سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۷:۱۳ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۴۷ /چهارشنبه/۲۸ دی ۱۴۰۱

استقرار نظام مدیریت دانش در شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر

رئیس تحقیق و توسعه شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر گفت: شرکت توسعه آهن و فولاد در راستای چشم‌انداز استراتژیک تکنولوژی، علاوه بر اینکه نظام مدیریت استراتژیک را مستقر کرده است، در حال استقرار نظام مدیریت دانش بوده و همچنین در راستای تحقق هوشمندی تکنولوژی، استقرار نظام مدیریت تحقیق و توسعه را در دستورکار خود قرار داده است.

رضا بهاالدینی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در خصوص اهمیت تکنولوژی و نوآوری در تولید، مطرح کرد:  تکنولوژی و نوآوری به عنوان مهم‌ترین منابعی هستند که به علت ماهیت در حال تغییر محیط سازمان‌ها و از بین رفتن شرایط پایدار گذشته و همچنین با توجه به تحولات عرصه اقتصاد، تجارت و رقابت از اهمیت دو چندان برخوردار شده‌اند. در محیط بازار رقابتی امروز، سازمان‌ها به طور فزاینده‌ای با چالش‌های بهبود محصولات و خدمات خود مواجه شده‌اند تا بتوانند محصولات و خدمات جدید خود را سریع‌تر از رقبا به بازار معرفی کنند. با روند جهانی شدن اقتصاد، شرکت‌ها باید با عصر جدید رقابت شدید و پیچیده مواجه شوند. در یک محیط پویا، بنگاه‌ها باید به ‏طور مداوم انطباق، توسعه و نوآوری داشته باشند و ناتوانی در ایجاد نوآوری، در نهایت می‏تواند باعث رکود کسب‏ و‏کار شود و یا شرکت‌ها از کسب ‏و‏کار خارج شوند. با توجه به کوتاه شدن چرخه‌ عمر محصولات سازمان‌های  تکنولوژی محور، نوآوری و توسعه محصولات جدید و نوآورانه، نقش خون را برای ادامه موفق حیات در این نوع سازمان‌ها ایفا می‌کند و برای تحقق این مهم، واحدهای تحقیق و توسعه نقش بسزایی دارند و باید در راستای هدفمندسازی سبد پروژه‌ها و نیز قابلیت‌سازی این واحدها، اقدامات اساسی به عمل آورد.

وی افزود: تحقیق از نظر لغوی، به معنای بررسی، مطالعه و به حقیقت امری رسیدگی کردن است. تحقیق در اصطلاح به علم و فن یا حرفه‌ای اطلاق می‌شود که در اثر کاربرد آن، مجهولاتی از مسائل علمی، اقتصادی و یا اجتماعی روشن و نمایان شود؛ تا حدی که بسیاری از نتایج حاصل در رفاه و آسایش و رشد سطح زندگی مردم موثر افتاده است و جامعه بشری از چنین کوششی به نفع خویش بهره ببرد. تحقیق علمی ‌مشکل گشایی و پیگیری یک روش گام به گام، منطقی، منظم و دقیق برای شناسایی مشکلات، گردآوری داده‌ها، تجزیه و تحلیل داده‌ها و استنتاج‌های معتبر از آن‌هاست.

