سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۶:۳۰ /پنج شنبه/۱ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: 5:32 /چهارشنبه/8 شهریور 1402

مدیر بازرگانی شرکت نور افشان الکتریک خراسان:

آفتی که صنعت سیم و کابل را گرفتار کرد

مدیر بازرگانی شرکت نور افشان الکتریک خراسان گفت: متاسفانه افزایش قیمت مس باعث شده تا تولیدکنندگان غیرمجاز با تولید محصولات ارزان قیمت اما بی‌کیفیت، نظر مشتریان را جلب کنند. به همین دلیل شرایط بازار‌های داخلی نامناسب بوده و بازار‌های خارجی نیز تعریفی ندارند زیرا با سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در صنعت سیم و کابل کشور‌های همسایه، تولیدکنندگان ایرانی امکان عرض‌اندام در این بازار‌ها را ندارند.

امین مجیدی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» با اشاره به وضعیت صنعت سیم و کابل در کشور، بیان کرد: در حال حاضر صنعت سیم و کابل با چالش‌های بسیاری در مسیر خود مواجه بوده و از شرایط مناسب سال‌های گذشته برخوردار نیست. علت آن را می‌توان به افزایش بی‌مهابای قیمت مس نسبت داد زیرا این موضوع شرایطی را ایجاد کرده تا برخی از برند‌های متفرقه، فرصتی برای عرض‌اندام در بازار مصرف پیدا کنند و میزان فروش محصولات خود را افزایش دهند. متاسفانه باید اذعان کنم که تمایل مصرف‌کنندگان هم به دلیل کاهش توان خرید، به سمت مصرف این محصولات سوق پیدا کرده است؛ به همین دلیل در این شرایط تولید محصول باکیفیت، حفظ سهم بازار مصرف و رقابت با رقیبان بسیار دشوار شده است. باید گفت که اکنون صنعتگران با یک پارادوکس مواجه هستند زیرا تولیدکنندگان باتجربه‌ای که مدت طولانی در این عرصه فعالیت داشته‌اند، تمایل به حفظ کیفیت و تولید محصولات مرغوب دارند و در مقابل بازار مصرف و مشتریان مولفه‌های دیگری را در نظر دارند؛ به همین دلیل در این شرایط تولیدکنندگان تحت فشار بوده و هیچ‌ علاقه‌ای به از دست دادن سهم خود از بازار ندارند.

وی در همین راستا ادامه داد: می‌توان نتیجه‌گیری کرد که افزایش چشمگیر قیمت مفتول مسی، به خصوص در دو سال گذشته سبب شده تا افراد بیشتری در صنعت سیم و کابل سرمایه‌گذاری کرده و تعداد تولیدکنندگان محصولات غیراستاندارد، بی‌رویه افزایش یابد. همچنین این افزایش قیمت منجر به این موضوع شده تا برخی از تولیدکنندگان برای کنترل قیمت تمام شده محصول و افزایش میزان فروش خود، از کیفیت محصولات بکاهند. در صورتی که در گذشته به دلیل قیمت مناسب مفتول مسی، تولیدکنندگان غیرمجاز فعالیت زیادی در بازار نداشتند زیرا قیمت محصولات استاندارد و غیراستاندارد تفاوت زیادی با یکدیگر نداشته و تولیدکنندگان با مقایسه میان آن‌ها، محصولات باکیفیت را خریداری می‌کردند اما اکنون شرایط تغییر کرده و این اختلاف قیمت بسیار افزایش یافته است. تولیدکنندگان محصولات غیراستاندارد با استفاده از کابل‌های «CCA»، کاهش سطح مقطع محصول و کاهش قطر رشته‌ها، صرفه‌جویی بسیاری در میزان مواد اولیه به‌کار رفته و هزینه تمام شده محصول می‌کنند؛ به همین دلیل به راحتی امکان فروش محصولات با قیمت پایین‌تر را دارند. به عنوان مثال شاهد بودیم که یکی از تولیدکنندگان مجاز حداکثر میزان تخفیفی که برای عامل فروش خود در نظر گرفته بود، ۱۸ تا ۱۹ درصد بود اما یکی از تولیدکنندگان غیرمجاز برای همان محصولات تا ۴۰ درصد تخفیف اعمال کرده بود. با توجه به اینکه ۹۰ درصد قیمت سیم و کابل به خصوص در سیم و کابل‌های مسی مربوط به هادی است، پر واضح بوده که به این اندازه کاهش قیمت محصول امکان‌پذیر نیست؛ مگر اینکه مفتول مسی تابیده شده (بانچ) طبق استاندراد تولید نشده باشد زیرا قیمت محصولات استاندارد محدوده مشخصی داشته و تولیدکنندگان با توجه به آن میزان تخفیف را تعیین می‌کنند. همچنین حاصل ضرب قیمت به‌روز مفتول مسی در میزان وزن استاندارد محصول، مشخص می‌کند که قیمت محصول غیراستاندارد معقولانه نیست.

