سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۱۸ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۷:۲۸ /سه شنبه/۲۰ اسفند ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین» خبر داد:

افزایش ۱۵ هزار تنی تولید آلومینیوم در کشور/ راه‌اندازی ۷۲ دیگ در فاز ۵ کارخانه ایرالکو

علی‌رغم اینکه صنایع بالادستی تولیدکننده آلومینیوم در کشور، همواره به حمایت و توجه بیشتری از سوی دولت نیاز دارند تا بتوانند آلومینای مورد نظر خود را تامین کنند اما این شرکت‌ها علاوه بر پشتیبانی نهادهای دولتی، نیاز به طرح‌های نوآورانه و توسعه‌طلبانه سهامداران دارند تا بتوانند میزان تولیدات و بهره‌وری شرکت را ارتقا داده و به سود آوری بیشتری دست یایند. در سال جاری با هماهنگی و مشارکتی که میان مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و سهامداران شرکت ایرالکو ایجاد شد، تغییرات شگرفی در میزان تولید و افزایش ظرفیت این شرکت شکل گرفت؛ به گونه‌ای که در حال حاضر، شاهد افتتاح خط پنج احیا شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) هستیم. به منظور آگاهی از اقدامات صورت گرفته و ضرورت‌های اساسی در شرکت آلومینیوم ایران با احمد مجیدی، مدیرعامل این شرکت به گفت‌وگو نشسته‌ایم که شرح آن در زیر آمده است:

برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری برای راه‌اندازی خط پنج احیا را از چه زمانی آغاز کردید؟

در ابتدای امسال خط پنج احیا را راه‌اندازی کردیم و از ۱۵۰ دیگ هدف‌گذاری شده، توانستیم ۷۸ دیگ را وارد مدار تولید کنیم؛ اما به دلیل نیاز شرکت برای تامین برق بیشتر، از شرکت توانیر خواستیم که ۴۰ مگاوات برق مورد نیاز کارخانه را به منظور افزایش ظرفیت تولید در اختیار ما قرار دهند تا ما بتوانیم ظرفیت تولید را افزایش دهیم که این امر محقق نشد و در حال حاضر، با چالش‌هایی در زمینه تامین برق ضروری مواجه هستیم. این در حالی است که سرمایه‌گذاری‌های کلانی در این زمینه انجام داده‌ایم و در صورتی که نتوانیم به صورت کامل از ظرفیت جدید، بهره‌برداری و استفاده کنیم، قطعا متضرر می‌شویم.

چه اقدامات و تمهیداتی در جهت راه‌اندازی کامل خط پنج سالن احیا انجام داده‌اید؟

طبق برنامه‌ریزی‌ها و هدف‌گذاری‌های صورت گرفته، باید طرح‌های توسعه‌ای که برای افزایش ظرفیت تولید کارخانه در نظر داشتیم تا پایان سال محقق می‌شد؛ به همین جهت، برای راه‌اندازی کامل خط پنج سالن احیا در مصرف برق سایر دیگ‌های کارخانه صرفه‌جویی کردیم تا بتوانیم ۳۰ دیگ دیگر را نیز وارد مدار تولید کنیم. با کمک مهندسان و کارکنان شرکت، توانستیم برق مورد نیاز را بدون کمک گرفتن از وزارت نیرو، تامین کنیم.

برای راه‌اندازی ۴۲ دیگ باقی‌مانده، هماهنگی‌هایی را با سازمان توانیر انجام داده‌ایم تا بتوانیم طرح توسعه‌ای افزایش ظرفیت را محقق کنیم و توان تولیدی شرکت را به نحو چشمگیری افزایش دهیم.

با راه‌اندازی کامل خط پنج کارگاه احیا، میزان تولیدات شرکت ایرالکو به چه میزانی افزایش می‌یابد؟

در کارگاه خط پنج سالن احیا، آلومینیوم خالص (مذاب) تولید می‌شود و سپس به کارگاه ریخت انتقال و در آنجا به قالب‌های متفاوتی ریخته و محصولات متنوعی تولید می‌شود. با راه‌اندازی کامل این خط، ۱۵ هزار تن به ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در کشور افزوده می‌شود و از این طریق میزان سودآوری و درآمدزایی ایرالکو به مراتب بهبود پیدا می‌کند؛ به گونه‌ای که این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز طراحی و اجراسازی سایر اقدامات و برنامه‌های توسعه‌ای شرکت شود.

برای افزایش ظرفیت تولید به ۴۰ مگاوات برق نیاز داریم که علی‌رغم پیگیری‌های مداوم ما، سازمان توانیر نتوانسته این میزان برق را تامین کند و همچنین اقدام یا برنامه‌ای نیز در این زمینه انجام نداده‌اند، این درحالی است که تمام اقدامات ضروری از جانب ما صورت گرفته و تنها به آن میزان برق ضروری نیازمندیم.