رئیس تحقیق و توسعه شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در همین راستا ادامه داد: توسعه به مفهوم تحول کیفی و گذار از دوره‌ای به دوره دیگر است که لازمه آن، ایجاد تغییر همه‌جانبه در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است. توسعه، فرایندی در هم تنیده و دارای ابعاد گوناگون است و به معنای فراهم شدن زمینه‌های لازم برای پیدایش ظرفیت‌ها و قابلیت‌های عناصر مختلف در اجتماع ومیدان یافتن آن‌ها برای دستیابی به پیشرفت و افزایش توانایی‌های کمی ‌و کیفی در بطن جامعه است. تحقیق و توسعه، اصطلاح عامی ‌است که فعالیت‌های گسترده‌ای را از تکوین تکنولوژی جدید، ابداع، اختراع، بهبود کمی‌ و کیفی محصولات و خدمات تا کاربردهای صنعتی، اقتصادی و اجتماعی آن‌ها به منظور تامین نیازهای روزافزون جوامع بشری را در بر می‌گیرد. به طور کلی، منظور از تحقیق و توسعه، کلیه فعالیت‌هایی است که بر نوآوری، توسعه محصول، بهبود عملیات، فرمول‌بندی نظریه‌های جدید و فراهم آوردن درک بهتری از علوم پایه و مکانیزم بنیادی فرآیند‌های انسانی و طبیعی که مبتنی بر علم و تکنولوژی هستند، تمرکز یافته‌اند.

نقش تحقیق و توسعه در پیشرفت تکنولوژی

 بهاالدینی تصریح کرد: توسعه تکنولوژی، فرایند کلی تقویت، ایجاد تکنولوژی و نیز ارتقای سطح تکنولوژی است. در مقام مقایسه با انتقال تکنولوژی که عمدتا به دنبال افزایش کمی ‌ظرفیت‌های تولید است، مقوله توسعه تکنولوژی، افزایش کیفیت و توان خلق، بهبود و ارتقای تکنولوژی را دنبال می‌کند. توسعه تکنولوژی، ایجاد سیستم‌های جدید و بهبود عملکرد سیستم‌های تکنولوژی موجود در بنگاه‌ها تلقی می‌شود که به بسط قابلیت‌های تکنولوژیکی در سطوح بخشی یا ملی می‌انجامد. به عبارتی دیگر، توسعه تکنولوژی ملی، برآیند توسعه تکنولوژی در سطح بنگاه‌های یک کشور است.

وی با بیان اینکه افزایش رقابت و انگیزه بقا، بسیاری از سازمان‌ها را برآن داشته است که فعالیت‌های خود را بر تولیدات اساسی و شایستگی‌های محوری متمرکز کنند، اضافه کرد: این امر مستلزم سرمایه‌گذاری در تحقیقات و ایجاد نوآوری‌های تکنولوژیک است. انجام تحقیقات در سازمان‌ها با هدف حمایت از نوآوری صورت می‌پذیرد و فعالیت‌های تحقیق و توسعه باید فرصت‌های کسب‌وکار جدیدی خلق و یا کسب ‌وکار فعلی سازمان را متحول کنند. همچنین شدت یافتن رقابت موجب افزایش حمایت کشورها و ســـازمان‌ها از فعالیت‌های تحقیق و توسعه شده است. پیچیدگی‌های تحقیقات مبتنی بر دانش، تکنولوژی و نوآوری و نیز پویایی کسب‌وکار و بازار، سازمان‌ها را مجبور کرده است تا در حجم، مقیاس، موقعیت مکانی و جهت‌گیری فعالیت‌های خود تجدیدنظر کنند.

رئیس تحقیق و توسعه شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر  خاطرنشان کرد: پیشرفت سریع تکنولوژی و تحولات بی‌سابقه در توسعه ارتباطات بین‌المللی در جریان جهانی شدن، موجب شده است که رویارویی جوامع بشری به طریقی، از شکل برخوردهای نظامی ‌به رقابت‌های تکنولوژیک تبدیل شود. در قرن حاضر یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی، دارا بودن واحدهای تحقیق و توسعه بوده و این عامل باعث جداسازی کشورهای غنی از کشورهای فقیر شده است. رشد تحقیقات توسعه‌ای در هر کشور با ایجاد فضای ملی تحقیق و توسعه و افزایش شاخص‌های سرمایه‌گذاری، نیروی انسانی، اطلاعات و اطلاع‌رسانی در تحقیق و توسعه امکان‌پذیر خواهد بود. امروزه تحقیق و توسعه تاثیر مستقیمی‌ بر نوآوری، بهره‌وری، کیفیت، سطح استاندارد زندگی، سهم بازار و نیز دیگر عواملی که در افزایش توان رقابتی سازمان‌ها موثر هستند، دارد. با ظهور پدیده جهانی شدن، روش‌های کسب تکنولوژی نیز تغییر کرده است و روش‌های جدیدی خلق شده که به کشورها و سازمان‌ها امکان دستیابی به تحقیقات در سطوح مختلف را می‌دهد.

