مدیرعامل شرکت کابلسازان یزد گفت: با وجود تمام مشکلات و نوسان قیمتها تا به امروز دست از کار نکشیدهایم و همواره با امید به آینده صنعت کشور، در حال خرید انواع تجهیزات مدرن هستیم و برای ادامه تولید مجموعه تلاش میکنیم، البته مشکلات و افزایش قیمتها سرعت رشد و توسعه واحدهای تولیدی را میکاهد.
محمدباقر امامی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: ما در زمینه تولید انواع سیم و کابلهای فشار متوسط فعالیت میکنیم. برای ساخت سیم و کابل از مفتول مسی هشت میلیمتری و گرانول PVC به عنوان مواد اولیه استفاده میکنیم. مفتول را از بورس کالا و گرانول را نیز از شرکتهای ایرانی تهیه میکنیم. با بروز مشکلات مختلف مانند نوسانات قیمت، کاهش تقاضای بازار و رکود اقتصادی میزان ظرفیت تولیدی کارخانه کاهش یافت. به مرور زمان تصمیم بر آن شد که بر مشکلات فائق آییم و با افزایش نیروی انسانی و با به روز کردن ماشینآلات و دستگاهها تولید را از سر بگیریم.
وی افزود: با تمام تلاشی که برای حفظ میزان تولید سابق مجموعه انجام دادیم، اما همچنان نتوانستیم به روال قبل برگردیم. ظرفیت تولید اسمی مجموعه یک هزار تن در سال است که در حال حاضر بسیار کمتر از این میزان محصول تولید و روانه بازار میکنیم. فعالیت خود را با قیمت ۲۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم مس آغاز کردیم و قیمت کنونی این فلز سرخ به بالغ بر ۹۰ هزار تومان رسیده است. تولید در چنین آشفته بازاری از عهده هر تولیدکنندهای برنمیآید و باید یک سرمایه هنگفتی را به عنوان سپرده ذخیره داشت.
مدیرعامل شرکت کابلسازان یزد تصریح کرد: علاوه بر افزایش قیمتها، به دلیل ممنوعیت صادرات، میزان عرضه محصول در بازار داخلی به شدت افزایش یافته و رقابت تنگاتنگی بین تولیدکنندگان سیم و کابل برقرار بوده و فروش در چنین شرایطی دشوار شده است. اغلب واحدهای تولیدی به دلیل بدهی مالی، محصول خود را زیر قیمت واقعی بازار عرضه میکنند؛ مشتری نیز به سمت سیم و کابل ارزان قیمت جذب میشود و این موضوع موجب دپو شدن محصولات بیشتر کارخانههایی که با مواد اولیه گران قیمت محصول تولید میکنند، میشود.
امامی عنوان کرد: با وجود تمام مشکلات و چالشها ما همچنان به آینده امیدوار هستیم و تولید را ادامه میدهیم. قابل ذکر است که عمده مشتریان همیشگی انواع سیم و کابل ساختمانسازها، تابلوسازها، واحدهای تولیدی لوازم الکترونیکی هستند و فروش ما مختص بازار ایران است و تا کنون صادرات محصول نداشتهایم.
وی ابراز کرد: افزایش قیمتها از هر جهت بر روند تولید تاثیر میگذارد. تالار بورس کالا که فضایی برای عرضه مواد اولیه است نیز تحت تاثیر نوسان قیمتها قرار دارد. به طوری که با افزایش قیمت، نقدینگی تولیدیها کاهش مییابد و در نتیجه، کاهش میزان تولید را در پی خواهد داشت و این چنین خط تولید به سمت تعطیلی میرود.
این مدیرعامل در پایان مطرح کرد: پیشبینی قیمتها غیر ممکن است و هر لحظه با بروز یک اتفاق در دنیا، امکان نوسان قیمتی وجود دارد. ما هر ساله برنامه توسعهای و افزایش ظرفیت داریم و چشمانداز روشنی را برای مجموعه ترسیم میکنیم اما متاسفانه قادر به انجام صد در صد اهداف خود با توجه به شرایط اقتصادی و نوسانات نیستیم و در کل به انتظار بهبود شرایط نشستهایم.
انتهای پیام//