نماینده مردم ورزقان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: با اکتشافات جدید، ذخیره معدن مس سونگون تاکنون به ۱.۶ میلیارد تن مس افزایش داشته و سونگون به جایگاه بزرگترین و غنیترین معدن مس کشور ارتقا یافته است. ارزیابی میشود که ادامه اکتشافات میتواند ذخیره معدن را به بیش از دو میلیارد تن برساند.
به گزارش «فلزات آنلاین»، اللهوردی دهقانی در گفتوگویی اظهار داشت: البته این رقم نیز نهایی نیست و این حد از ذخیره در عمق یک هزار و ۱۰۰ متری به دست آمده است؛ معدن سونگون از حدود ۳۰۰ متری به ذخایر مس میرسد.
وی با بیان اینکه درجه خلوص معدن در محدوده فعلی در حال استخراج ۰٫۷ درصد است، گفت: این رقم در عمق پایینتر افزایش مییابد و به یک درصد میرسد که خبر خوشی در ارتباط با تولید معدن مس سونگون در سالهای آینده است.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سرنگون اکنون بزرگترین معدن مس کشور است، ادامه داد: معدن در حال توسعه است، اکتشافات ادامه دارد و ممکن است در دهههای آینده در زیر زمین نیز عملیات استخراج انجام گیرد.
اللهوردی دهقـــانی تشریـــح کرد: نتیجه پیگیریها از وزارت صنایع و معدن از سال ۱۳۹۲ این بوده که ذخیره قطعی معدن مس سونگون از ۴۰۰ میلیون تن در آن سالها به ۱.۶ میلیارد تن در زمان حاضر رسیده است.
وی با بیان اینکه به طور قطع حجم ذخایر معدنی مس سونگون از این هم بالاتر است، اضافــه کــرد: ارزیابی میشــود کــه ادامه اکتشافات میتواند ذخیره معدن را به بیش از دو میلیارد تن برساند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی توضیح داد: وجود این حجم از ذخایر در معدن مس سونگون، برنامهریزی بلندمت برای بهرهگیری حداکثری از آن در راستای توسعــه شهرستــان ورزقـان و استان آذربایجان شرقی با اولویت اشتغالزایی و رونق صنعتی را دوچندان میکند.
دهقانی با اشاره به تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن کنسانتره در معدن مس سونگون در زمان حاضر تصریح کرد: بدیهی است که با اکتشافات جدید و افزایش ذخیره معدنی، از این پس دیگر تولید این میزان کنسانتره عقلانی نیست و باید ظرفیت تولید کنسانتره آن افزایش یابد، ضمن اینکه طرحهای مربوط به تولید مس کاتدی در مجتمع نیز بدون فوت وقت با سرعت و دقت دنبال شود.
وی محدود کردن تولید مس کاتدی به یک روش انحصاری مثل ذوب را نیز در شرایط فعلی تحریم کشور غیرمنطقی دانست و افزود: بدیهی اســت که برای تولید مـس کاتد در مجتمع مس سونگون از همه روشهای رایج در جهان از قبیل هیدرومتالوژی و لیچینگ استقبال میکنیم تا این طرح راهبردی در مجتمع مس سونگون مشمول زمان نشود.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته افق نگاه ما به تولید مس کاتد نیز محدود نیست و ایجاد و توسعه صنایع پایین دستی مس را در نظر داریـــم، زیــرا معتقدیم کـــه حتی تولید و صادرات مس کاتد نیز تنها یک مرحله بالاتر از خامفروشی است.
دهقانی با اشاره به اینکه مس کاتد بخشی از زنجیره مس است، گفت: برای ارزش افزوده بیشتر فعالیت مجتمع معدن مس سونگون، چارهای غیر از تبدیل مس به محصولات پایانی از طریـــق راهانــدازی شهرک تخصصی مس نیست و ما به دنبال تحقق این مهم هستیم.
بر اساس گزارشی از ایرنا، وی تاکید کــرد: طرحهــای توسعــهای معــدن مــس سونگــون تعطیلبردار نیست و همه مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری در این زمینه متفقالقول و همرای هستند.
معـــدن مــس سرنگون در ۱۲۰ کیلومتـری شمال شرقی تبریز در شهرستان ورزقان و در دل جنگلهای ارسباران واقع شده است.