مدیر بازرگانی شرکت نور افشان الکتریک خراسان در خصوص مشکلات و خطراتی که می‌تواند در پی استفاده از محصولات بی‌کیفیت متوجه مصرف‌کنندگان شود، اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به اینکه تعداد طبقات ساختمان‌های جدید نسبت به گذشته در حال افزایش بوده و هر ساله به خصوص در فصول گرم شاهد افزایش دمای هوا و بار شبکه هستیم، استفاده از محصولات غیراستاندارد می‌تواند بسیار خطرناک باشد زیرا با افزایش بار سیم‌کشی ساختمان و نوسانات شبکه اصلی برق، امکان بروز آتش‌سوزی و وارد شدن خسارتی به لوازم الکتریکی منازل وجود دارد.

راحت‌تر از آب خوردن

مجیدی در پاسخ به این سوال که آیا نظارتی از سوی سازمان‌های مربوطه بر فعالیت تولیدکنندگان غیرمجاز در بازار مصرف صورت می‌گیرد، اذعان کرد: به صورت موردی و در ادوار مختلف، اقداماتی در این خصوص انجام می‌گیرد اما اگر ما سازمان تعزیرات حکومتی را به عنوان متولی این امر در نظر بگیریم، باید گفت که همواره این سازمان این پاسخ را اعلام می‌کند که در صورت وجود شاکی خصوصی پیگیر امور خواهد بود زیرا بدون وجود شاکی خصوصی، سازمان تعزیرات حکومتی راسا امکان ورود به موضوع را ندارد. به همین دلیل نظارت دقیقی بر این جریان که به صورت مداوم و سخت‌گیرانه اعمال شود، وجود ندارد و سازمان استاندارد نیز به عنوان نهاد نظارتی که رصد بازار را بر عهده داشته باشد، عمل نمی‌کند و تولیدکنندگان صرفا برای اخذ پروانه استاندارد به این سازمان رجوع می‌کنند؛ به همین دلیل اگر مجموعه‌ای درخواستی مبنی بر آزمایش محصول داشته باشد، کارشناسان مربوطه به واحد تولیدی مراجعه می‌کنند؛ در غیر این صورت کارشناسان به واحدهایی که درخواست نداشته‌اند، مراجعه‌ نمی‌کنند و به ندرت در برخی مواقع پیش می‌آید که محصولاتی از بازار برای آزمایش و نمونه‌برداری جمع‌آوری شوند. در این شرایط تولیدکنندگان غیرمجاز به راحتی و بدون اخذ پروانه استاندارد، محصولات خود را در بازار مصرف عرضه کرده و به فروش می‌رسانند.

از عرش به فرش رسیده‌ایم

وی در رابطه با استراتژی‌های شرکت نور افشان الکتریک خراسان برای حفظ مشتریان و توسعه بازار‌های هدف خود، ابراز کرد: در حال حاضر تمرکز ما بر بازار کشور‌های همسایه، به خصوص افغانستان است و باید گفت که تولیدکنندگان و تجار ایرانی بازار مصرف عراق را به طور کلی از دست داده‌اند زیرا با سرمایه‌گذاری یک کشور عربی دیگر، کارخانه تولید سیم و کابلی در عراق احداث شده که با تامین مس مورد نیاز خود از کشور شیلی، محصولاتی با قیمت مناسب‌تر در بازار عرضه می‌کند. همچنین دولت عراق نیز برای این مجموعه تعرفه بازرگانی ترجیحی در نظر گرفته است که همین موضوع رقابت را برای سایر تولیدکنندگان خارجی در بازار مصرف این کشور بسیار دشوار ساخته است؛ لازم به ذکر است که شاید امکان صادرات محصولات به صورت محدود به برخی از مناطق شمالی کشور عراق وجود داشته باشد اما در گذشته تجار این کشور در نمایشگاه‌هایی که برگزار می‌شد، مشتاقانه برای مذاکره با تولیدکنندگان ایرانی و انعقاد قرارداد پیش‌قدم می‌شدند؛ به همین دلیل اکنون بخش عمده محصولات ما به همسایگان شرقی و شمال شرقی کشور صادر می‌شود. در خصوص بازار‌های داخلی نیز با توجه به رکود اقتصادی، تولیدکنندگان باید برای حفظ مشتریان خود تسهیلاتی در زمینه مدت تسویه برای عاملان فروش در نظر گرفته و میزان حاشیه سود خود را به حداقل‌ترین میزان ممکن برای حفظ قیمت رقابتی در بازار کاهش دهند؛ علاوه‌براین موارد، انجام اقداماتی در زمینه تبلیغات نیز می‌تواند تا حدودی تاثیر‌گذار باشد.

