سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۳:۱۶ /دوشنبه/۲۴ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۳۳ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

تنش‌های ژئوپلیتیکی گذار انرژی را تقویت می‌کنند؛

استقبال معدنچیان از انرژی‌های تجدیدپذیر

یکی از تاثیرات ناخواسته نبرد روسیه و اوکراین، کمک به گذار سریع‌تر به اهداف انرژی تجدیدپذیر در بخش منابع عظیم استرالیا است.

یکی از تاثیرات ناخواسته نبرد روسیه و اوکراین، کمک به گذار سریع‌تر به اهداف انرژی تجدیدپذیر در بخش منابع عظیم استرالیا است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌ آنلاین» و به‌ نقل از خبرگزاری رویترز، قیمت گازوئیل با در نظر گرفتن ارزش دلار استرالیا به بالاترین حد خود رسیده است و با توجه به کمبود سوخت در صنعت حمل‌ونقل که به علت تصمیم اروپا برای تحریم سیستم عرضه روسیه به دلیل حمله این کشور به اوکراین در روز ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ اتفاق افتاده، بعید است به زودی کاهش یابد.

گازوئیل، منبع اصلی تامین انرژی برق برای معادن استرالیا بوده است که اغلب در مناطق دور افتاده قرار دارند و به شبکه‌های برق اصلی این کشور متصل نیستند.

استرالیا، بزرگ‌ترین صادرکننده سنگ‌آهن، لیتیوم، طلا و زغال‌سنگ کک‌شو در جهان است. این کشور رتبه دوم را در صادرات زغال‌سنگ حرارتی و رتبه پنجم را در صادرات مس دارد. علاوه‌براین، استرالیا یکی از صادرکنندگان عمده نیکل و آلومینا به عنوان مواد اولیه تولید آلومینیوم است.

تغییر نگرش در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به جای سوخت گازوئیل در معادن، فرایندی بود که ناشی از نیاز روزافزون بر مبنای رسیدن به هدف برایند صفر از انتشار کربن صورت گرفت و بسیاری از شرکت‌های معدنی مصمم هستند که تا سال ۲۰۵۰ میلادی به این هدف دست یابند.

در همین رابطه در کنفرانس بین‌المللی منابع و معادن «IMARC» که هفته گذشته در سیدنی استرالیا برگزار شد، یکی از عوامل اصلی گذار به انرژی‌های پاک، مقرون‌ به‌ صرفه نسبی آن‌ها در مقایسه با سوخت‌های فسیلی مانند گازوئیل یا گاز طبیعی عنوان شد.

موضوعی که شرکت‌های معدنی بر آن تاکید دارند ایجاد فرصت برای رسیدن به اهداف بسیار تاثیرگذار در چندین جبهه مختلف است که با گذار به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، انرژی باد و باتری‌های پشتیبان این اهداف حاصل می‌شوند.

اولین مزیت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، هزینه به نسبت پایین‌تر آن نسبت به سوخت‌های فسیلی البته در دراز مدت است. مزیت دیگر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، ثابت‌ بودن هزینه‌های آن نسبت به سوخت‌های فسیلی است که اکنون نوسانات قیمتی را تجربه می‌کنند. به علاوه استفاده از انرژی‌های پاک در معادن، موجب کاهش انتشارات کربن می‌شود و به شرکت‌ها کمک می‌کند تا به اهداف برنامه برایند صفر برسند. شایان ذکر است که گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر در معدن‌ها، در کاهش انتشارات گستره ۱ که مربوط به تولیدات اولیه بوده تاثیرگذار است.

همچنین این کاهش دربردارنده انتشارات گستره ۲ که شامل زنجیره تامین و گستره ۳ که مرتبط با کاربران نهایی مانند نیروگاه‌ها و کارخانه‌های فولادسازی هستند نیز می‌شود. در همین راستا، انتشارات گستره ۳ بیشترین سهم را در انتشارات شرکت‌های معدنی دارد اما حتی کاهش در انتشارات گستره ۱ هم در رسیدن به اهداف برایند صفر تاثیرگذار است.

تقویت نوع نگرش درباره معادن

باید عنوان کرد که در استقبال از فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر مزایای دیگری نیز وجود دارد. یک مثال واضح در این رابطه، کاهش نیاز به دستگاه تهویه در معادن زیرزمینی است. همچنین اکنون به جای استفاده از موتورهایی با سوخت گازوئیل در وسایل به‌کار رفته برای استخراج سنگ معدن، از باتری استفاده می‌شود. از دیگر مزایای آن می‌توان به فراتر عمل کردن صنعت در تظاهر به دوستدار محیط زیست (سبزشویی) و رسیدن به مرحله کاهش انتشارات اشاره کرد.

طرح آینده‌دار بودن استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در معادن استرالیا که اکنون با کمبود نیرو دست و پنجه نرم می‌کند، ممکن است برای تحت تاثیر قرار دادن سرسخت‌ترین منتقدان حوزه معدن کافی نباشد اما برای متقاعد کردن فارغ‌التحصیلان جوان ماهر و تکنسین‌ها کافی است.

