سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: حجم سرمایهگذاری انجام شده در بخشهای صنعت، معدن و تجارت استان از ابتدای دولت سیزدهم، ۵۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بود و در حال حاضر با رضد ۱۴۴ درصدی، به ۱۲۳ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایرنا، حامد حسننژاد بیان کرد: با سرمایهگذاریهای صورت گرفته، تعداد اشتغال ایجاد شده در بخش صنعت، معدن و تجارت استان از ۱۰۹ هزار و ۴۷۰ نفر، به ۱۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر در حال حاضر رسیده که رشد ۹ درصدی دارد. بهرهبرداری از واحدهای صنعتی نیز از ۴۶۰ واحد در ابتدای دولت سیزدهم، به ۵۲۵ واحد در حال حاضر رسیده که ۱۴ درصد افزایش داشته است و بهرهبرداری معادن استان با رشد ۱۱ درصدی، از ۶۷۰ به ۷۵۰ معدن رسیده است.
وی عنوان کرد: ذخایر معدنی کشف شده استان، سه هزار و ۹۰۰ میلیون تن بود که اکنون رشد ۸۰ درصدی نسبت به ابتدای روی کار آمدن دولت جدید دارد. طرح تولید آهن اسفنجی مجتمع فولاد قائنات با سرمایهگذاری ۶۰ هزار میلیارد ریال، پس از ۱۵ سال در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسید و در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ نفر در این واحد صنعتی مشغول به فعالیت هستند. همچنین عملیات اجرایی تامین آب مجتمع فولاد قائنات از طریق احداث تصفیهخانه فاضلاب شهر قائن و انتقال آب تا مجتمع فولاد با سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال سال گذشته آغاز شد.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به شروع عملیات طرح ملی انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به معادن و صنایع معدنی استان توسط ایمواسکو در دولت سیزدهم، مطرح کرد: تکمیل و بهرهبرداری از پنج واحد تولید کنسانتره آهن با سرمایهگذاری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۶۵۰ نفر نیز انجام شده است.
حسننژاد تصریح کرد: تکمیل و بهرهبرداری از سه طرح تولید شمش طلا با سرمایهگذاری ۱۴ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۵۵۰ نفر در دو سال اخیر انجام شد. همچنین عملیات اجرایی خط انتقال برق به معادن مهم استان، با سرمایهگذاری سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط ایمیدرو (خط انتقال برق ۱۳۲ کیلوولت حوزه زغالی طبس، خط انتقال برق به منطقه سرب و روی غنیآباد بشرویه و خط انتقال برق به معادن گرانیت شاهکوه نهبندان) در حال انجام است.
وی از آغاز عملیات اجرایی احداث پست ۴۰۰ کیلو ولت برای تامین برق به معادن شاهکوه نهبندان، قلعهزری و صنایع وابسته و جوار معدنی با سرمایهگذاری سه هزار میلیارد ریال با مشارکت ایمیدرو، شرکت شهرکهای صنعتی و شرکت برق خبر داد و گفت: تعیین تکلیف پهنههای اکتشافی و آزادسازی بیش از ۲۳ هزار کیلومتر مربع از وسعت استان برای سرمایهگذاری در حوزه اکتشاف انجام شده است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طرح تحول زمینشناسی و اکتشافات معدنی به مساحت ۱۵ هزار کیلومتر مربع در چهار شهرستان استان به همت دولت سیزدهم اجرا شد، اضافه کرد: واحدهای صنعتی و معدنی به تعداد ۵۵ واحد در سال ۱۴۰۱ احیا شده است. هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از منایع طرحهای رونق تولید، تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانکها در یک سال گذشته پرداخت شده که نسبت به سال ۱۴۰۰، رشد ۱۴۲ درصدی دارد.
انتهای پیام//