مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فولاد خوزستان با حضور ۵۲ درصدی سهامداران این شرکت در در تالار طوبی واقع در فرهنگسرای دویست دستگاه شرکت برگزار شد و با تصمیم سهامداران، سرمایه «فخوز» از یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به پنجهزار میلیارد تومان افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فولاد خوزستان به منظور استماع گزارش هیئت رئیسه و بازرس قانونی برای تصمیمگیری در خصوص پیشنهاد افزایش سرمایه این شرکت با حضور ۵۲ درصد از سهامداران برگزار شد. در این مجمع قرار بود سرمایه شرکت فولاد خوزستان از یک هزار و ۹۰۴ میلیارد تومان به پنج هزار میلیارد تومان با موافقت سهامداران افزایش یابد. این مجمع با حضور اعضای هیئت رئیسه، بازرس بورس، حسابرس قانونی، نمایندگان سهامداران عمده و علی قلعهنوی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در جایگاه به رسمیت یافت.
مهران عباسزاده، معاون منابع انسانی شرکت فولاد خوزستان در خصوص اهداف این شرکت برای افزایش سرمایه و دستاوردهای آن در سالهای اخیر، اظهار داشت: شرکت فولاد خوزستان سیاست اقتصاد مقاومتی را در شرکت خود پیاده کرده است و در فضای رقابتی و محدودیتها در شرایط قبل و بعد از تشدید تحریمها توانسته نیازها و انتظارات سهامداران یعنی تحقق اهداف و سودآوری را امکانپذیر سازد. این مهم از محل تامین به موقع، تولید بهنگام و اقتصادی و باکیفیت، عرضه مکفی و به موقع در بازارهای داخلی و صادراتی و حضور موثر در محیط کسب و کار با تمامی محدودیتهای موجود انجام شده است.
وی افزود: فولاد خوزستان با توجه به برنامههایی که برای توسعه در نظر دارد، افزایش سرمایه را در دستور کار قرار داده است. البته آخرین افزایش سرمایه در سال ۱۳۹۷ بود که طی آن سرمایه شرکت به یک هزار و ۹۰۴ میلیارد تومان از محل سود انباشته افزایش یافت. در این مجمع، برنامه افزایش سرمایه شرکت فولاد خوزستان به پنج هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته است.
معاون منابع انسانی شرکت فولاد خوزستان در خصوص برنامههای این شرکت عنوان کرد: فولاد خوزستان در سال جهش تولید، به معنای واقعی جهش تولید داشت. این مهم در شرایط دشوار شیوع ویروس کرونا بر کشور و محدودیتهای موجود به دست آمد. به طوری که این شرکت توانست رکوردهای تولید خود را به همت کارکنان چه در بخش تامین و چه در بخش تولید محقق سازد.
عباسزاده ادامه داد: در هشت ماه نخست امسال برنامه تولید شرکت فولاد خوزستان دو میلیون و ۵۳۳ هزار تن بوده که با تولید دو میلیون و ۵۹۰ هزار تن، رشدی حدود ۲٫۳ درصد نسبت به برنامه حاصل شده است. ضمن اینکه در قیاس با سال قبل که میزان تولید دو میلیون و ۵۰۵ هزار تن بود، فولاد خوزستان رشد ۳٫۴ درصدی را تجربه کرده است. بنابراین با توجه به سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول که سقف ظرفیت موجود شرکت فولاد خوزستان است، محقق کرده است. روند افزایش تولید شرکت فولاد خوزستان در سال جاری مداوم بوده و امیدوار هستیم تا پایان امسال به سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن یعنی سقف ظرفیت عملیاتی شرکت برسیم.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۳۹ درصد از فروش شرکت فولاد خوزستان به صادرات و ۶۱ درصد به فروش داخلی از دو میلیون و ۴۸۰ هزار تن کل فروش شرکت اختصاص دارد. در سالهای اخیر شرکت فولاد خوزستان توجه به نیاز بازار داخلی و تامین مواد اولیه صنایع پاییندست را در دستور کار قرار داد و بنابراین بخشی از صادرات شرکت به فروش داخلی اختصاص یافت. البته شرکت توان افزایش صادرات را دارد.
نقش پررنگ فولاد خوزستان در صادرات
معاون منابع انسانی شرکت فولاد خوزستان یادآور شد: در سال ۱۳۹۶ شرکت فولاد خوزستان دو میلیون و ۷۶۹ هزار تن محصول روانه بازارهای صادراتی کرد که ۷۳ درصد از ظرفیت تولید شرکت را شامل میشد. شایان ذکر است که محصول فولاد خوزستان در بازارهای جهانی کاملا شناخته شده و یک برند بینالمللی است که در فضای رقابتی علیرغم همه محدودیتهای بینالمللی و دشواریهای بازرگانی صادراتی، مشتریان خود به دست آورد. در سال ۱۳۹۸ نیز شرکت فولاد خوزستان به میزان یک میلیون و ۸۳۷ هزار تن صادرات انجام داد که ۴۹ درصد از میزان تولید به صادرات اختصاص داشت.
