مدیر اجرایی شرکت «Sindh Engro Coal Mining Co» به عنوان بزرگترین شرکت تولیدکننده زغالسنگ در پاکستان گفت: انتظار میرود مقدار تولید این شرکت حدود ۵۱٫۳ درصد در سال ۲۰۲۴ افزایش یابد. وی، دلیل این تصمیم را با کاهش حجم واردات، کاهش هزینههای سوخت و تقویت زیرساختهای مالی در اقتصاد کشورهای جنوب آسیا مرتبط دانست.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت پاکستان در مواجهه با بحران فلجکننده کمبود ارز خارجی، در تلاش است تا ذخایر ارزی پایین خود را حفظ و این کشور را در برابر شوکهای ژئوپلیتیکی تقویت کند.
امیر اقبال، مدیرعامل شرکت «Sindh Engro Coal Mining Co» روز جمعه ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۳ به خبرگزاری رویترز گفت: این شرکت قصد دارد مقدار تولید زغال سنگ خود را از هفت میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳، به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۴ افزایش دهد.
وی در ادامه افزود: این شرکت در نظر دارد نیروگاههای تولید برقی که در حال حاضر به طور کامل با سوخت زغالسنگ وارداتی فعالیت میکنند را به سمت استفاده از زغال سنگ استخراج شده در داخل این کشور سوق دهد.
به گفته مدیرعامل شرکت «Sindh Engro Coal Mining Co»، میزان استفاده از زغالسنگ داخلی در نظر گرفته شده این شرکت طبق برنامهریزیهای انجام شده در ابتدا بین ۲۰ تا ۲۵ درصد خواهد بود.
اقبال همچنین به انجام اقدامات اولیه در خصوص جایگزین کردن زغالسنگ تولید داخل در نیروگاههایی که از زغالسنگ وارداتی به عنوان سوخت استفاده میکنند، اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: این شرکت بودجه موردنظر برای تامین مالی به جهت توسعه و افزایش استخراج از معادن در سال ۲۰۲۴ را در نظر گرفته است اما در حال حاضر با چالشهایی در خصوص افزایش مقدار تولید مواجه است؛ چراکه پرداختکنندگان اعتبارات در قالب وام در چین، تامین مالی پروژههای زغالسنگ این شرکت را متوقف کردهاند.
مدیرعامل شرکت «Sindh Engro Coal Mining Co» تصریح کرد: این مسئله یکی از چالشهایی به شمار میآید که این شرکت برای حل آن، نیازمند دریافت حمایت از سوی دولت پاکستان است. شرکت «Sindh Engro Coal Mining Co» انتظار دارد دولت پاکستان ابزارهای مالی ارائه دهد تا این شرکت بتواند به توسعه معادن و افزایش مقدار تولید زغالسنگ خود ادامه دهد.
لازم به ذکر است این کشور با بیش از ۲۳۰ میلیون نفر جمعیت برای تولید برق، عمدتا به گاز طبیعی وابسته است. دولت پاکستان قصد دارد با افزایش مقدار تولید زغالسنگ در این کشور، در هزینهکردهای خود صرفهجویی کند.
یکی دیگر از بخشهای اقتصادی پاکستان، صنعت سیمان بوده که در حال حاضر ۱۰۰ درصد به واردات زغالسنگ وابسته است.
اقبال در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: باید روند جایگزینی زغالسنگهای تولید داخل با نمونه وارداتی آن در صنعت سیمان در این کشور آغاز شود.
انتهای پیام//