآهن مورد نیاز صنایع فولاد کشور انجام نپذیرد، به زودی صنعت فولاد کشور نیز دچار رکود و یا وابسته به واردات مواد خام میشود.
انتهای پیام//