سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۳:۴۵ /پنج شنبه/۱ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: 10:03 /شنبه/19 آبان 1403

«فلزات‌آنلاین» بررسی می‌کند:

اقدامات فراگیر شرکت صبانور در مسیر رشد کمی و کیفی تولید

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور یکی از فعالان در حلقه‌های نخست زنجیره فولاد کشور است که با توجه به جایگاه استراتژیک در تامین خوراک واحدهای فولادی، همواره مقوله ارتقای کیفیت را به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی خود در نظر دارد. فعالیت این شرکت اکتشاف و استخراج ماده معدنی، تولید سنگ‌آهن دانه‌‎بندی، کنسانتره و گندله سنگ‌آهن را شامل می‌شود و با توجه این دامنه گسترده فعالیت، پارامترهای کیفی در هر مرحله به صورت دقیق در آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت اندازه‌گیری می‌شوند.

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور یکی از فعالان در حلقه‌های نخست زنجیره فولاد کشور است که با توجه به جایگاه استراتژیک در تامین خوراک واحدهای فولادی، همواره مقوله ارتقای کیفیت را به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی خود در نظر دارد. فعالیت این شرکت اکتشاف و استخراج ماده معدنی، تولید سنگ‌آهن دانه‌‎بندی، کنسانتره و گندله سنگ‌آهن را شامل می‌شود و با توجه این دامنه گسترده فعالیت، پارامترهای کیفی در هر مرحله به صورت دقیق در آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت اندازه‌گیری می‌شوند. شرکت صبانور در راستای ارتقای کیفیت محصولات نهایی علاوه بر آزمایش‌های کیفیت‌سنجی، از تکنولوژی‌های مناسب تولید و سیستم‌های ارزیابی عملکرد مناسب استفاده می‌کند و برنامه‌های متعددی را نیز در خصوص آموزش منابع انسانی و ارتقای سطح دانش و مهارت منابع انسانی به عنوان عنصر کلیدی در رشد کمی و کیفی تولید در دستور کار دارد. دستاوردهای تولید و فروش شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در ماه‌ها و سال‌های اخیر، گواهی بر مثمرثمر بودن اقدامات و برنامه‌های این شرکت به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، اکتشاف، استخراج و تولید مواد معدنی، نخستین حلقه‌های از زنجیره ارزش تولیدات صنعتی محسوب می‌شوند و از آنجایی که محصولات معدنی ماده اولیه بسیاری از پایین‌دستی به شمار می‌آیند، کیفیت آن‌ها به صورت مستقیم بر عملکرد کیفی تولیدکنندگان حلقه‌های بعدی تاثیر می‌گذارد. بنابراین تولید محصولات معدنی مطابق با شاخص‌های کیفی و استانداردهای ملی و بین‌المللی ضرورت دارد و بررسی کیفیت محصول با استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های کنترل کیفی، بخش‌های جدایی‌ناپذیر فعالیت شرکت‌های معدنی و صنعتی به شمار می‌آید. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور «کنور» به عنوان یکی از ۱۰ فعال برجسته در حلقه‌های نخست زنجیره ارزش فولاد که طی سال‌های اخیر عملکرد بی‌نظیری را در اکتشاف و تولید محصولات معدنی داشته، ارتقای کیفیت محصول را همگام با رشد کمی تولید در اولویت قرار داده است. این شرکت کیفیت‌سنجی محصولات را از نخستین مرحله از فعالیت خود یعنی اکتشاف و معدنکاری آغاز می‌کند و با استفاده از انجام آزمایش‌ها، ابزارها و روش‌های مختلف، کیفیت را تا آخرین مرحله تولید محصولات نهایی مورد بررسی قرار می‌دهد. توجه به رشد کمی و کیفی تولید، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور را به یکی از برترین شرکت‌های فعال در حلقه‌های نخست زنجیره تبدیل کرده است.