دیگ‌های قدیمی از چه تاریخی از مدار تولید خارج شد و دیگ‌های جدید بهینه‌سازی شده را از چه کشوری خریداری کردید؟

دیگ‌های قدیمی که در این کارگاه وجود داشت، در آبان ماه سال ۱۳۹۷ از مدار تولید خارج و اولین دیگ‌های بهینه‌سازی شده در نیمه جنوبی خط پنج کارگاه احیای یک، در اسفند ماه سال ۱۳۹۷ وارد مدار تولید شد. در گام دوم، با برق‌دار شدن نیمه شمالی خط پنج کارگاه احیا در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ و در نهایت، تا پایان راه‌اندازی این خط و در مدار تولید قرار گرفتن ۷۲ دیگ جدید، جمعا ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن در سال به ظرفیت تولید شرکت اضافه می‌شود.

در گذشته، دیگ‌های بهینه‌سازی شده که موجب بهبود روند تولید آلومینیوم در کشور می‌شد، وارداتی بودند و عموما نیز از کشور چین وارد می‌شدند اما در حال حاضر، توانایی ساخت آن‌ها را در کشور داریم و این دیگ‌ها بومی‌سازی شده‌اند؛ به نحوی که تمام دیگ‌های جدید را از تولیدکنندگان داخلی خریداری کردیم.

ما مراحل نصب و راه‌ندازی این دیگ‌ها را از سال گذشته آغاز کردیم و اگر سازمان توانیر، عملیات برق‌رسانی را سریع‌تر انجام می‌داد، می‌توانستیم بهره‌برداری از این فاز را آغاز کرده و زودتر شاهد افزایش تولید باشیم؛ این درحالی است که تمام زیرساخت‌های لازم و سرمایه‌گذاری‌های ضروری در این زمینه انجام شده و راه‌اندازی کامل این خط، منوط به فعالیت‌های دولتی است.

با توجه به نگرانی مصرف‌کنندگان آلومینیوم در کشور در خصوص میزان تولیدات شرکت‌های بالادستی، آیا شرکت ایرالکو در زمینه تامین مواد اولیه در ۶ ماه دوم سال ۱۳۹۹ با مشکلی مواجه می‌شود؟

با توجه به اینکه منابع تامین‌کننده شرکت ایرالکو متعدد هستند، به همین خاطر نسبت به سایر شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم در کشور، با مشکلات کمتری مواجه هستیم اما در ماه‌های اخیر با افزوده شدن شرکت ایرالکو به شرکت‌های تحریم شده، امکان خرید مواد اولیه برای ما مشکل‌تر شده است و به طور قطع در سال‌های آتی با موانع و چالش‌های بیشتری در این زمینه مواجه می‌شویم.

در حال حاضر، شرکت ایرالکو از لحاظ تامین مواد اولیه در بهترین شرایط ممکن قرار دارد و با هماهنگی‌ها و اقدامات پیشگیرانه‌ای که انجام داده‌ایم، در زمینه تامین مواد اولیه در سال آتی با مشکلی مواجه نخواهیم شد.

در زمینه ایجاد کنسرسیوم مشترک میان شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم برای سرمایه‌گذاری و افزایش ظرفیت تولید آلومینای جاجرم اقداماتی صورت گرفته اما هنوز قطعی نشده و در حال حاضر تنها در مرحله تحقیقاتی است.

همگام با لغو تخفیف‌های مالیاتی صادرات چین،

۱۰:۱۸ /سه شنبه/۲۹ آبان ۱۴۰۳

در پنج ماهه نخست سال جاری محقق شد؛

۱۲:۴۰ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۴۰۳

طی نیمه نخست سال جاری میلادی،

۱۲:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

طی چهار ماهه نخست 1403،

۷:۲۳ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

یک فعال صنعت آلومینیوم در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۱۶:۳۶ /سه شنبه/۳۰ مرداد ۱۴۰۳

اکبر ترکان، رئیس هیئت مدیره مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۲۰:۲۳ /چهارشنبه/۱۱ فروردین ۱۴۰۰

علی عبداله‌نژاد، مدیرعامل شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۴:۲۵ /یکشنبه/۲۷ مهر ۱۳۹۹

شهریار طاهرپور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم جنوب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۸:۲۸ /پنجشنبه/۱۲ دی ۱۳۹۸

احمد مجیدی، مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۱:۵۶ /یکشنبه/۳ آذر ۱۳۹۸

محمد کشانی در گفت‌وگو اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، در مورد مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار، اظهار داشت:

۱۷:۲۷ /شنبه/۱۳ مهر ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت آلیاژ و ریخته‌گری فن‌آور ذوب گلپایگان:

۲۲:۴۱ /شنبه/۶ مهر ۱۳۹۸

شمش آلومینیوم، مهم‌ترین محصول بالادستی آلومینیوم در تجارت جهانی؛

۱۳:۱۸ /چهارشنبه/۱ تیر ۱۴۰۱

روند تولید آلومینیوم در جهان؛

۸:۵۴ /شنبه/۶ مهر ۱۳۹۸

میانگین صادرات شمش‌های خالص آلومینیوم ترکیه کمتر از 24 هزار تن

۸:۱۵ /شنبه/۲ دی ۱۳۹۶

بررسی روند میزان تولیدات آلومینیوم:

۱۵:۳۴ /شنبه/۱۸ آبان ۱۳۹۸
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800