در پنج ماه نخست سال جاری که پنج ماه پایانی عملکرد اقتصادی دولت دوازدهم محسوب میشود، صادرات غیرنفتی کشور ۱۷ میلیارد و ۶۶۱ میلیون دلار و واردات ۱۶ میلیارد و ۶۳۱ میلیون دلار بود که به این ترتیب، مجموع تجارت خارجی کشور در پنج ماه پایانی دولت قبل، ۳۴ میلیارد و ۲۹۲ میلیون دلار محاسبه شد.
به گزارش «فلزات آنلاین»، از ابتدای شهریور ماه تا پایان دی ماه که پنج ماه نخست عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم به حساب میآید، صادرات غیرنفتی کشور به ۲۱ میلیارد و ۱۰۲ میلیون دلار و واردات به ۲۴ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلار افزایش یافته است. به این ترتیب، مجموع تجارت خارجی کشور در پنج ماه اخیر به ۴۵ میلیارد و ۹۴۴ میلیون دلار رسیده که ۳۴درصد نسبت به مدت مشابه در پایان دولت قبل رشد کرده است. همچنین آمار فوق شامل صادرات نفتی نیست و فقط صادرات غیر نفتی را شامل میشود.
در مورد صادرات نفتی هم دولت رئیسی با دور زدن تحریمهای نفتی، حجم صادرات را ۴۰ درصد افزایش داده که با توجه به رشد قیمت نفت، میزان درآمدهای نفتی بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرده است.
وزیر امور اقتصـــادی و دارایــی هــم در ایــن خصــوص اظهار داشت: افزایش ملموس صادرات نفت و تامیــن ارز کالاهــای اســاسی، از توفیقــات دولــت اســـت. برخــی مسئولیـــن، رفع مشکلات صادرات را منوط به توافق هستهای مشروط کرده بودند اما دولت سیزدهم با سیاستهای اقتصاد مقاوم و تعامــل بـــا کشورهـــای دوســت و همسو دستاوردهــای بزرگی در حــوزه تجــارت خــارجی و امنیــت اقتصــادی به دســت آورد. فروش نفت و میعانات کشور نسبت به ماه آخر دولت قبل بیش از ۴۰ درصد رشد کرده است.
سیــد احســان خانـــدوزی ادامــه داد: یکــی از اقدامات اصلی در شرایط تحریم افزایش صادرات نفت بود و در حالی که هنوز توافقی شکل نگرفته است، فروش نفت و میعانات نسبت به آخرین ماه فعالیت دولت سیزدهم، ۴۰ درصد رشد داشت که نشاندهنده رویکرد فعالانه در شرایط سخت است. دولت سیزدهم معیشت مردم را به توافق با قدرتها گره نزده است.
بر اساس گزارشی از ایرنا، تمرکز بر توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه و دور زدن تحریمها، دو عامل اصلی رشد تجارت خارجی کشور در دولت سیزدهم بوده است. این در حالی است که دولت قبل به بهانههایی همچون فشار تحریمها و عدم پیوستن به گروه اف.ای.تی.اف، عزمی برای توسعه تجارت خارجی نداشت.
موفقیت دولت سیزدهم در گسترش چشمگیر تجارت خارجی کشور در همین چند ماه نخست فعالیت آن با وجود عدم لغو تحریمها، بیانگر توجه به رویکرد خنثیسازی تحریمها است.