رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به افتتاح ۲۹ پروژه حوزه صنعت و معدن در هفته دولت در این استان، گفت: میزان سرمایهگذاری این پروژهها ۳۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان با اشتغالزایی دو هزار و ۴۰۰ نفر بوده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایسنا، مهدی حسینینژاد بیان کرد: حدود هشت میلیارد تن ذخایر قطعی اثبات شده معادن استان کرمان است که بیش از ۱۳۱ میلیون تن استخراج داریم. همچنین ۴۲ ماده معدنی در استان وجود دارد که ۸۳٫۵ درصد استخراج مربوط به مس، سنگآهن، زغالسنگ و کرومیت است.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه یکی از برنامههای محوری برنامه ششم توسعه، ایجاد ارزش افزوده در معادن استان کرمان بود، عنوان کرد: برای تولید ۴۲ میلیون تن کنسانتره، ۳۲ میلیون گندله، ۱۱ میلیون تن آهن اسفنجی و ۱۰ میلیون تن شمش تا افق ۱۴۰۴ برنامهریزی کردیم. در حال حاضر با تولید ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندله، رتبه اول کشور را داریم و هفت میلیون تن آهن اسفنجی و ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن شمش فولاد نیز در ایتان تولید میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه سیاستها بر اساس عقبه و آینده استان تدوین شده، تصریح کرد: صنایع فرآوری، یکی از محورهای اصلی برای توسعه استان بوده و هدف این است که نفع معادن به تمام مردم برسد و در این راستا در برنامه هفتم بحث قطعهسازی، صنایع وابسته و دانشبنیان را پیش خواهیم برد.
حسینینژاد با اشاره به توجه به واحدهای صنعتی و معدنی موجود، تصریح کرد: یک هزار و ۸۱۷ پروانه بهرهبرداری در صنایع داریم که ۳۴۳ مورد غیرفعال است و تقریبا ۹۶ مورد از آنها امکان برگشت به چرخه تولید را دارند. سال قبل ۲۴ واحد غیرفعال به تولید برگشت و امسال ۳۰ واحد را دنبال میکنیم که دو هزار و ۴۰۰ اشتغال با فعالیت این واحدها، ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه استان سال قبل رتبه نخست جذب سرمایهگذاری خارجی را کسب کرده که بخش عمده آن در صنعت و معدن است، گفت: از هفته دولت سال گذشته تاکنون، نزدیک به ۶۱۶ جواز تاسیس با سرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۱۴ هزار نفر صادر کردهایم. همچنین در حوزه معادن ۱۰۱ پروانه با ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صادر شده و روند صعودی در این زمینه داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه ۴۹۰ پروانه معدن فعال با اشتغال ۲۴ هزار نفر در استان کرمان داریم، افزود: ۱۰۵ هزار واحد صنفی در شمال استان کرمان فعال هستند.
حسینینژاد در ادامه درباره مصرف آب صنایع استان کرمان، ابراز کرد: صنایع فولادی آببر هستند اما در مقایسه با آب مصرفی استان، عدد بسیار پایینی است. حدود ۶.۴ میلیارد مترمکعب آب در استان مصرف میشود که از این عدد تمام صنایع فولادی و برنامهریزی شده، حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میکند.
وی درباره مسئولیت اجتماعی معادن، بیان کرد: در استان مطالبهگری برای مسئولیت اجتماعی معادن شکل گرفته اما قانونی در زمینه مسئولیت اجتماعی نداریم و فقط ضوابطی وجود دارد که انتظار استان را از این ظرفیتها در راستای توسعه پایدار استان برآورده نمیکند.
رئیس سازمان صمت استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود درباره سرنوشت پروژه کارخانه سرب و روی کوهبنان اظهار داشت: در اکتشاف مشکلات زیادی داریم و عموما ذخایر سطحی اکتشاف شده است.
حسینینژاد یا بیان اینکه چهار زون کانیزایی زمینشناسی در استان داریم که دو مورد معدن مس و گلگهر است و از این موارد زیاد داریم، تاکید کرد: زون ایران مرکزی کانیزایی سرب و روی در منطقه راور، کوهبنان و بخشی از زرند تا سمت شهداد را تشکیل میدهد. در کوهبنان و راور فعالیتهای اکتشاف در جریان بوده و ایجاد صنایع فرآوری را با سرمایه گذاری ۱۵ هزار میلیارد تومان جلو میبریم؛ پیشبینی شده طی ۲۸ ماه آینده به تولید رسیده و اشتغال اولیه ۷۰۰ نفری در فاز اول را خواهد داشت.
انتهای پیام//