مدیر بازرگانی شرکت نور افشان الکتریک خراسان با اشاره به اقدامات این مجموعه در خصوص برند‌سازی و مطرح کردن برند تجاری، عنوان کرد: ما فعالیت خود را در این زمینه به تازگی شروع کرده‌ و تا قبل از این، اقدامات زیادی در رابطه با برندسازی انجام نداده‌ایم اما همان طور که ذکر شد، بازار مصرف دچار رکود شدیدی بوده و امکان سرمایه‌گذاری هنگفتی در زمینه تبلیغات وجود ندارد. البته ما برخی کالای‌های تبلیغاتی را طراحی کرده‌ تا توسط عاملان فروش در استان‌ها مختلف به صورت مویرگی در بازار توزیع شوند. لازم به ذکر است که ما اکنون تمرکز خود را بر تولید سیم و کابل‌های ساختمانی قرار داده و در کوتاه‌مدت برنامه‌ای برای تولید محصولات صنعتی و یا با کلاس‌های ولتاژی بالاتر نداریم؛ به همین دلیل اکنون سبد محصولات مجموعه شامل سیم و کابل‌های برق، کابل‌های زوجی، کابل‌های کواکسیال و… است.

مجیدی در پاسخ به این سوال که آیا هدف‌گذاری‌های انجام شده در صنایع بالادستی مس و تولید یک میلیون تن کاتد می‌تواند تاثیری بر شرایط صنایع پایین‌دستی و قیمت تمام شده محصولات داشته باشد، تصریح کرد: مطمعنا این موضوع می‌تواند بر شرایط صنایع پایین‌دستی تاثیر‌گذار باشد زیرا تولیدکنندگان با خرید مواد اولیه با قیمت‌های مناسب، امکان ارائه خدمات بیشتری به مصرف‌کنندگان خود دارند اما در حال حاضر به سبب عرضه‌های محدود بانچ در بازار این امر امکان‌پذیر نیست. گفتنی است که در خصوص سایر مواد مصرفی مانند «PVC» نیز به دلیل رفع تعهد ارزی و نرخ پایین تسعیر ارز، گرانول‌سازان تمایلی به صادرات نداشته و تولیدکنندگان سیم و کابل در این زمینه با چالش خاصی مواجه نیستند اما زمانی که موضوع صادرات برای گرانول‌سازان پررنگ می‌شود، فعالان صنعت سیم و کابل در داخل به مشکل برمی‌خورند.

تسهیل فرایند‌ها با به‌روزرسانی ماشین‌آلات

وی در خصوص ماشین‌آلات مورد استفاده در صنعت سیم و کابل، گفت: اگر تولیدکنندگان به دنبال تولید محصولاتی با راندمان و بهره‌وری بالا هستند، باید از ماشین‌آلات خارجی استفاده کنند زیرا کیفیت ماشین‌آلات داخلی قابل قیاس با ماشین‌آلات خارجی نیست. به همین دلیل توصیه می‌کنم که تولیدکنندگان در خطوط تولید به خصوص مرحله کشش مفتول (راد) به عنوان گزینه نخست از ماشین‌آلات اروپایی و سپس چینی استفاده کنند زیرا پس از کشش، قطر مفتول در تمام نقاط آن یکسان باشد و همچنین این مرحله بیشترین تاثیر را بر قیمت تمام شده محصول دارد. گفتنی است که ما در این مجموعه هنوز خط کشش مفتول را راه‌اندازی نکرده و ماشین‌آلات اکستروژن، استرندینگ و بسته‌بندی شرکت ساخت داخل هستند و به همین دلیل مشکلی در زمینه تعمیر و نگهداری آن‌ها نداریم. در اینجا باید به نکته مهمی اشاره کنم که در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین چالش‌های تمام صنایع کشور، فرسودگی ماشین‌آلات است که به دلیل شرایط دشوار واردات و قیمت بالای دستگاه‌های خارجی، تولیدکنندگان امکان به‌روزرسانی آن‌ها را ندارند. در صورتی که اگر ما یک‌سری پراب و یا دیتکتور را در خط تولید در اختیار داشتیم، نیازی به وجود واحد «QC» در مجموعه نبود و اکثر اقدامات به صورت دقیق و برخط صورت می‌گرفت.

