سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۳۴ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۰:۳۷ /پنجشنبه/۱ آذر ۱۴۰۳

با هدف مقابله با عواقب احتمالی انجام شد؛

افزایش سرمایه‌گذاری تولیدکنندگان سلول‌های خورشیدی چینی در آمریکا

شرکت‌های تولیدکننده سلول‌های خورشیدی در چین خود را برای بدترین سناریو ممکن یعنی وضع تعرفه واردات از سوی دولت جدید آمریکا بر واحدهای تولیدی این شرکت‌ها مستقر در کشورهای جنوب شرقی آسیا آماده می‌کنند.

شرکت‌های تولیدکننده سلول‌های خورشیدی در چین خود را برای بدترین سناریو ممکن یعنی وضع تعرفه واردات از سوی دولت جدید آمریکا بر واحدهای تولیدی این شرکت‌ها مستقر در کشورهای جنوب شرقی آسیا آماده می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌نقل از روزنامه «South China Morning Post»، فعالان صنعت انرژی خورشیدی معتقدند پس از آغاز به کار دولت جدید آمریکا در ماه ژانویه ۲۰۲۵، شرکت‌های تولیدکننده سلول‌های خورشیدی چینی احتمالا ظرفیت تولید پنل‌های خورشیدی خود را در ایالات متحده آمریکا افزایش می‌دهند تا بتوانند از ضرر احتمالی ناشی از احتمال وضع تعرفه‌های دولت جدید آمریکا بر صادرات محموله‌های سلول خورشیدی تولید شده در کشورهای جنوب شرقی آسیا و متعلق به این شرکت‌های چینی در سال ۲۰۲۵ بکاهند.

به گفته فعالان صنعت مذکور، انتظار می‌رود حجم تقاضا برای پنل‌های خورشیدی در آمریکا در صورتی که دولت ترامپ بسته‌های تشویقی ۴۰۰ میلیارد دلاری تصویب شده در زمان جو بایدن برای پروژه‌های انرژی پاک مبتنی بر قانون کاهش تورم آمریکا را لغو کند، افزایش پیدا کند.

فرانک هاگوویتز، بنیان‌گذار شرکت مشاوره‌ای «Asia Europe Clean Energy» با بیان اینکه حجم تقاضا برای استفاده از انرژی خورشیدی همچنان روند صعودی خود را حفظ خواهد کرد، افزود: علت این روند افزایشی، رشد آگاهی و جهش نرخ پذیرش این نوع از انرژی مبتنی بر فناوری بوده است. به علاوه، قیمت سیستم‌های مبتنی بر انرژی خورشیدی نسبت به گذشته صرفه اقتصادی بیشتری دارند.

وی اظهار داشت: ساخت تجهیزات مبتنی بر انرژی خورشیدی، باتری‌های لیتیومی و وسایل نقلیه الکتریکی سه تجهیز و کالایی به شمار می‌آیند که چین قصد دارد سهم خود در تولید آن‌ها را افزایش دهد.

به گفته هاگوویتز، سه صنعت نامبرده شده نقش بسزایی در رشد اقتصاد چین داشته و تا حدودی توانسته‌اند رکود در بازار املاک و صنایع مصرف‌کننده در این کشور را جبران کنند.

لازم به ذکر است که دولت بایدن در ماه آوریل ۲۰۲۴، تعرفه‌‌های جبرانی اولیه ۲٫۹ تا ۳۰ درصدی را بر روی سلول‌های خورشیدی تولید شده در ویتنام، کامبوج، مالزی و تایلند و متعلق به شرکت‌های چینی وضع کرد. بر اساس داده‌های رسمی منتشر شده، ارزش محموله سلول‌های خورشیدی صادر شده از چهار کشور نامبرده به مقصد ایالات متحده آمریکا، بالغ بر ۱۱٫۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ گزارش شد. گفتنی است اکثر واحدهای تولید پنل‌های خورشیدی واقع در کشورهای جنوب شرقی آسیا متعلق به شرکت‌های چینی هستند.