روش‌های سنجش کیفیت

کنترل کیفیت محصولات در صنایع معدنی و فلزی امری اجتناب‌ناپذیر و ضروری است. بنابراین روش‌ها و شاخص‌های کنترل کیفی متنوعی برای حصول اطمینان از کیفیت مواد معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انجام آزمون‌های شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی بر روی مواد معدنی، بررسی درصد خلوص، رطوبت، اندازه ذرات و ویژگی‌های فیزیکی محصول از جمله مهم‌ترین شاخص‌های ضروری برای کیفیت‌سنجی به شمار می‌آیند. در تولید محصولات معدنی کلیه پارامترهای مذکور با مشخصات فنی استاندارد به صورت منظم و با استفاده از دستگاه‌های با دقت و صحت بالا در دستگاه کنترل کیفی نظارت و بررسی می‌شوند. بازبینی مستمر کیفیت محصولات معدنی و مقایسه آن با شاخص‌های استاندارد علاوه بر مشخص کردن میزان کیفیت محصول، کارایی و بازدهی عملیات را نیز مشخص می‌کند و به نوعی عملکرد و کارایی ماشین‌آلات و تجهیزات نیز مورد بررسی و بازبینی قرار می‌گیرد.

زنجیره تولید شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در استان کردستان شامل استخراج سنگ‌آهن‎ از معدن شهرک، گلالی و ظفرآباد و تولید کنسانتره به عنوان محصول نهایی است و در استان همدان از استخراج ماده معدنی از معدن باباعلی آغاز می‌شود و تا تولید گندله ادامه می‌‎یابد. فرایند تولید در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به صورت پیوسته انجام می‌شود. تولید کنسانتره سنگ‌آهن شامل استخراج، خردایش، آسیاب کردن، فلوتاسیون و تغلیظ است و فرایند تولید گندله از آماده‌سازی ماده اولیه آغاز می‌شود و پس از انجام فرایندهای بالینگ، پخت و غربالگری گندله سنگ‌آهن آماده عرضه به بازار خواهد بود. کلیه فرایندهای مذکور به شکلی طراحی شده‌اند تا خروجی هر مرحله با به لحاظ ابعاد محصول و الزامات مرحله بعد هماهنگ باشد و محصول نهایی با خواص شیمیایی فیزیکی و شیمیایی مطلوب و مدنظر مشتریان تولید شود.

از آنجایی که حفظ و ارتقای کیفیت محصولات «کنور» نیازمند مطلوب بودن شاخص‌های کیفی سنگ‌آهن دانه‌بندی است، ابتدا پارامترهای کیفی ماده اولیه در آزمایشگاه‌های کنترل کیفی با مجهزترین دستگاه‌‎ها و ابزارهای دقیق مورد بررسی و بازبینی قرار می‌گیرند. فرایندهای کنترل کیفی در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به صورت مستمر انجام می‌شود تا شاخص‌های کیفیت محصول همواره مطابق با استانداردها باشد. باید در نظر داشت که شرکت صبانور از جدیدترین روش‌های آنالیز مواد معدنی در آزمایشگاه‌های کنترل کیفی بهره‌مند است و تجربیات خود را نیز در این خصوص با سایر تولیدکنندگان به اشتراک می‌گذارد. سنجش مداوم شاخص‌های کیفی علاوه بر اینکه راهکار مناسبی برای ارتقای کیفیت محصولات این شرکت محسوب می‌شود، کلیه الزامات و انتظارات مشتریان را برآورده می‌کند و منجر به جلب رضایت مشتری می‌شود.

گفتنی است شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در قالب قراردادهای منعقد شده با خریداران، خود را ملزم به رعایت خواسته‌های مشتریان می‌داند و شرایط کیفی محصولات را به صورت مشخص و دقیق تعیین می‌کند. در واقع یکی از متفاوت‌ترین اقدامات شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در زمینه تامین خواسته‌ها و نیاز مشتریان، استفاده از ابزارهای تنبیه و تشویق است؛ به این شکل که عملکرد بهینه تولید و ارتقای سطح کیفیت محصول در قرارداد با مشتریان به صورت پاداش در نظر گرفته شده و در صورت پایین بودن کیفیت محصول، عواقب آن به صورت جریمه لحاظ می‌شود. به عبارت دقیق‌تر، استقرار سیستم تشویق و تنبیه و استفاده کاربردی از آن به منزله محرکی برای توجه بیشتر به پارامترهای موثر در فرایند استخراج و فرآوری ماده معدنی و ارتقای کیفیت محصول است. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با استفاده از ابزارهای این سیستم ارزیابی عملکرد توانسته است علاوه بر افزایش کیفیت ماده معدنی، به دستاوردهای قابل‌توجهی در زمینه افزایش عیار و کاهش گوگرد و سایر ناخالص‌ها دست یابد.

