امروز یکشنبه پنجم تیر ماه ۱۴۰۱، مرکز نوآوری نوین آمپر به منظور جذب طرحهای نوآورانه در حوزه حمل و نقل هوشمند و لجستیک با هدف تقویت اکوسیستم شتابدهی، به همت هلدینگ بزرگ ارزش افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، آیین افتتاحیه مجموعههای نوآوری و صنایع خلاق آمپر و نوین ارزش با حضور علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی، شهباز حسنپور، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، حسن رحیمینژاد، مدیرعامل شرکت نوین ارزش، مهدی اکبرشاهی، مدیرعامل مرکز نوآوری و صنایع خلاق آمپر و جمعی از مدیران هلدینگهای ارزش و رایزکو در محل مرکز نوآوری و صنایع خلاق آمپر برگزار شد.
حسن رحیمینژاد، مدیرعامل شرکت نوین ارزش در ابتدای این مراسم، عنوان کرد : نوین آمپر با هدف تجمیع ظرفیتهای دو هلدینگ بزرگ صنعتی در حوزه نوآوری، ارائه راهحلهای نوآورانه و توجه به زنجیره ارزش، ایجاد زیرساخت برای حمایت، جذب و همکاری بلندمدت با نخبگان، سرمایهگذاری هدفمند، ایجاد ساز و کار اجرایی کارآمد برای همکاری با دانشگاهها و نخبگان دانشگاهی و حمایت از طرحها و ایدههای نوآورانه با هدف راهاندازی شرکتهای دانشبنیان شکل گرفته است.
وی افزود: تشخیص درست و به موقع فرصتهای سرمایهگذاری، جذب و همکاری با متخصصان جوان و با انگیزه، انتقال پایدار تجربه و توانمندی و مهارت و پیادهسازی و تجاریسازی ایدههای نوآورانه، از جمله فعالیتهای کلیدی نوین آمپر است. در نظر داریم با شناخت فرصتها، تربیت سرمایه انسانی کارآمد، راهبری و هدایت کسب و کار و خلق ارزش افزوده، حضور موثری در این بخش داشته باشیم.
مزیتهای رقابتی نوین آمپر در یک نگاه
مدیرعامل شرکت نوین ارزش بیان کرد: نوین آمپر از مزیتهای رقابتی فراوانی برخوردار است که از جمله آنها میتوان به استفاده از شبکه خدمات آزمایشگاهی، نمونهسازی مجهز و زیرساخت نرمافزاری، تسهیل در ارتباط موسسات و نهادهای قانونگذاری، دسترسی به بازار و امکان توسعه فنی مشترک با هدف تجاریسازی، توان بالای سرمایهگذاری از مرحله ایده تا تبدیل شدن به کسب و کار پایدار و ظرفیت مناسب در حوزه توسعه نرمافزار، سختافزار و دسترسی به شبکه متخصصان اشاره کرد.
در ادامه مهدی اکبرشاهی، مدیرعامل مرکز نوآوری و صنایع خلاق آمپر به ارتباط موثر نوین آمپر با فضای نوآوری اشاره کرد و گفت: نوین آمپر به دنبال ارتباط سازنده با فضای نوآوری است و به همین منظور مشارکت و همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی، مراکز تحقیق و توسعه و آزمایشگاههای تحقیقاتی را در برنامه خود قرار داده است. در همین راستا بررسی چالشها و مشوقهای نوآوری، سرمایهگذاری خطرپذیر و کسب و کارهای نوپا را در دستور کار خود قرار دادهایم.
وی اضافه کرد: ارتباط موثر با فضای نوآوری، توسعه کسب و کارهای نوین، انتخاب پروژه برتر، شناسایی و تحلیل ایده، استقلال پروژه، سرمایهگذاری در طرح و تجاریسازی به مظور شتابدهی در فرایند راهاندازی نوین آمپر را مد نظر قرار دادهایم.