چشم‌انداز استراتژیک تکنولوژی شرکت توسعه آهن و فولا گل کهر

 بهاالدینی در ادامه تاکید کرد: شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر در راستای چشم‌انداز استراتژیک تکنولوژی، علاوه بر اینکه نظام مدیریت استراتژیک را مستقر کرده است، در حال استقرار نظام مدیریت دانش است. همچنین در راستای تحقق هوشمندی تکنولوژی، استقرار نظام مدیریت تحقیق و توسعه را در دستورکار خود قرار داده است.

وی در ارتباط با اهمیت درخت تکنولوژی، تصریح کرد: درخت تکنولوژی، به عنوان یک ابزار بصری‌سازی یک روش مناسب برای ایجاد ساختار منسجم و دسته‌بندی گستره­ زیادی از اطلاعات است. این درخت به تصمیم‌گیری استراتژیک مدیران کمک شایانی می­کند.

رئیس تحقیق و توسعه شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر  همچنین  به برخی از مزایای به کارگیری درخت تکنولوژی اشاره کرد و گفت: ایجاد یک ساختار مشترک برای رویارویی با تکنولوژی ها، کمک به مدیران ارشد با تخصص‌های متفاوت در حوزه ی درک راهبردی از تکنولوژی، کمک به مدیریت اثربخش تکنولوژی در سازمان‌ها، سرعت بخشیدن به فرایند آشنایی افراد غیرکارشناس با ادبیات تکنولوژی، ایجاد یک قالب استاندارد برای بررسی و تشریح حوزه‌های گوناگون تکنولوژی و امکان دستیابی آسان به کلیات تکنولوژی بدون نیاز به دقیق شدن در جزئیات آن، از جمله این موارد است. ضمن اینکه درخت تکنولوژی داده، اطلاعات و دانش را به صورتی قابل درک برای سامانه دیداری انسان تبدیل می‌کند و نقش موثری در تسریع ادراک و تفسیر اطلاعات در مخاطبان دارد.

بهاالدینی در ارتبط با کاربردهای درخت تکنولوژی، اذعان کرد: سازماندهی و دسته‌بندی تکنولوژی‌ها، ایجاد ساختار مناسب و جامع در مطالعات تکنولوژی، استفاده در فرایند آینده‌نگاری، شناخت زیرمجموعه‌های کلیدی حوزه تکنولوژی مورد نظر به منظور تدوین راهبرد و یا تخصیص منابع در بنگاه و ترسیم نقشه راه، برخی از کاربردهای درخت تکنولوژی به شمار می‌آیند.

وی در پایان در خصوص اهداف استراتژیک تحقیق و توسعه، یادآور شد: کاهش قیمت تمام شده، افزایش تولید زیر سقفی، مدیریت کارامد دارایی‌های فیزیکی، افزایش ظرفیت تولید، توسعه سبد محصول، استفاده بهینه از ضایعات در راستای اقتصاد چرخشی و آینده‌پژوهشی و تحلیل تکنولوژی‌های روز صنعت فولاد، از جمله اهداف تحقیق و توسعه در سازمان است.

انتهای پیام//

با کسب تقدیرنامه تک ستاره صورت پذیرفت؛

۱۱:۵۶ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳

به دنبال سهم ۵۰ درصدی در صادرات،

۱۰:۵۶ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد جهان‌آرا اروند:

۹:۱۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000