سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۴:۳۱ /پنج شنبه/۲۹ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۱۵ /چهارشنبه/۱۷ خرداد ۱۴۰۲

افزایش تولید کنسانتره و کاتد مس معادن بزرگ شرکت «Codelco» در سال ۲۰۲۱

شرکت «Codelco» یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده کاتد و کنسانتره مس در جهان است که معادن بزرگی به‌خصوص در کشور شیلی در اختیار دارد. حدود ۶۵ درصد از تولیدات مس معدنی این شرکت در سال ۲۰۲۱ به‌ صورت کاتد و حدود ۳۵ درصد به‌ صورت کنسانتره به فروش رسید. در سال ۲۰۲۱، حدود ۳۲ درصد از درآمد این شرکت از طریق فروش کنسانتره و کاتد به کشور چین به دست آمد. پس از چین، سهم از درآمد کشورهای واقع در آمریکای جنوبی ۲۳ درصد، آمریکای شمالی ۱۹ درصد و اروپا ۱۱ درصد بود. سایر کشورهای آسیایی نیز حدود ۱۵ درصد از سهم درآمد را در این سال به خود اختصاص دادند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، شرکت «Codelco» در سال ۱۹۷۶ فعالیت خود را در زمینه تولید مس معدنی آغاز کرد. این شرکت طی سال های اخیر از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس معدنی در جهان به‌ شمار می‌آید. دفتر مرکزی شرکت «Codelco» در شهر سانتیاگو، پایتخت کشور شیلی واقع شده است. فعالیت‌های این شرکت شامل بهره‌برداری از معادن مس، انجام پروژه‌های اکتشافی و تولید محصولات بالادست مسی شامل کاتد، کنسانتره و آند است.

هفت معدن اصلی این شرکت شامل «Chuquicamata»، «Ministro Hales»، «Radomiro Tomic»، «Gabriela Mistral»، «Salvador»، «Andina» و «El Teniente» است. یک واحد ذوب به نام «Ventanas» در کشور اکوادور نیز به این شرکت تعلق دارد. معدن «Chuquicamata» در شمال کشور شیلی و در منطقه آنتوفاگاستا واقع شده است. بهره‌برداری از این معدن تقریبا از سال ۱۹۱۵ شروع شد. در ابتدا این معدن به شرکت «Anaconda» تعلق داشت و در سال ۱۹۷۰ به شرکت «Codelco» واگذار شد. طبق گزارش سازمان ICSG، این معدن با ظرفیت تولید حدود ۳۶۰ هزار تن در سال ۲۰۲۱، در جایگاه دوازدهمین معدن مس بزرگ جهان قرار گرفته است.

تولیدات مس این معدن عمدتا به صورت کاتد مس در بازار عرضه می‌شود و پس از کاتد، کنسانتره مس بیشترین سهم را در محصولات تولیدی این معدن دارد. در سال ۲۰۲۲، تقریبا چهار میلیارد و ۵۱۶ میلیون دلار از درآمد شرکت «Codelco» به این معدن تعلق داشت که این مقدار حدود  ۲۶.۵ درصد از کل درآمد شرکت بود. درآمد شرکت از معدن «Chuquicamata» در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۵.۶ درصد کاهش پیدا کرد که طبق گزارش شرکت «Codelco»، علت اصلی این امر کاهش حدود ۲۰ درصدی تولید این معدن و کاهش قیمت جهانی مس در این سال بود.

از دیگر معادن بزرگ این شرکت می‌توان به «El Teniente» اشاره کرد. ظرفیت تولید این معدن زیرزمینی در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۹۹ هزار تن بود و جایگاه دهمین معدن مس بزرگ جهان را به خود اختصاص داد. درآمد شرکت «Codelco» در سال ۲۰۲۲ از این معدن، حدود سه میلیارد و ۷۳۰ میلیون دلار بود که سهم ۲۱.۹ درصدی از کل درآمد شرکت داشت.

معدن «Radomiro Tomic» با ظرفیت تولید ۳۴۰ هزار تن کنسانتره و کاتد مس در سال ۲۰۲۱، چهاردهمین معدن مس بزرگ جهان محسوب می‌شود که در دهه ۱۹۵۰ کشف شد و در سال ۱۹۹۵ پس از پایان پروژه اکتشافی و نصب تجهیزات لازم توسط شرکت «Codelco» به بهره‌برداری رسید. معدن «Radomiro Tomic» در نزدیکی معدن «Chuquicamata» قرار گرفته است. حدود ۱۴.۵ درصد از درآمد شرکت در سال ۲۰۲۲ از فروش محصولات این معدن بود.

لازم به ذکر است که علاوه بر معادن گفته شده، حدود ۴۹ درصد از سهام معدن «EL ABRA» در اختیار شرکت «Codelco» است. علاوه‌براین، ۲۰ درصد از سهام معدن «Los Bronces» با ظرفیت تولید ۳۴۰ هزار تن کنسانتره و کاتد در سال ۲۰۲۱ که از بزرگ‌ترین معادن مس جهان محسوب می‌شود، به این شرکت تعلق دارد. از دیگر سهام‌داران این معدن می‌توان به شرکت «Anglo American» اشاره کرد که با حدود ۵۰ درصد سهم، بزرگ‌ترین سهام‌دار این معدن به شمار می‌رود.

