مدیرعامل شرکت نوین چدن پاکدشت، تولیدکننده قطعات چدنی گفت: صنعت ریختهگری با پیشرفت مناسبی در سالهای اخیر همراه شده است و انواع قطعات جدید و باکیفیت چدنی و فولادی توسط فعالان این صنعت تولید و در بازارهای جهانی عرضه میشود. با این وجود، تولیدکنندگان داخلی قطعات ریختگی به دلیل معضلات موجود در حوزه تجارت خارجی مانند سختگیریهای بیش از حد در صدور کارت بازرگانی، فرصت حضور در بازارهای صادراتی را از دست دادهاند و این در حالی است که باید زمینه صادرات هرچه بیشتر این قطعات در شرایط دشوار و کنونی اقتصاد کشور توسط دولت و مسئولان ذیربط فراهم شود.
حسین رحمتی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» اظهار داشت: حدود ۲۰ سال از آغاز فعالیت شرکت نوین چدن پاکدشت در صنعت ریختهگری میگذرد و هماکنون در حال تولید پمپهای صنعتی و کشاورزی از جنس چدن و برخی قطعات استیل مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب هستیم. مجموعه ما در شهرک صنعتی عباسآباد واقع شده است و حدود ۴۰ نفر در داخل کارخانه مشغول به کار هستند. لازم به ذکر است که از شمش چدن به علاوه انواع ماسهها همچون ماسه چراغی و ماسه CO2 برای تولید پمپهای چدنی استفاده میکنیم و با توجه به تولید شمش به میزان کافی در استانهای مختلف کشور به ویژه اصفهان، چالش چندانی در زمینه تامین آن نداریم.
وی در ادامه قطعی برق صنایع را مهمترین معضل کنونی تولیدکنندگان کشور برشمرد و افزود: در روزهای اخیر، برق واحدهای صنعتی فعال در شهرک صنعتی عباسآباد به مدت دو روز در هفته قطع میشود و متاسفانه قطعی برق صنایع به یک رویه عادی در روزهای گرم سال تبدیل شده است. در حالی که دولت و متولیان تولید و صنعت در کشور موظف به تامین برق کافی و مورد نیز صنایع هستند، شرایط به گونهای شده است که تولیدکنندگان علاوه بر دست و پنجه نرم کردن با مشکلات متعدد اعم از بیمه، مالیات، محیط زیست و…، باید به دنبال تامین برق پایدار از طریق احداث نیروگاههای خودتامین باشند. ما معتقدیم که رفع این معضل، در گرو مدیریت و مصرف بهینه برق در بخشهای مختلف به ویژه بخش خانگی است و تا زمانی که فرهنگسازی لازم در زمینه مصرف بهینه برق صورت نپذیرد، نمیتوان انتظار چندانی از تغییر وضعیت کنونی داشت.
قطعی بدموقع برق آسیبرسان است
مدیرعامل شرکت نوین چدن پاکدشت با اشاره به استفاده از دو کوره دوار ۷۰۰ کیلوگرمی و دو کوره القایی ۵۰۰ و ۷۰۰ کیلوگرمی در این مجموعه، عنوان کرد: در واقع ما از دو کوره برای ریختهگری و تولید قطعات چدنی و استیل استفاده میکنیم و دو کوره یدک را نیز خاموش نگه داشتهایم تا در صورت هرگونه خرابی و یا اشکال، آنها را جایگزین کورههای فعلی کنیم. با توجه به اینکه زمان قطعی برق از پیش اعلام شده و مشخص است، بلافاصله پس از اتمام این زمان اقدام به روشن کردن کورهها و پیشگرم کردن آنها میکنیم اما متاسفانه گاهی اوقات برق مجموعه در خارج از بازه زمانی محدودیت اعلام شده قطع میشود که همین مسئله منجر به خرابی کورههای ما خواهد شد زیرا همزمان با قطعی برق، عملیات ریختهگری نیز متوقف شده و تخلیه کورهها از مذاب موجود در داخل آنها تا چند ساعت غیرقابل انجام خواهد بود.
رحمتی ضمن ابراز تاسف از اینکه مشخص نیست چرا واحدهای تولیدی فعال در شهرکهای صنعتی مطرح پیرامون استانهای بزرگ کشور همچون تهران به حال خود رها شدهاند و هیچ شخص و یا سازمانی جوابگوی سوالهای بیشمار کارفرمایان نیست، گفت: با توجه به اینکه مسئولان ذیربط توجهی به ضرر و زیانهای ناشی از قطعی برق صنایع کوچکمقیاس ندارند، ما اقدام به خرید موتور برق جهت تامین بخشی از برق مورد نیاز خود در مواقع اضطراری با هزینهای در حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کردهایم. با این وجود، متاسفانه در تامین سوخت (گازوئیل) این موتور برق مشکل داریم و از آنجایی که سهمیه مشخصی از سوی سازمان صمت در این زمینه تعریف نشده است، به ناچار گازوئیل را با قیمتی در حدود ۱۰ هزار تومان به ازای هر لیتر خریداری میکنیم که به هیچ وجه برای ما مقرون به صرفه نیست؛ چراکه به ازای هر ۱۲ ساعت کارکرد این موتور برق، حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر گازوئیل نیاز است و متاسفانه گازوئیل به صورت سهمیهای در اختیار واحدهای صنعتی که چارهای جز استفاده از موتور برق در مواقع اضصراری ندارند، قرار نمیگیرد.
