سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۴:۰۵ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۳۷ /شنبه/۹ شهریور ۱۳۹۸

در آستانه هفته دولت اعلام شد؛

اقدامات وزارت صمت در بخش معدن

احیای معادن کوچک مقیاس گامی مهم برای تحقق انقلاب معدنی در کشور جایگزین شدن درآمدهای معدنی به جای درآمدهای نفتی از اهداف اسناد بالادستی کشور به‌شمار می‌رود و این مساله مورد توجه دولت بوده است.

احیای معادن کوچک مقیاس گامی مهم برای تحقق انقلاب معدنی در کشور جایگزین شدن درآمدهای معدنی به جای درآمدهای نفتی از اهداف اسناد بالادستی کشور به‌شمار می‌رود و این مساله مورد توجه دولت بوده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از شاتا، به باور کارشناسان، اقدامات خوبی برای توسعه بخش معدن انجام گرفته که با توجه به پتانسیل‌های موجود و منابع خدادادی، جا برای کار بیشتری وجود دارد.

در همین راستا، توسعه معادن و صنایع معدنی از سیاست‌های دولت در سال رونق تولید است و مشتمل بر ۵ برنامه و راهبرد کلی در دستور کار جدی وزارت صنعت قرار گرفته و برنامه‌های لازم برای تحقق آن تدوین شده است.

با توجه به اینکه بخش معدن ظرفیت بسیار بالایی در اقتصاد ایران دارد و در شرایط کنونی کشور باید از این فرصت بیشتر بهره‌مند شویم، در این راستا اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی، پروژه توسعه فعالیت‌های اکتشافی، پروژه تکمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی (فولاد، مس و آلومینیوم) و پروژه تجهیز و نوسازی معادن کشور پیگیری می‌شود و از اهم برنامه‌های تدوین شده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

اما از سوی دیگر بر اساس آمارهای منتشر شده، ۸۵ درصد سهم اشتغال معادن مربوط به معادن کوچک است و ۶۵ درصد تولید را نیز به خود اختصاص داده‌اند و در عین حال ۹۸٫۳درصد از معادن ایران ویژگی کوچک دارند، امسال وزارت صمت طرح احیا و فعال‌سازی تعداد ۱۵۰معدن کوچک را در برنامه دارد.

همچنین با توجه به اهمیت صادرات مواد معدنی با در نظر گرفتن منابع بی‌شمار خدادادی و سهم بالای ارزآوری صادرات این محصولات، موضوع رویکرد صادراتی این‌گونه معادن نیز در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار دارد و وزارت صمت و شخص وزیر صمت به صورت جدی در کنار طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس است.

در این راستا رضا رحمانی با صدور حکمی، رئیس هیات عامل سازمان ایمیدرو را با حفظ سمت به عنوان مسئول اجرای طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس که از طرح‌های اقتصاد مقاومتی نیز به‌شمار می‌رود، منصوب کرد.

به اعتقاد کارشناسان این حوزه، احیا و فعال‌سازی معادن‌ کوچک در واقع به‌عنوان ظرفیت‌های نهفته کشور یک ضرورت محسوب می‌شود و همسو با برنامه کمک به رونق تولید و حفظ سرمایه‌های ملی است.

رهبر معظم انقلاب همواره بر جایگزینی درآمدهای نفتی برای توسعه و اقتصاد کشور تأکید داشته‌اند و معدن می‌تواند همانگونه که در اسناد بالادستی نیز مورد اشاره قرار گرفته، جایگزینی مناسب به‌شمار آید.

وزیر صمت همواره خبر از به راه‌افتادن یک نهضت و انقلاب معدنی را داده است و با اعلام اینکه امسال صدها میلیارد تومان پروژه در حوزه‌های مختلف معدن و صنایع معدنی راه‌اندازی خواهد شد، گفته که این رقم سال‌های آینده به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

رضا رحمانی بر تکمیل زنجیره فلزات در کنار فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس نیز تاکید داشته و بر همین اساس اساساً نقشه راه معدن و صنایع معدنی با هدف ارتقای وضعیت بخش معدن تدوین شده و می‌تواند گامی بزرگ در توسعه معادن کشور شود.

به گفته سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت، مسئولیت اجرای این نقشه با معاونت امور معادن و صنایع معدنی و با همکاری ایمیدرو و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی است.
او با اشاره به اینکه وظایف و مسئولیت‌های هر بخش در نقشه راه معدن و صنایع معدنی، مشخص شده و فرآیند اجرایی آن نیز آغاز شده است، گفته که توسعه معادن و صنایع معدنی با ۵ پروژه در برنامه‌های سال ۹۸ دیده شده که مهم‌ترین آن اجرای نقشه راه است و ما مصمم به اجرای آن هستیم.

اما بی‌شک اجرای این‌گونه طرح‌ها بدون مشارکت مردم و بخش خصوصی میسر نخواهد شد و به همین دلیل است که شخص رضا رحمانی به عنوان وزیر صمت همواره بر مشارکت بخش خصوصی در کارهای مربوط به معدن و صنایع معدنی تاکید دارند و در خصوص همین طرح فعال‌سازی معادن کوچک نیز تصریح کرده‌اند که از مردم می‌خواهیم در این معادن سرمایه‌گذاری کنند.