ویترین افتخارات «کنور»

تمرکز شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور بر رشد کمی و کیفی محصول، موجب ارتقای جایگاه این شرکت در میان فعالان صنایع معدنی شده؛ به طوری که این شرکت در ماه‌ها و سال‌های اخیر روی محور رشد پایدار تولید و رکوردزنی‌های در استخراج و تولید محصولات معدنی قرار گرفته است. این شرکت در ۶ ‎ماهه نخست سال ۱۴۰۳ موفق به ثبت رکورد استخراج دو میلیون و ۳۵۶ هزار تن سنگ‌آهن شد؛ در حالی که رکورد قبلی این شرکت در همین بازه زمانی برابر با دو میلیون و ۱۱۸ هزار تن بود. شرکت صبانور رکوردهای تولید سنگ‌آهن دانه‌بندی را نیز جابه‌‎جا کرد؛ به طوری که رکورد تولید این محصول از یک میلیون و ۴۵۷ هزار تن در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، به یک میلیون و ۵۱۲ هزار تن در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ رسید. شرکت صبانور در بازه زمانی یاد شده موفق به ثبت رکوردهای تولید ۸۳۲ هزار و ۳۳۳ تن کنسانتره و ۳۲۱ هزار و ۷۸۰ تن گندله شد. باید یادآور شد که این شرکت در تمامی مراحل تولید به مقوله کیفیت توجه دارد و چنانکه اشاره شد، رشد کمی و کیفی تولید را به صورت هم‌زمان محقق کرده است که این مسئله نتایج ثمربخشی را در حوزه فروش نیز به همراه خواهد داشت.

تکنولوژی و دسترسی به ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی به‌روز و با سطح آماده‌به‌کاری مناسب، یکی از مهم‌ترین نقاط قوت شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور برشمرده می‌شود. از آنجایی که توسعه فعالیت‌های معدنی و صنعتی به صورت مستقیم با تحولات تکنولوژیکی گره خورده‌ است، این نقطه قوت می‌تواند کیفیت محصولات این شرکت نیز را تضمین کند. به صورت کلی آلیس چالمرز و لورگی، دو روش مهم برای تولید گندله در مقیاس صنعتی به شمار می‌آیند که تنها در نوع کوره و نحوه پخت گندله تفاوت دارند. در روش اول می‌توان بر فرایند پخت کنترل بهتری داشت و محصولی با کیفیت بالا تولید کرد اما مصرف انرژی و هزینه‌های نرخ نگهداری و تعمیرات بالا است. در روش لورگی که از یک سیستم نوار نقاله مداوم برای پخت گندله استفاده می‌شود، کارایی تولید بالاست و هزینه‌های نگهداری و تعمیرات به دنبال آن کاهش می‌یابد. با این حال، سرمایه‌گذاری اولیه این تکنولوژی نسبتا بالا است و پیچیدگی‌های بسیاری در فرایند تولید دارد. با توجه به این مسئله، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از تکنولوژی‌‎هایی در فرایند تولید استفاده می‌کند که بهینه‌سازی فرایند تولید و ارتقای کیفیت محصولات را محقق کند. این شرکت همچنین دو مولفه مهم یاد شده را در طرح‌های توسعه‌ای خود نیز با جدیت دنبال می‌کند. پروژه احداث گندله‌سازی شرکت صبا امید خاورمیانه با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن (در فاز نخست)، از مهم‌ترین پروژه‎های در دست اقدام شرکت صبانور است که تاکنون بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش‌بینی می‌شود تا بهمن ماه سال ۱۴۰۴ به مرحله بهره‌برداری برسد. پروژه‎ احداث واحد کنسانتره گلالی با ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن و نیز پروژه‌های زیرساختی در حوزه تامین آب و برق، از دیگر پروژه‌‎های در دست اقدام این شرکت به شمار می‌آیند.

