به گفته یک مقام ارشد شرکت «JFE Steel» به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ فولاد در ژاپن، این شرکت قصد دارد تا حجم خرید زغالسنگ ککشو از بازار فیزیکی در راستای افزایش فعالیتهای خود و ایجاد شفافیت در تعیین قیمتهای مبنا توسط موسسات ذیربط با هدف تثبیت بازار را افزایش دهد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، پس از اینکه چین در مقام بزرگترین مصرفکننده زغالسنگ جهان، روند واردات زغالسنگ ککشو را از کشور استرالیا در سال ۲۰۲۰ متوقف کرد و به جای آن واردات این ماده معدنی از روسیه و مغولستان را افزایش داد، ثبت معاملات برای زغالسنگ ککشو به عنوان ماده اصلی فولادسازان کاهش یافت و موجب نوسان قیمتهای این ماده معدنی شد.
هیروشی دایمون، معاون ارشد شرکت «JFE Steel» بیان کرد: کاهش معاملات برای زغالسنگ ککشو در بازار فیزیکی، به افزایش قیمت این ماده معدنی منجر شده و وضعیت آن نسبت به سنگآهن به عنوان یکی دیگر از مواد اولیه اصلی فولادسازان را دچار ناترازی در بازار کرده است. این اتفاق موجب شده است که ثبت معاملات احتمالی زغالسنگ ککشو، تحت تاثیر نوسان قیمتهای مبنا قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: اگرچه عوامل مختلفی مانند ممنوعیت واردات زغالسنگ استرالیا به چین و حمله روسیه به اوکراین بر قیمت زغالسنگ ککشو تاثیر گذاشت اما در حالت کلی، بازار این ماده معدنی با چالش همیشگی کمبود ثبت معاملات مواجه است. در بعضی از قراردادهای زغالسنگ ککشو تلاش شده است تا قیمت این ماده معدنی افزایش پیدا کند.
در همین راستا، موسسه «Platts» شاخص پریمیوم مبنای «Low Vol FOB» استرالیا را برای تعیین قیمت معاملات با زمان تحویل بلندمدت عرضه زغالسنگ ککشو ارائه داده است که بر اساس وضعیت معاملات بازار فیزیکی و همچنین پیشنهادات و قیمت خرید و فروش تعیین میشود و در صنعت جهانی فولاد مورد استفاده قرار میگیرد.
موسسه «Platts» در پاسخ به سوالی در ارتباط با نگرانیهای شرکت «JFE Steel» در خصوص بازار زغالسنگ ککشو، از ارائه ارزیابیهای خود دفاع کرد. در همین رابطه، موسسه «Platts» در ایمیلی در قالب یک گزارش اعلام کرد که این موسسه در قبال هرگونه تلاش برای تحریف ارزیابیهای خود، سیاست تسامحناپذیری را در پیش میگیرد. این موسسه در ادامه ایمیل خود تاکید کرد که تمامی شکایات با استفاده از فرایندهای داخلی سختگیرانه و استانداردهای شفاف مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
در این گزارش آمده است که کاهش ثبت معاملات در بازار فیزیکی، به افت حجم صادرات زغالسنگ از استرالیا در بحبوحه مشکلات استخراج این ماده معدنی از پروژههای تولیدی مرتبط است. در عین حال، چین بیشتر برای تامین زغالسنگ ککشو مورد نیاز خود به تولید داخلی متکی است.
دایمون ادامه داد: زمانی که میزان تولید زغالسنگ ککشو کاهش پیدا میکند، تولیدکنندگان حجم تخصیص فروش خود به بازار فیزیکی را به منظور حفظ حجم عرضه این ماده معدنی مبتنی بر قراردادها با زمان تحویل بلندمدت کاهش میدهند.
موسسه «Platts» در ادامه گزارش خود، به افزایش تعداد گزارشدهی فولادسازان در آسیا به این موسسه برای انجام ارزیابیها اشاره کرد.