عباسزاده تاکید کرد: در شرایط کنونی تامین ارز مورد نیاز کشور از صادرات غیر نفتی بسیار مهم است و در این رابطه بخش معدن و صنایع معدنی و به طور خاص فولاد، جایگزین مناسبی برای کاهش درآمدهای ارزی نفت خواهد بود. در سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ ارزش صادرات فولاد خوزستان به حدود سه میلیارد دلار رسید و طی ۶ماه نخست سال جاری این شرکت توانست حدود ۲۴۴ میلیون دلار درآمد صادراتی داشته باشد. هچنین فولاد خوزستان در سال گذشته با صادرات ۷۰۶ میلیون دلار حدود ۱٫۷ درصد از صادرات غیر نفتی در سال گذشته و ۲٫۴ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داد. فولاد خوزستان اکنون به اقصی نقاط جهان صادرات انجام میدهد.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصهای مهم در فولاد خوزستان بهرهوری نیروی انسانی و تناژ تولید به ازای هر نفر است که در این رابطه شرکت از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۸ از ۴۰۸تن به ازای هر نفر به ۶۲۸ تن هر نفر افزایش بهرهوری داشت.
معاون منابع انسانی شرکت فولاد خوزستان مطرح کرد: در سال گذشته، سه هزار و ۳۰۰میلیارد تومان سود و یک هزار میلیارد تومان سود توزیع شده به میزان ۳۰ درصد سود کلی فولاد خوزستان بود. در حالی که طی ۶ ماه نخست سال جاری به میزان ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد برای شرکت حاصل شد که از این میزان ۶ هزار و ۷۰۰میلیارد تومان فروش داخلی و ۲۴۴ میلیون دلار فروش صادراتی بود. به این ترتیب سود خالص شرکت در این مدت به سه هزار و ۳۰۰میلیارد تومان رسید که چشمانداز روشنی را برای سهامداران شرکت ترسیم خواهد کرد.
عباسزاده ابراز کرد: در سال جاری تمدید گواهینامهها و نظامنامههای مدیریتی، توانستیم نخستین شرکتی باشیم که گواهی استاندارد ایزو۴۵۰۰۱ را در خصوص بهداشت حرفهای کسب کنیم که به صورت آنلاین انجام شد.
وی اظهار کرد: برنامه چشمانداز صنعت فولاد کشور رسیدن به ۵۵ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ پیشبینی شده است. البته در اجرای این برنامه فراز و نشیبها و عدم توازن وجود دارد که در این رابطه کسری کنسانتره به عنوان ماده اولیه به چشم میخورد. از این رو، فولاد خوزستان برای موفقیت باید در حوزه تامین مواد اولیه سرمایهگذاری کند. یکی از اهداف اصلی شرکت برای افزایش سرمایه کنونی پایداری و تداوم در تامین مواد اولیه خواهد بود.
تکمیل زنجیره در فولاد خوزستان
معاون منابع انسانی شرکت فولاد خوزستان خاطرنشان کرد: فولاد خوزستان تا پیش از سال ۱۳۹۶ از زنجیره فولاد تنها در بخش گندلهسازی، آهن اسفنجی و فولادسازی فعالیت میکرد اما اکنون توانسته فعالیت خود را در کل زنجیره گسترش دهد و در حال حاضر اکتشاف و استخراج جزو برنامه اصلی فولاد خوزستان است. همچنین شرکت مذاکراتی برای رفتن به سمت محصولات نهایی زنجیره صورت داده است. در این رابطه تجربه تولید بدون کارخانه را با مشارکتهای استراتژیک داشتیم و امیدوار هستیم بتوانیم زنجیره تولید خود را کامل کنیم تا الزامات استراتژیک را برای کسب موفقیت داشته باشیم.
وی تاکید کرد: همه برنامهها بر اساس استراتژیها و اهداف مشخص تدوین شدهاند و به طور مرتب شاخصها برای دستیابی به اهداف ارزیابی و پایش میشوند. هرگونه انحراف از برنامه به سرعت تبدیل به یک اقدام جهت جبران انحراف صورت گرفته برای رسیدن به برنامه خواهد شد.