او تاکید کرده که طرح احیا، توسعه و فعال‌سازی معادن کوچک با هدف جلب سرمایه‌گذاری مردم دنبال می‌شود و به همین منظور از مردم و تشکل‌ها دعوت می‌کنیم در این خصوص سهم و میزان مشارکت خود را افزایش دهند.

در این رابطه شرکت‌های بزرگ اعلام کرده‌اند به‌طور تضمینی مواد تولیدی معادن کوچک را با نرخ روز و در قرارداد‌های بلندمدت خریداری می‌کنند. ناگفته نماند کـــه بـــر اســـاس مطالعـــات کــارشناســـان، سرمایه‌گذاری در معدن از توجیه اقتصادی بالایی برخـــوردار اســـت و سرمایـــه‌گذاران با بازدهی خوبی نیز مواجه می‌شوند.

به گفته رضا رحمانی برنامه فعال‌سازی معادن کشور با ۵ هدف بزرگ از جمله اجرای نقشه راه معادن و صنایع معدنی کشور، اجرای طرح توسعه فعالیت‌های اکتشافی، طرح احیا، توسعه و فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس، طرح تکمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی و طرح نوسازی و تجهیز معادن کشور دنبال می‌شود که امیدواریم شاهد تحولی بزرگ در این بخش مهم اقتصادی کشور در چند سال آینده باشیم.

اما نکته حائز اهمیت در اجرای این طرح، با توجه به اینکه اکثر این معادن کوچک و متوسط در مناطق محروم کشور هستند، بهره‌مندی مناطق کمتر برخوردار از مزایای طرح است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت هم تاکید داشته است که باید فعالیت‌ها در همان مناطقی که معادن فعال است و در همان منطقه تمرکز یابد و از گردش مالی تا تامین تدارکات آن‌ها و حتی جذب نیرو در خود همان منطقه مربوطه باشد تا مردم تاثیر این فعالیت‌ها را در زندگی خود حس کنند و این کمک شایانی به توسعه، اشتغال و آبادانی این مناطق خواهد کرد.

به گفته سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، طرح احیا و فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس از استان‌های محرومی مانند سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی نیز آغاز شد.

او گفته با توجه به اینکه عمده معادن کوچک مقیاس در مناطق محروم هستند، از لحاظ ایجاد اشتغال باید به این معادن توجه کرد و خوشبختانه عزم جدی بین دولت و بخش خصوصی برای به سرانجام رساندن این طرح ملی ایجاد شده است.

اما باید به این نکته نیز توجه داشت که عمده معادن کشور کوچک مقیاس و متوسط هستند که با در نظر گرفتن مجموع آن‌ها، سهم این معادن در اقتصاد و ارزش افزوده بخش معدن قابل توجه است.

به گفته جعفری مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، ۹۸.۳ درصد از معادن کشور معادن کوچک و متوسط هستند و ۵ هزار و ۶۴۷ معدن فعال در کشور داریم که استان اصفهان دارای بیشترین معدن است. او گفته که بیشترین معادن غیر فعال در خراسان رضوی قرار دارند.

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران همچنین اعلام کرده که حدود ۲۰۰ معدن در حال تجهیز در کشور وجود دارد که بیشترین آن مربوط به استان مرکزی است.
بی‌شک اجرای این طرح گامی مهم در تحقق رونق تولید، ایجاد اشتغال و توسعه است که وزارت صمت نیز به صورت جدی آن را دنبال می‌کند.

امیرعلی طاهرزاده، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۸:۳۳ /شنبه/۸ خرداد ۱۴۰۰

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی

۱۵:۰۵ /شنبه/۳۰ تیر ۱۳۹۷

علی اصغر پورمند مدیرعامل هلدینگ میدکو

۱۳:۵۵ /جمعه/۲۵ اسفند ۱۳۹۶

داود رئیسی طی یادداشتی اختصاصی در «فلزات‌آنلاین» در خصوص سرمایه‌گذاری در بخش معدن، نوشت:

۶:۰۴ /شنبه/۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

داوود رئیسی، مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان در یادداشتی در «فلزات انلاین» نوشت:

۸:۵۶ /جمعه/۸ مهر ۱۴۰۱

به نگاه جدیدی برای توسعه بخش معدن نیازمندیم؛

۱۰:۳۴ /یکشنبه/۸ اسفند ۱۴۰۰

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در آستانه روز ملی صنعت و معدن؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۹ تیر ۱۳۹۷

ارسال اولین محموله کنسانتره روی معدن «Century» پس از بازگشایی مجدد به چین

۱:۴۲ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۳۹۷

ظرفیت تولید روی دنیا تا سال آتی میلادی بیش از یک میلیون تن افزایش خواهد یافت،

۶:۱۸ /چهارشنبه/۱۵ فروردین ۱۳۹۷

جهان وارد فاز جدیدی از زنجیره‌های تامین فلزات حیاتی شده است

۷:۱۹ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

اتفاق نظر فعالان بخش معدن؛

۹:۰۷ /شنبه/۳۰ آذر ۱۳۹۸
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700