مدیر بازرگانی شرکت نور افشان الکتریک خراسان با بیان اینکه در حال حاضر تمام صنایع در کشور با چالش کمبود نیروی کار دست به گریبان هستند، بیان کرد: در سال‌های گذشته اگر برای هر سمت شغلی آگهی جذب نیرو منتشر می‌شد، متقاضیان فراوانی برای کار مراجعه می‌کردند اما اکنون شرایط تغییر کرده و نیروی کار جوان تمایلی به‌کار در واحد‌های صنعتی ندارد و این مشکل در زمینه جذب نیروی متخصص نیز حادتر است. گفتنی است که اپراتوری ماشین‌آلات خطوط تولید سیم و کابل به مهارت خاصی نیاز نداشته و افراد می‌توانند بعد از گذراندن دوره آموزشی مشغول به‌کار شوند و تنها برای سمت‌های شغلی بالاتر، نیاز به نیروی متخصص و کارآمد است. باید اضافه کنم که ما در این مجموعه زمینه اشتغال حدود ۲۵ تا ۳۰ نفر را فراهم کرده‌ایم.

مجیدی در پایان خاطرنشان کرد: در سال‌های ۱۳۹۵ تا اوایل ۱۳۹۹ میزان تولید محصولات و حاشیه سود صنعتگران بسیار مناسب بود و اگر تولیدکنندگان محصولات باکیفیتی را تولید می‌کردند، امکان توسعه بیشتر فعالیت‌های خود را داشتند اما باید اذعان کنم که دیگر آن شرایط تکرار نخواهد شد و اکنون با توجه به رکود اقتصادی، امکان افزایش سهم واحد‌های تولیدی از بازار مصرف داخلی بسیار دشوار است. مگر اینکه با افزایش فعالیت بخش ساخت‌و‌ساز، شرایط بازار مصرف داخلی تغییر کند و یا تولیدکنندگان در زمینه صادرات موفق عمل کنند. به همین دلیل باید به این نکته اشاره کنم که افزایش قیمت مس در آینده خبر خوشی برای این صنعت نیست زیرا بیش از گذشته امکان فعالیت تولیدکنندگان غیرمجاز یا غیراستاندارد را فراهم می‌کند.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان:

9:34 /دوشنبه/30 مهر 1403

مدیر تعاونی 4686 صنایع سیم کابل البرز غرب هشترود عنوان کرد:

7:36 /سه شنبه/20 شهریور 1403

مدیرعامل شرکت جی کابل سپاهان مطرح کرد:

4:49 /یکشنبه/11 شهریور 1403

مدیرعامل شرکت راهدار صنعت کیهان مطرح کرد:

8:26 /چهارشنبه/31 مرداد 1403

رئیس هیئت مدیره شرکت سیم و کابل انصار همدان مطرح کرد:

6:57 /دوشنبه/15 مرداد 1403

رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی سیمیا:

11:46 /سه شنبه/9 مرداد 1403

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:36 /شنبه/5 آبان 1403

پروانه حدادیان، مدیرعامل شرکت شهاب کالا خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

13:34 /شنبه/5 شهریور 1401

متین فرزین، مدیرعامل شرکت اعتماد کابل البرز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

10:11 /شنبه/27 آذر 1400

افشارنژاد،مدیرعامل شرکت صنعتی الکتریک خراسان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

20:41 /شنبه/11 اسفند 1397

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

5:24 /شنبه/23 تیر 1403
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/08/30

206000

فلزات آنلاین

1403/08/30

573182

فلزات آنلاین

1403/08/30

769238

فلزات آنلاین

1403/08/30

2715234

فلزات آنلاین

1403/08/30

24005

فلزات آنلاین

1403/08/30

12905

فلزات آنلاین

1403/08/30

40091

فلزات آنلاین

1403/08/30

49911

فلزات آنلاین

1403/08/30

42663

فلزات آنلاین

1403/08/30

41451

فلزات آنلاین

1403/08/30

27571

فلزات آنلاین

1403/08/30

29449

فلزات آنلاین

1403/08/30

28043

فلزات آنلاین

1403/08/30

37253

فلزات آنلاین

1403/08/30

34778

فلزات آنلاین

1403/08/30

50294

فلزات آنلاین

1403/08/30

27244

فلزات آنلاین

1403/08/30

39497

فلزات آنلاین

1403/08/30

43987

فلزات آنلاین

1403/08/30

4436100