تعرفه‌های مذکور درست پس از پایان تحقیقات پنج ماهه درباره ادعای شرکت‌های تولیدکننده سلول‌های خورشیدی آمریکایی «First Solar»، «Qcells»، «Meyer Burger» و «REC Silicon» مبنی بر بهره‌مندی شرکت‌های چینی از یارانه‌های دولتی، از سوی دولت بایدن وضع شد.

دولت آمریکا در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ تصمیم گرفت تعرفه‌‌های جبرانی وضع شده در ماه آوریل سال مذکور بر روی صادرات سلول‌های خورشیدی چینی مستقر در کشورهای ویتنام، کامبوج، مالزی و تایلند را دو برابر افزایش داده و به ۵۰ درصد برساند. لازم به ذکر است سلول‌های خورشیدی، اجزایی هستند که در ساخت پنل‌هایی که نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل می‌کند، استفاده می‌شوند.

طبق ارزیابی‌های انجام شده، برخی از شرکت‌های تولیدکننده سلول‌های خورشیدی چینی از قبل واحدهای تولیدی خود را در ایالات متحده آمریکا راه‌اندازی کرده‌اند تا از مشوق‌های ارائه شده مبتنی قانون کاهش تورم آمریکا بهره‌مند شوند. از سوی دیگر، برخی دیگر از این تولیدکنندگان در نظر دارند ظرفیت تولید خود را قبل از وضع تعرفه‌های احتمالی از سوی دولت دونالد ترامپ در آینده افزایش دهند.

در همین راستا، شرکت «JinkoSolar» که دفتر مرکزی آن در شانگهای چین قرار دارد، یک واحد تولید سلول‌های خورشیدی با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون دلاری و ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ مگاوات در ایالت فلوریدای آمریکا راه‌اندازی کرد. این شرکت در سال ۲۰۲۳ موفق شد مجوزهای دولت آمریکا را برای صرف ۵۲ میلیون دلار در راستای توسعه ظرفیت تولید سالانه خود به ۸۰۰ مگاوات به دست آورد. همچنین شرکت «Trina Solar»، مستقر در شهر چانگژو در شرق استان جیانگ سو در چین، در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که یک واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری در ایالت تگزاس آمریکا را راه‌اندازی می‌کند. ظرفیت تولید ماژول‌های خورشیدی در واحد جدید شرکت مذکور، حدود پنج گیگاوات در سال گزارش شده است.

مطابق با گزارش خبرگزاری رویترز، حجم واردات سلول‌های خورشیدی از مبدا چین به مقصد آمریکا پس از وضع تعرفه‌های مختلف از سوی دولت‌های اوباما، ترامپ و بایدن از سال ۲۰۱۲ به بعد، از بیش از ۵۰ درصد در سال ۲۰۱۱ به یک درصد در سال ۲۰۱۸ کاهش یافت.

بر همین اساس، تولیدکنندگان سلول‌های خورشیدی چینی تصمیم گرفتند برای دور زدن تعرفه‌های وضع شده واحدهای تولید خود را به کشورهای آسیای جنوب شرقی منتقل کنند. شرکت‌های چینی با انجام این کار نه تنها توانستند تعرفه‌ها و ممنوعیت صادرات وضع شده از سوی ایالات متحده آمریکا، کشورهای اتحادیه اروپا، هند و برزیل را دور بزنند بلکه موفق شدند مجموع سهم جهانی خود از زنجیره تامین سلول‌های خورشیدی را از حدود ۴۴ درصد در سال ۲۰۱۲، به ۸۰ درصد در سال ۲۰۲۳ برسانند.

بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی شرکت «Daiwa»، در حال حاضر قیمت سلول‌های خورشیدی ساخت چین بین ۳۹ تا ۴۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است که علت آن، افزایش رقابت‌های ناشی از جنگ تجاری آمریکا و چین و ایجاد ظرفیت مازاد عرضه در صنعت انرژی خورشیدی عنوان شده است. به علاوه، قیمت پلی سیلیسیوم به عنوان ماده اولیه اصلی مورد استفاده در صنایع بالادست صنعت انرژی خورشیدی حدود ۴۳ درصد کاهش یافته است.