مدیرعامل مرکز نوآوری و صنایع خلاق آمپر در خصوص حوزه فعالیت نوین آمپر در صنعت حمل و نقل، تصریح کرد: حوزه فعالیت نوین آمپر در صنعت حمل و نقل، حمل و نقل هوشمند، هوشمندسازی خودرو و کاهش تولید خودروهای آلاینده بوده که این مرکز نوآوری تلاشهای فراوانی را در این زمینه داشته است.
جذب طرحهای نوآورانه در حوزه حمل و نقل هوشمند
اکبرشاهی در ارتباط با کاربردهای IOT در صنعت حمل و نقل، اذعان کرد: این بخش در صنعت حمل و نقل از اهمیت بالایی برخوردار است و در لجستیک، هوشمندسازی خودروهای خودران، شخصیسازی، بیمه، قوای محرکه الکتریکی، کمکراننده پیشرفته، خدمات IT، خودروهای متصل، خدمات مالی، رسانه و خرید، حمل و نقل اشتراکی، زیرساخت و انرژی، OEM سنتی و بیمه کاربرد دارد.
وی در ادامه از برگزاری رویداد تخصصی IOT در صنعت خودرو در نیمه اول مهر ماه سال جاری خبر داد و گفت: این رویداد با هدف هوشمندسازی خدمات خودرو از طریق IOT در زمینههایی همچون بیمه هوشمند، بهینهسازی مصرف سوخت، تعمیرات و نگهداری خودرو، خودروسازی متصل و… برگزار خواهد شد که از صاحبان ایده در این حوزه دعوت میکنیم در این رویداد حضور بهم رسانند.
سپس علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن اشاره به اهمیت حوزه دانشبنیان، اظهار کرد: برای به روز شدن اقتصاد کشور، باید در راستای اقتصاد جهانی حرکت کنیم که این مهم نیازمند همکاری سازنده و مشترک شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها است. چراکه حوزه دانشبنیان، از لحاظ نیروی انسانی و منابع مالی دانشبر است و به منظور توسعه هرچه بیشتر آن، نباید فرصت را از دست بدهیم و ضرورت دارد همکاری مشترک بین فعالان این بخش شکل بگیرد.
نیازمند توسعه کسب و کارهای نوین هستیم
وی تصریح کرد: در حوزه دانشبنیان، باید تمام سازمانها و بخشهای مرتبط در راستای یک هدف مشترک که همان توسعه است، حرکت کنند و باید برنامهریزی بلندمدت در راستای توسعه کسب و کارهای نوین داشته باشیم. پیشرفت و توسعه در آینده، نیازمند تغییر و تحول است و ما نمیتوانیم مانند گذشته در این مسیر حرکت کنیم. همکاری مشترک شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها، میتواند گام مهمی در این زمینه باشد و باید از فرصتهای پیش رو به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری ضمن تاکید بر اهمیت نیروی انسانی، یادآور شد: بحران نیروی انسانی نزدیک است و اشتغالزایی توسط دانشبنیانها و استارتآپها میتواند در این حوزه چارهساز باشد و باید مورد توجه ویژه فعالان این بخش قرار بگیرد.
در ادامه این مراسم، از خودروی پژو ۲۰۶ با تکیه بر توان و تجربه داخلی و استفاده از نمونههای خارجی رونمایی شد که حداقل میزان سوخت و انرژی را داشته و از مزیت کاهش صدا برای سرنشینان داخلی خودرو برخوردار است. این محصول، با بهرهگیری از تکنولوژی نوین، برای تمام خودروها قابل استفاده است که میزان استفاده از انرژی را به حداقل میرساند.
سپس تفاهمنامهای با عنوان «خانههای خلاق» میان مرکز نوآوری آمپر و همچنین مرکز نوین ارزش با حضور پرویز کرمی، رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، امضا شد.
اهمیت دانشبنیانها در اقتصاد دیجیتال
در ادامه مجتبی توانگر، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به اهمیت دانشبنیانها در اقتصاد دیجیتال، عنوان کرد: امسال به نام «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذای شده است. با توجه به این مهم، توسعه دانشبنیانها از مدتها قبل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار داشته و نمایندگان مجلس تمام تلاش خود را به این منظور به کار خواهند گرفت.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی همواره به دنبال رفع موانع تولید بوده است و زمانی که مانعی در اشتغالزایی وجود نداشته باشد، میتوانیم امیدوار به توسعه کسب و کارهای نوین و استارتآپها باشیم.