برنامههای فولاد خوزستان برای آینده
عباسزاده با اشاره به بهرهوری انرژی و آب در شرکت فولاد خوزستان، بیان کرد: آب و انرژی یکی از مسائل بسیار کلیدی در شرکت فولاد خوزستان به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در این زمینه است و این شرکت توجه ویژهای به موضوع یاد شده دارد. باید توجه داشت به لحاظ آمایش سرزمینی، استان خوزستان منابع انرژی و آب بسیار مناسبی در اختیار دارد اما در همین حال فولاد خوزستان باید سرمایهگذاریهای کلانی در مدیریت مصرف آب و انرژی صورت دهد.
در این رابطه نظام مدیریت انرژی و ایستگاههای تامین برق و خط پست ۴۰۰ کیلوولت، مطالعات برای جایگزینی آب صنعتی به جای آب نرم، مطالعات ابتدایی طرح بازچرخانی پساب برای بازگرداندن آب به خط تولید، تزریق آهک و اکسیژن به کورههای قوس الکتریکی برای کاهش مصرف انرژی، تبدیل اسناد مناقصه برای کولینگ تاورهای ریختهگری و اکسیژن شماره ۴ برای تامین اکسیژن مورد نیاز جهت توسعههای آینده، نوسازی کمپرسورها و پستهای برق در دستور کار است.
معاون منابع انسانی شرکت فولاد خوزستان با بیان اینکه برنامه توسعه تولید در جریان است، تصریح کرد: توسعه تولید، توسعه سبد محصولات، استفاده از فناوریهای نوین در جهت پایداری تولید و ارتقای رقابتپذیری، ارتقای بهرهوری کل منابع، اجرای طرحهای توسعه و متوازنسازی ظرفیتها برنامههای مهم شرکت فولاد خوزستان را تشکیل میدهد. لازم به ذکر است توازن در شرکت بسیار مهم بوده و سودآوری را تضمین میکند. در این رابطه تکمیل زنجیره تولید از بالادست تا پاییندست به عنوان یکی از الزامات و سیاستهای صنعت فولاد همواره مورد توجه فولاد خوزستان قرار داشته است. با حمایتی که سهامداران شرکت به ویژه سهامدار عمده و هیئت مدیره از افزایش سرمایه به عمل میآورند، تکمیل زنجیره و یکپارچگی اتفاق خواهد افتاد.
عباسزاده در خصوص توجه به بومیسازی در فولاد خوزستان، عنوان کرد: محدودیتها به هیچ وجه باعث نشدهاند روند تولید شرکت افت داشته باشد و روند همواره افزایشی بوده است.
برنامههای جایگزینی برای این مسائل داریم که یکی از این برنامهها بومیسازی فناوریهای کلیدی است که در رابطه تامین ماشینآلات و تکنولوژیها در دستور کار قرار دارد.
وی مطرح کرد: اصلاح ساختار مالی جهت تامین منابع مالی برای طرحهای توسعه برنامهریزی شده و در فاز نخست افزایش سرمایه به میزان پنج هزار میلیارد تومان هدفگذاری شده است.
طرح تامین پایدار انرژی و نقشآفرینی فولاد خوزستان به عنوان یک هلدینگ یکی از موضوعات بسیار مهمی است که آن را پیگیری میکنیم. حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان طرح در شرکت فولاد خوزستان برنامهریزی شده و امیدوار هستیم با افزایش سرمایه بخشی از نیازها را پوشش دهیم. در ادامه بتوانیم با شرایط خوب صنعت و سودآوری گامهای بعدی را نیز در جهت توسعه برداریم.
معاون منابع انسانی فولاد خوزستان در پایان ابراز کرد: فولاد خوزستان یک منشور پایداری دارد. زمانی میتوان به موفقیت دست یافت که تداوم کسب و کار طبق برنامه اتفاق بیفتد. پایداری حاصل نمیشود مگر با پایداری اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی؛ در هر سه حوزه فولاد خوزستان برنامه دارد و با جدیت پیش میرود. ترکیب این موارد پایداری و تداوم کسب و کار فولاد خوزستان را رقم خواهد زد. به طوری که روند سودآوری همانند گذشته تداوم داشته باشد.
تصویب افزایش سرمایه در پایان مجمع
پس از پایان سخنان عباسزاده معاون منابع انسانی فولاد خوزستان در خصوص اهمیت افزایش سرمایه در شرکت، طرحها و برنامههای آتی، بازرس قانونی و حسابرس، گزارش توجیهی هیئت مدیره در مورد افزایش سرمایه از مبلغ ۱۹هزار و ۴۹ میلیارد ریال به ۵۰ هزار میلیارد ریال با مبلغ خالص ۳۰ هزار و ۵۱ میلیارد ریال را قرائت کرد. سپس مجمع، افزایش سرمایه را میان سهامداران به رای گذاشت و سهامداران نیز این افزایش سرمایه را تصویب کردند.