نقشه تجارت جهانی زغالسنگ متالورژیکی
کاهش تعداد ثبت معاملات زغالسنگ ککشو
بر اساس گزارش شرکت «JFE Steel»، از زمانی که چین واردات زغالسنگ ککشو از استرالیا را متوقف کرد، حجم مبادلات ماهانه این ماده معدنی وارداتی با قیمتهای ثابت، از حدود دو میلیون تن به حدود ۴۰۰ هزار تن کاهش یافت.
این شرکت اعلام کرد که این رقم کمتر از ۵ درصد از حجم سالانه ۳۰۰ میلیون تن محمولههای دریایی زغالسنگ ککشویی است که در سطح جهان مبادله میشود. به علاوه، این رقم حدود ۳۰ و ۱۵ درصد از حجم زغالسنگ حرارتی و سنگآهن مبادله شده در بازار فیزیکی کمتر است.
طی سه سال گذشته، قیمت زغالسنگ ککشو از ۱۱۰ دلار به ازای هر تن خیس (WMT) در سه ماهه جولای تا سپتامبر سال ۲۰۲۰، به ۵۲۶ دلار در سه ماهه آوریل تا ژوئن ۲۰۲۲ و ۲۴۰ دلار در سه ماهه جولای تا سپتامبر سال ۲۰۲۳ افزایش یافت. شرکت «JFE Steel» در همین راستا قصد دارد تا زغالسنگ ککشو بیشتری را از بازار نقدی خریداری کند.
معاون ارشد شرکت «JFE Steel» بدون اشاره به رقم خاصی، خاطرنشان کرد: این شرکت در نظر دارد تا جایی که ممکن است، حجم معاملات خرید زغالسنگ ککشو خود را از بازار فیزیکی به منظور بالا بردن حجم نقدینگی بازار و حجم تقاضا و عرضه واقعی در آن افزایش دهد؛ هرچند که این اقدام شرکت «JFE Steel» در انبوهی از معاملات بازار فیزیکی چندان به چشم نخواهد آمد.
از این رو، شرکت «JFE Steel» خرید زغالسنگ ککشو در بازار فیزیکی را با قیمتهای ثابت در سال ۲۰۲۲ آغاز کرد و در نظر دارد طی هر سه ماهه از سال، حدود ۴۰ تا ۸۰ هزار تن و در مجموع سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن از این ماده معدنی را خریداری کند. با این وجود، رقمهای اعلام شده توسط شرکت «JFE Steel»، تنها بخشی از حجم حدود ۱۷ میلیون تنی زغالسنگ ککشو مورد نیاز این شرکت است.
شرکت «Nippon Steel» به عنوان رقیب شرکت «JFE Steel»، به چالشهای زغالسنگ ککشو در بازار فیزیکی مانند عدم شفافیت قیمتها و نبود حجم نقدینگی بالا اشاره کرد.
کیچی یامادا، مدیرکل شرکت «Nippon Steel» اظهار داشت: حتی با افزایش حجم خرید شرکتهای هندی از بازار فیزیکی، موضوع حجم نقدینگی و عدم شفافیت قیمتها همچنان حل نشده باقی خواهد ماند. این شرکت زغالسنگ ککشو مورد نیاز خود را از طریق بازار فیزیکی و همچنین از طریق ثبت قراردادهای مبتنی بر تحویل بلندمدت تامین میکند.
در همین راستا، شرکت «BHP» به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زغالسنگ ککشو در جهان اعلام کرد که مشارکت در افزایش حجم نقدینگی بازار فیزیکی، مسئولیت مشترک تمام مشارکتکنندگان فعال در این بازار است.
یکی از سخنگویان شرکت «BHP» یادآور شد: این شرکت به طور مداوم، بخشی از زغالسنگ ککشو تولیدی خود را در بازار فیزیکی عرضه میکند و این روند را همچنان در آینده ادامه خواهد داد.
انتهای پیام//