تعدادی از شرکت‌کنندگان در کنفرانس بین‌المللی منابع و معادن اعلام کردند که برای جذب کارگران جوانی که دلیل نپیوستن خود به صنعدن معدن را ضعف شهرت در شرکت‌های معدنی عنوان کردند، تلاش خواهند کرد.

بهبود در ارائه نگرش‌ها و تصویر معادن به عنوان عامل اصلی در گذار به انرژی تجدیدپذیر برای جذب افراد جدید به این صنعت حیاتی است و تغییر در نوع نگرش و انجام اقدامات مرتبط در بین شرکت‌های معدنی را بیش از گذشته پر اهمیت می‌کند. به همین دلیل پیش‌بینی‌های احتیاطی مرتبطی در مورد تجربه استرالیا در تامین برق معادن جدید و تغییر روش‌های بهره‌برداری قدیمی‌تر به روش‌های جدیدتر که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است، وجود دارد.

یکی از مهم‌ترین موارد احتیاطی که باید به آن اشاره کرد، این است که امکان استفاده ۱۰۰ درصدی از انرژی‌های تجدیدپذیر در بحث استخراج معادن وجود ندارد. دلیل این امر این است که با توجه به هزینه ساخت ظرفیت تجهیزات مرتبط با انرژی تجدیدپذیر و نبود ذخیره انرژی کافی از جمله انرژی خورشیدی، بادی و باتری‌ها، امکان انجام عملیات استخراج معدن به طور ۲۴ ساعته وجود ندارد.

جیمز هارمن، مدیر اجرایی شرکت ارائه دهنده راهکارهای مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر به نام EDL، در کنفرانسی بیان کرد که صنعتگران باید این موضوع را دریابند که هم‌اکنون امکان استفاده ۱۰۰ درصدی از انرژی‌های تجدیدپذیر وجود ندارد اما می‌توان به هدف استفاده ۸۰ درصدی از این نوع انرژی‌ها به دلیل امکان‌پذیر بودن و مقرون‌به‌صرفه بودن آن دست یافت.

در عمل این بدان معناست که بسیاری از معادن با انرژی‌های تجدیدپذیر کار خواهند کرد اما همچنان از ژنراتورهای گازوئیلی به عنوان سوخت پشتیبان استفاده می‌کنند.

در همین راستا اگر معادن از سوخت‌های گازوئیلی پایدار نظیر بایودیزل‌ها بهره ببرند یا از متوازن‏‌سازی کربن برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی استفاده کنند، می‌توان بیان کرد که امکان استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.

هارمن در ادامه تاکید کرد که که با استفاده از تجربیات این شرکت، می‌توان بیان کرد که سرعت روی آوردن به انرژی‌های تجدیدپذیر در حال افزایش است و این امکان وجود دارد که اکثر معادن در استرالیا بتوانند طی پنج سال آینده از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنند که بسیار جلوتر از اهداف تعیین شده در سال ۲۰۵۰ برای رسیدن به برایند صفر است.

انتهای پیام//

طی سال‌های آتی محقق خواهد شد؛

۹:۴۹ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۴۰۳

در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر تحقق می‌یابد؛

۱۲:۱۴ /شنبه/۱ دی ۱۴۰۳

در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر انجام شد؛

۱۰:۳۷ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳

با هدف پیشبرد صنایع سبز در منطقه «MENA»،

۱۰:۰۳ /چهارشنبه/۲۱ آذر ۱۴۰۳

طبق پیش‌بینی‌های انجام شده،

۱۳:۴۴ /سه شنبه/۱۳ آذر ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

محمود ابوالحسنی، مدیر پروژه‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر شرکت موننکو طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۵ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

رفع ناترازی انرژی مستلزم چاره‌اندیشی اساسی است؛

۵:۵۵ /یکشنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

تا سال 2050 به وقوع خواهد پیوست؛

۱۵:۱۰ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

روندهای حاکم بر جهان، بازار فلزات حیاتی را توسعه می‌دهند

۸:۳۱ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

تهدیدات دوجانبه ایران و آمریکا، عامل نوسان قیمت نفت

۱۰:۴۷ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۳۹۷
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/23

235036

فلزات آنلاین

1403/10/23

665606

فلزات آنلاین

1403/10/23

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/23

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/23

24871

فلزات آنلاین

1403/10/23

14156

فلزات آنلاین

1403/10/23

41247

فلزات آنلاین

1403/10/23

47829

فلزات آنلاین

1403/10/23

44236

فلزات آنلاین

1403/10/23

42245

فلزات آنلاین

1403/10/23

30583

فلزات آنلاین

1403/10/23

30644

فلزات آنلاین

1403/10/23

29376

فلزات آنلاین

1403/10/23

39024

فلزات آنلاین

1403/10/23

37209

فلزات آنلاین

1403/10/23

60333

فلزات آنلاین

1403/10/23

28583

فلزات آنلاین

1403/10/23

43912

فلزات آنلاین

1403/10/23

48315

فلزات آنلاین

1403/10/23

5353500