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: تسهیل صدور مجوزهای کسب و کارهای نوین و دانشبنیان در دستور کار مجلس قرار دارد و از ایجاد کسب و کارهای دیجیتال و استارتآپها حمایت میکنیم. ضمن اینکه دولت و مجلس شورای اسلامی به دنبال روابط سازنده با فعالان بخش خصوصی هستند و ریلگـذاریهــای لازم در ایـــن زمینـــه صـــورت پذیرفته است.
سپس شهباز حسنپور، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، ضمن تاکید بر حمایت مجلــس از کســب و کارهـــای نوین و استارتآپها، گفت: در راستای توسعه برنامه هفتم اقتصادی، مجلس شورای اسلامی نگاه ویژهای به مشاغل دانشبنیان و دانشمحور داشته است.
وی افزود: یکی از مشکلات اصلی امروز اقتصاد کشور، در اختیار داشتن بیش از ۸۰ درصد اقتصاد توسط دولت و شرکتهای خصولتی بوده و متاسفانه دولت به رقیب اصلی بخش خصوصی طی سالیان اخیر تبدیل شده است. به همین منظور، کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طی سه هفته گذشته، جلسات و نشستهای تخصصی را با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان بخش خصوصی در چهار استان کشور برگزار کرده است.
ضرورت همکاری دولت و بخش خصوصی
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: در حال حاضر نیازمند همکاری و تعامل مشترک با فعالان بخش خصوصی و دانشبنیانها به منظور توسعه هرچه بیشتر برنامه هفتم اقتصادی کشور هستیم. باید امکانات لازم جهت توسعه فعالیت بخش خصوصی و استارتآپها را فراهم کنیم و مجلس شورای اسلامی از هیچ تلاشی در این خصوص دریغ نخواهد کرد.
حسنپور ضمــن اشــاره به اهمیــت بخش خصوصی در اقتصــاد، تصریح کـــرد: کشورهای توسعهیافته جهان همواره نگاه ویژهای به بخش خصوصی داشتهاند و ضرورت دارد مجلس ریلگذاریهای لازم را در این بخش انجام دهد و دولت بر اجرای آن نظارت کند تا بتوانیم زمینه را برای رشد و توسعه بخش خصوصی فراهم کنیم.
لازم به ذکر است که نشست مطبوعاتی رویداد افتتاحیه مجموعههای نوآوری و صنایع خلاق آمپر و نوین ارزش در پایان با حضور حسن رحیمینژاد، مدیرعامل شرکت نوین ارزش و مهدی اکبرشاهی، مدیرعامل مرکز نوآوری و صنایع خلاق آمپر برگزار شد که خبرنگاران و فعالان حوزه رسانه پرسشهای خود را در این زمینه مطرح کردند.
حسن رحیمینژاد، مدیرعامل شرکت نوین ارزش در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه این شرکت چه برنامههایی را در حوزه معدن و صنایع معدنی در دستور کار خود قرار داده است، بیان کرد: معدن و صنایع معدنی، یکی از حوزههای مهمی است که باید استارتآپهای خاص برای آنها تعریف شود. با توجه به اهمیت بخش معدن و صنایع معدنی، فرایند اجرا برای تعریف استارتآپ، متفاوت است و بر همین اساس باید دانش و تخصص کافی در این بخش وجود داشته باشد. بر همین اساس، به دنبال آن هستیم تا پایان سال جاری، به این حوزه ورود کنیم و رایزنیهای لازم در این زمینه نیز صورت پذیرفته است. عناوین رویدادی در بخش معدن و صنایع معدنی تعریف شده است که پس از برگزاری سمینار تخصصی در حوزه حمل و نقل در مهر ماه سال جاری، سرمایهگذاری و اقدامات لازم در حوزه معدن انجام خواهد شد تا بتوانیم حضور موثری نیز در این عرصه داشته باشیم.