یک عنصر کلیدی

استراتژی‌های شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور همواره به سمت بهبود و ارتقای تکنولوژی و ارتقای کیفیت محصول با نظر به استانداردهای بین‌المللی هدایت می‌شود و نتیجه این استراتژی‌ها را می‌توان در رضایت مشتریان این شرکت مشاهده کرد. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور پرسش‌نامه‌های سنجش رضایت مشتری را نیز طراحی کرده است و پس از فروش محصولات این پرسش‌نامه‌ها در اختیار مشتریان قرار گیرد. با این اقدام، شرکت صبانور هم ارزیابی رضایت مشتریان را انجام داده است و هم از الزامات و انتظارات مشتریان در خصوص کیفیت محصولات آگاهی می‌یابد. در مفهوم عمیق‌تر، این شرکت با جمع‌آوری و ثبت رضایت مشتریان می‌تواند نقاط قوت و ضعف خود را در تولید کمی و کیفی شناسایی کند و در جهت تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف گام بردارد.

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با توجه به راهبردهای سازنده‌ای که اتخاذ کرده است، امروز در مسیر رشد کمی و کیفی تولید حرکت می‌کند و با ایجاد مزیت رقابتی از طریق ارتقای کیفیت محصولات، در صدد حضور موفق‌تر در بازارهای صادراتی است. این شرکت برای حفظ حرکت پرشتاب خود در مسیر پیشرفتی که در آن گام نهاده است، نسبت به تقویت بنیان‌های دانش فنی و پرورش منابع انسانی متخصص اقدام کرده که این مسئله از جنبه‌‌های مختلفی اهمیت دارد. سطح بالای دانش فنی و تخصص منابع انسانی به صورت مستقیم در بررسی شاخص‌های کیفی، افزایش بازدهی عملیات طراحی و بازنگری کارخانه‌ها تاثیرگذار هستند. از طرفی پروژه‌های جدیدی مانند ارزیابی و مدیریت فرآوری باطله‌ها در دستور کار این شرکت قرار دارد که نمی‌توان نقش دانش فنی و مهارت منابع انسانی را در آن نادیده گرفت.

انتهای پیام//

مدیر «HSE» شرکت فولاد هرمزگان:

12:26 /پنجشنبه/1 آذر 1403

در مجمع عمومی فوق‌العاده «کچاد» مطرح شد؛

7:59 /پنجشنبه/1 آذر 1403

سرپرست معاونت بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان مطرح کرد:

15:59 /سه شنبه/29 آبان 1403

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:06 /شنبه/26 آبان 1403

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

14:30 /شنبه/12 آبان 1403

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

8:31 /یکشنبه/29 مهر 1403

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:52 /شنبه/28 مهر 1403

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:41 /شنبه/28 مهر 1403

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:35 /شنبه/28 مهر 1403

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

5:03 /شنبه/24 شهریور 1403

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

7:49 /سه شنبه/13 شهریور 1403

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

7:29 /شنبه/8 اردیبهشت 1403

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

4:48 /شنبه/25 آذر 1402

فرشید سلطان‌زاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

6:27 /شنبه/29 مهر 1402

آرمین مرادی، مدیر روابط عمومی شرکت فولاد شادگان طی یادداشتی نوشت:

5:55 /شنبه/29 مهر 1402

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

15:28 /یکشنبه/6 آبان 1403

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

15:11 /شنبه/5 آبان 1403

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

10:56 /یکشنبه/29 مهر 1403

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

5:56 /شنبه/26 آبان 1403

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

5:42 /شنبه/26 آبان 1403

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

6:35 /شنبه/19 آبان 1403

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

6:25 /شنبه/12 آبان 1403

اینفوگرافیک پروژه‌های شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

6:16 /شنبه/12 آبان 1403

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/1

206000

فلزات آنلاین

1403/09/1

573182

فلزات آنلاین

1403/09/1

769238

فلزات آنلاین

1403/09/1

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/1

24005

فلزات آنلاین

1403/09/1

12905

فلزات آنلاین

1403/09/1

40091

فلزات آنلاین

1403/09/1

49911

فلزات آنلاین

1403/09/1

42663

فلزات آنلاین

1403/09/1

41480

فلزات آنلاین

1403/09/1

27568

فلزات آنلاین

1403/09/1

29449

فلزات آنلاین

1403/09/1

28043

فلزات آنلاین

1403/09/1

37245

فلزات آنلاین

1403/09/1

34808

فلزات آنلاین

1403/09/1

50294

فلزات آنلاین

1403/09/1

27264

فلزات آنلاین

1403/09/1

39497

فلزات آنلاین

1403/09/1

43987

فلزات آنلاین

1403/09/1

4495000