تولید یک میلیون و ۷۳۰ هزار تن مس در سال ۲۰۲۱

در نمودار زیر، حجم تولید مس شرکت از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ قابل مشاهده است. به‌ طور کلی تولید مس شرکت «Codelco» از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نزولی بود و سالانه ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن کاهش پیدا کرد. طبق گزارش شرکت «Codelco»، کاهش تولید مس در سال‌های مورد بررسی عمدتا به دلیل کاهش تولید معدن «Chuquicamata» به دلیل مشکلات ناشی از کرونا و محدودیت‌های آن بود. در سال ۲۰۲۱ با وجود کاهش تولید معدن «Chuquicamata» به دلیل افزایش تولید دیگر معادن این شرکت از جمله «Radomiro Tomic»، «Ministro Hales» و «El Teniente» مجموع تولیدات مس شرکت به حدود یک میلیون و ۷۳۰ هزار تن رسید و حدود ۰.۰۶ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت.

درآمد شرکت «Codelco» در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۱ میلیارد دلار اعلام شد که از این مقدار حدود ۱۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به درآمد حاصل از فروش محصولات مسی، ۷۳۴ میلیون دلار به فروش مولیبدن و مابقی به فروش سایر تولیدات شرکت از جمله اسید سولفوریک اختصاص داشت. با وجود کاهش تولید محصولات مسی در سال ۲۰۲۱، درآمد شرکت حدود ۴۳.۸ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت که علت اصلی این امر افزایش قابل توجه قیمت جهانی مس و مولیبدن در این سال گزارش شد.

در سال ۲۰۲۱، سهم کاتد از کل فروش محصولات مسی شرکت «Codelco» حدود ۶۵ درصد اعلام شد و سهم کنسانتره حدود ۳۰ درصد بود. مابقی سهم فروش محصولات مسی در این سال به آند بلیستر تعلق داشت. گفتنی است که در سال ۲۰۲۱، بیشترین درآمد حاصل از فروش این شرکت از کشور چین اعلام شده است.

چین، بزرگ‌ترین واردکننده انواع محصولات مسی در جهان محسوب می‌شود که تقریبا نیمی از تجارت کل محصولات مسی را در اختیار گرفته است. علت این امر را می‌توان با بازار مصرف گسترده و وجود واحدهای ذوب کنسانتره مس با ظرفیت بالا در این کشور توجیه کرد. حدود ۳۲ درصد از درآمد شرکت «Codelco» در سال ۲۰۲۱ به کشور چین تعلق داشت. پس از چین، سهم از درآمد کشورهای واقع در آمریکای جنوبی ۲۳ درصد، آمریکای شمالی ۱۹ درصد و اروپا ۱۱ درصد بود. کشورهای آسیایی به جز چین نیز حدود ۱۵ درصد از درآمد را در این سال به خود اختصاص دادند.

در سال ۲۰۲۱، حجم انتشار گازهای گلخانه‌ای شرکت «Coelho» حدود چهار میلیون و ۶۴۰ هزار تن بود که حدود ۲.۳ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافت. علت این امر عمدتا به دلیل افزایش تولید محصولات مسی شامل کنسانتره و کاتد در معادن «Radomiro Tomic»، «Ministro Hales» و «El Teniente» بود. از مهم‌ترین پروژه‌های زیست‌محیطی این شرکت می‌توان به افزایش سهم منابع انرژی تجدیدپذیر و تامین حدود ۱۰۰ درصد از برق مورد نیاز شرکت «Codelco» با استفاده از صفحه‌های خورشیدی تا پایان سال ۲۰۳۰ اشاره کرد.

 انتهای پیام//
برچسب‌های این مطلب: فلزات آنلاین | کاتد مس | کنسانتره مس | کودلکو

به منظور تامین حجم تقاضای مصرف‌‌کنندگان،

۱۴:۲۶ /سه شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۳

در سال 2025 میلادی،

۸:۰۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

بازراه‌اندازی معادن متروکه مس،

۹:۲۹ /سه شنبه/۱۵ آبان ۱۴۰۳

در هشت ماهه 2024 صورت پذیرفت؛

۷:۴۵ /یکشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۵:۴۴ /چهارشنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۰

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

۱۳:۳۸ /چهارشنبه/۱۰ شهریور ۱۴۰۰

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳

تا پایان هشت ماه امسال؛

۶:۲۶ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/28

224357

فلزات آنلاین

1403/09/28

614015

فلزات آنلاین

1403/09/28

901461

فلزات آنلاین

1403/09/28

3285726

فلزات آنلاین

1403/09/28

26018

فلزات آنلاین

1403/09/28

13781

فلزات آنلاین

1403/09/28

41885

فلزات آنلاین

1403/09/28

50750

فلزات آنلاین

1403/09/28

42766

فلزات آنلاین

1403/09/28

41434

فلزات آنلاین

1403/09/28

28236

فلزات آنلاین

1403/09/28

30148

فلزات آنلاین

1403/09/28

28594

فلزات آنلاین

1403/09/28

37281

فلزات آنلاین

1403/09/28

35460

فلزات آنلاین

1403/09/28

59356

فلزات آنلاین

1403/09/28

27790

فلزات آنلاین

1403/09/28

42124

فلزات آنلاین

1403/09/28

46467

فلزات آنلاین

1403/09/28

4912400