در همین راستا سونیا دانلوپ، مدیرعامل انجمن «Global Solar Council» اظهار داشت: انرژی خورشیدی، سریع‌ترین منبع انرژی در حال رشد در جهان و ارزان‌ترین منبع برق برای خانوارها به شمار می‌رود.

به گفته وی، انتظار می‌رود روند چشمگیر تقاضا و استفاده از انرژی خورشیدی در ایالات متحده آمریکا و سایر نقاط جهان در دوران دوم ریاست جمهوری ترامپ ادامه پیدا کند.

بر اساس داده‌های گردآوری‌ شده از سوی اندیشکده «Ember»، مجموع ظرفیت تولید انرژی سیستم‌های مبتنی بر انرژی خورشیدی نصب‌ شده در سال ۲۰۲۴ تاکنون ۲۹ درصد در سراسر جهان افزایش یافته و به ۵۹۳ گیگاوات رسیده است.

شرکت «Wood Mackenzie» طی گزارشی در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ که اخیرا متن آن منتشر شده است، اعلام کرد: ظرفیت تولید ماژول خورشیدی در آمریکا از زمان تصویب قانون «IRA» تقریبا چهار برابر رشد داشته و به بیش از ۳۱ گیگاوات رسیده است؛ در حالی که تعدادی از نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت تولید ۷۵ گیگاوات انرژی، از زمان تصویب قانون مذکور تاکنون در این کشور راه‌اندازی شده‌اند.

انجمن صنایع انرژی خورشیدی ایالات متحده آمریکا طی بیانیه‌ای در روز ۶ نوامبر ۲۰۲۴ عنوان کرد که با سرعت فعلی گسترش نصب سیستم‌های مبتنی بر انرژی خورشیدی، این کشور به زودی می‌تواند پنل‌های خورشیدی ساخت آمریکا که پاسخگوی حجم تقاضا برای این سیستم خواهد بود را تولید و به دست مصرف‌کنندگان برساند.

رئیس انجمن صنایع انرژی خورشیدی ایالات متحده آمریکا بدون اشاره به قصد دونالد ترامپ برای توقف بسته‌های تشویقی ۴۰۰ میلیارد دلاری تصویب شده در زمان جو بایدن برای پروژه‌های انرژی پاک مبتنی بر قانون کاهش تورم آمریکا، خاطرنشان کرد: تقریبا از هر ۱۰ آمریکایی، ۹ نفر از سیاست‌ ترویج انرژی‌های خورشیدی حمایت می‌کنند.

وی یادآور شد: در حال حاضر راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در ایالت‌هایی مانند اوهایو، تگزاس، جورجیا و کارولینای جنوبی از حمایت‌های گسترده دولت‌های ایالتی برخوردار بوده و موجب ایجاد هزاران شغل و میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های خورشیدی شده است.

انتهای پیام//

در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر تحقق می‌یابد؛

۱۲:۱۴ /شنبه/۱ دی ۱۴۰۳

در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر انجام شد؛

۱۰:۳۷ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳

با هدف پیشبرد صنایع سبز در منطقه «MENA»،

۱۰:۰۳ /چهارشنبه/۲۱ آذر ۱۴۰۳

طبق پیش‌بینی‌های انجام شده،

۱۳:۴۴ /سه شنبه/۱۳ آذر ۱۴۰۳

با توجه به بحران آب‌وهوایی کره زمین،

۱۰:۱۲ /پنجشنبه/۱ آذر ۱۴۰۳

در توسعه ظرفیت‌های هیدروژن تجدیدپذیر،

۱۱:۰۷ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

تا سال 2050 به وقوع خواهد پیوست؛

۱۵:۱۰ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

روندهای حاکم بر جهان، بازار فلزات حیاتی را توسعه می‌دهند

۸:۳۱ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

تهدیدات دوجانبه ایران و آمریکا، عامل نوسان قیمت نفت

۱۰:۴۷ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۳۹۷

تنش‌های ژئوپلیتیکی گذار انرژی را تقویت می‌کنند؛

۱۴:۳۳ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000