وی، افزایش قیمت حاملهای انرژی طی چند سال اخیر را یکی دیگر از چالشهای بخش تولید و صنعت نام برد و ادامه داد: زمانی قیمت گاز مصرفی کارخانه ما حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان در طول یک ماه بود و این مبلغ در حال حاضر به حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان افزایش یافته است؛ البته قیمت برق به این شدت رشد پیدا نکرده و از حدود ماهیانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان، به حدود چهار تا پنج میلیون افزایش پیدا کرده است. تا به امروز سنگاندازیهای دولت و مسئولان مرتبط به قدری بوده است که ما تقاضای چندانی از دولت جدید نداشته باشیم و تنها امیدواریم که شرایط را بیش از این دشوار نکنند و چوب لای چرخ تولیدکنندگان نگذارند! در حالی که همواره نسبت به ایفای قانونمند کلیه تعهدات خود در بخشهای بیمه و مالیات عمل کردهایم، یکی از سازمانهای دولتی جریمه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی را برای ما در نظر گرفته است و همچنان درگیر و دار بروکراسیهای اداری مرتبط با آن هستیم! متاسفانه شرایط تولید را به قدری برای کارفرمایان و تولیدکنندگان دشوار کردهاند که سال گذشته تصمیم به تعطیل کردن کارخانه و فروش آن گرفتیم اما از آنجایی که زمینه اشتغال و ارتزاق ۴۰ نفر به همراه خانواده آنها را در این شرایط دشوار اقتصادی فراهم کردهایم، از تصمیم خود منصرف شدیم و به فعالیت خود ادامه دادیم.
مدیرعامل شرکت نوین چدن پاکدشت با اشاره به صادرات محصولات این شرکت به برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا در یک برهه زمانی، تصریح کرد: با پیشرفت قابلتوجه صنعت ریختهگری در سطح جهان طی سالیان اخیر، انواع قطعات چدنی و فولادی جدید و باکیفیت توسط شرکتهای فعال در این صنعت تولید و در بازارهای بینالمللی عرضه میشود. ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای معتبر و صاحب سبک در این صنعت به شمار میآید و بر همین اساس باید زمینه صادرات هرچه بیشتر قطعات ریختگی فولادی و چدنی به کشورهای همسایه و منطقه فراهم شود. در اواسط دهه ۹۰ شمسی، ما محصولات خود را به قلب اروپا صادر میکردیم اما در ادامه به دنبال سختگیریهای موجود در زمینه صدور کارت بازرگانی، از فعالیت در حوزه صادرات فاصله گرفتیم و هماکنون ۱۰۰ درصد محصولات خود را در اختیار مصرفکنندگان و مشتریان داخلی قرار میدهیم.
ریختهگری ذاتا یک صنعت آلاینده است
رحمتی در ادامه به سختگیریهای بیش از اندازه برخی سازمانهای دولتی در زمینه کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی اشاره کرد و یادآور شد: ریختهگری در حالت کلی یک صنعت آلاینده محسوب میشود و تولیدکنندگان قطعات ریختگی با توجه به این مسئله، اقدامات لازم جهت کاهش انتشار گازهای آلاینده مانند نصب بگفیلترها (غبارگیرهای صنعتی) را با هزینهای در حدود یک میلیارد تومان انجام دادهاند. با این وجود، سختگیریهای موجود در حوزه محیط زیست ادامه فعالیت این کارگاهها را دشوار کرده و روند تولید بسیاری از واحدهای فعال را در هالهای از ابهام قرار داده است.
رحمتی در پایان با تاکید بر اینکه نمیتوان آینده مشخصی برای تولید و صنعت ریختهگری در کشور متصور شد، خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که اگر دولت و سازمانهای مربوطه از تولیدکنندگان بخش خصوصی و صنایع کوچکمقیاس حمایت میکردند، زمینه توسعه و رشد تولید در بخشهای مختلف به ویژه کارگاههای ریختهگری فراهم بود اما نه تنها این مهم تحقق پیدا نکرد بلکه امروز شاهد تعطیلی بسیاری از کارگاهها و واحدهای تولیدی کوچکمقیاس در شهرکهای صنعتی اطراف شهرهای بزرگ همچون تهران هستیم. ادامه این وضعیت، شرایط تولید و صنعت را به عنوان عاملی مهم و اثرگذار در رشد اقتصادی بحرانیتر خواهد کرد و امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید، تغییرات مثبتی در این راستا حاصل شود.
انتهای پیام//