مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس گفت: نخستین راهبرد طرح احیای معادن کوچکمقیاس، عمل به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر جایگزینی معدن به جای نفت است تا باعث نجات اقتصادی کشور شود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، عباس جرجانی در همایش «معاونان امور معادن و صنایع معدنی صمت استانها با محوریت احیای معادن کوچکمقیاس»، با تاکید بر اینکه بر اساس تعاریف موجود و اطلاعات مرکز آمار ایران ۹۸.۳ درصد معادن کشور جزء معادن کوچکمقیاس و متوسط محسوب میشوند، عنوان کرد: معادن کوچکمقیاس در ایران، ذخایر قابل توجهی در اختیار دارند و ۸۵ درصد از سهم اشتغال معدنی و ۶۵ درصد از کل تولیدات معدنی کشور در این معادن متمرکز است.
وی با اشاره به مزایای سرمایهگذاری در معادن کوچکمقیاس، بیان کرد: مهمترین امتیاز سرمایهگذاری در معادن کوچکمقیاس، ریسک پایین و سرمایهگذاری محدود در این معادن است.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس ادامه داد: این معادن تجهیزات و تکنولوژی سادهای میطلبد و در عین حال زنجیرهای کردن آنها، برای معادن بزرگ کشور ایجاد فرصت میکند. به این معنا که تقویت معادن کوچک میتواند زنجیره تامین مناسبی برای معادن بزرگ ایجاد کند.
جرجانی با اشاره به روشهای توسعهای مورد نظر طرح احیا، اظهار داشت: حمایت مالی و اعطای تسهیلات، تعریف بستههای سرمایهگذاری معدنی، تحویل معادن و محصولات معدنی به واحدهای فرآوری، ایجاد و توسعه بازار محصولات معدنی در حوزههای داخلی و بینالمللی، خرید تضمینی محصول، برندسازی و… از جمله مواردی است که برای فعالسازی معادن در نظر داریم.
وی در خصوص نیروی مشغول به کار در معادن کوچک در سراسر جهان، مطرح کرد: در سال ۱۹۹۳، حدود ۶ میلیون نفر در معادن کوچک در جهان مشغول بهکار بودند که این آمار در سال ۲۰۱۷، به حدود ۴۰ میلیون نفر رسید و با توجه به روند روبهرشدی که اشتغال در این معادن داشته است، میتوان حدس زد که این رقم در حال حاضر بین ۷۰ تا ۷۵ میلیون نفر میرسد.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس در پایان در ارتباط با بستههای سرمایهگذاری، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲، بنای ما بر ادامه روند تهیه بستههای سرمایهگذاری است و تاکنون چهار بسته جدید برای استانهای لرستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی تعریف کردیم که امیدواریم هرچه بیشتر منجر به احیا و فعالسازی معادن کوچک شود.
انتهای پیام//