سازمان نظارت بر بخش انرژی چین در روز پنجشنبه ۲۹ آگوست ۲۰۲۴ اعلام کرد که حذف تدریجی استفاده از سوختهای فسیلی و اصلاح سیستم تولید و توزیع برق در چین همچنان ادامه پیدا خواهد کرد. بر این اساس، سازمان مذکور گزارشی در قالب فهرستی از کارهای انجام شده منتشر کرد که در آن، به جزئیات خاصی در مورد ارائه برنامههای جدید در خصوص گذار به انرژیهای تجدیدپذیر در بخش انرژی چین اشاره نشده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، ژانگ جیان هوا، رئیس اداره ملی انرژی چین اظهار داشت: اصلاح سیستم تولید و برقرسانی، توسعه بازار فیزیکی، ترویج تجارت تولید و توزیع برق مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر و جایگزینی سوختهای فسیلی با انرژیهای تجدیدپذیر در این کشور ادامه خواهد یافت.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی که توسط شورای دولتی جمهوری خلق چین برگزار شد، با استناد به آمار ارائه شده توسط موسسه «BloombergNEF»، مطرح کرد: میزان سرمایهگذاری انجام شده از سوی چین در گذار به انرژیهای تجدیدپذیر در این کشور، حدود ۳۸ درصد از کل سرمایهگذاریهای اختصاص یافته بدین منظور در جهان را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی، میزان سرمایهگذاری انجام شده از سوی چین در همین راستا در سال ۲۰۲۳ حدود ۶۷۶ میلیارد دلار گزارش شده است.
اگرچه به نظر میرسد چین در خصوص سرمایهگذاری در گذار به انرژیهای تجدیدپذیر عملکرد فوقالعادهای نسبت به دیگر کشورهای جهان دارد اما با این حال، هنوز صنعت برق این کشور به طور قابلتوجهی به استفاده از سوخت زغالسنگ متکی است.
سونگ ون، معاون بخش برنامهریزی در سازمان نظارت بر بخش انرژی چین، در پاسخ به این سوال که آیا میزان انتشار کربن در چین قبل از هدفگذاریهای انجام شده برای سال ۲۰۳۰ به اوج خود خواهد رسید یا خیر، بیان کرد: مطابق با تاکید بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، همه چیز طبق برنامهریزیهای انجام شده در حال اجرا است.
وی معتقد است که در دستیابی به اهداف در نظر گرفته شده برای سالهای ۲۰۳۰ و ۲۰۶۰ در راستای رسیدن به کربن صفر در چین تغییری ایجاد نخواهد شد.
وی با اشاره به هدفگذاری چین به منظور راهاندازی نیروگاههای با قابلیت تولید یک هزار و ۲۰۰ گیگاوات برق از طریق انرژی بادی و خورشیدی تا سال ۲۰۳۰، خاطرنشان کرد: افزایش تعداد نیروگاههای تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر در چندین ماه گذشته در چین باعث شد دستیبابی به اهداف در نظر گرفته شده در این خصوص ۶ سال زودتر از موعد تعیین شده اتفاق بیفتد.
لی چانگجون، مدیر بخش انرژیهای تجدیدپذیر در سازمان نظارت بر بخش انرژی چین در پاسخ به این سوال که آیا این کشور هدفگذاریهای بلندپروازانهتری برای بخش انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ تعیین خواهد کرد یا خیر، عنوان کرد: هدفگذاریها و اقدامات جدید در این رابطه از سوی دولت چین و بر اساس شرایط این کشور ارائه خواهد شد.
تحلیلگران بر این باورند چین در دستیابی به برخی اهداف تعین شده در بخش انرژیهای تجدیدپذیر از جمله کاهش نسبت شدت میزان کربن تولیدی بر میزان برق تولید شده و همچنین میزان انتشار گاز دیاکسید کربن در واحدهای تولیدی، حدود ۱۸ درصد در پنج سال منتهی به سال ۲۰۳۰ ضعیفتر عمل کرده است.
بر اساس تجزیه و تحلیل انجام شده از سوی تحلیلگران شرکت «Carbon Brief»، چین برای جبران این عملکرد ضعیف باید سالانه حدود ۲ درصد از میزان گازهای گلخانهای تولیدی در این کشور را طی سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ کاهش دهد.
لازم به ذکر است که در گزارش منتشر شده از سوی سازمان نظارت بر بخش انرژی چین، به مجموعهای از اقداماتی که پیشتر در راستای گذار به انرژیهای تجدیدپذیر در چین انجام شده است، از جمله پیشرفتهای به دست آمده در استفاده از فناوری ذخیرهسازی انرژی و همچنین ترویج صرفهجویی در انرژی، به طور کلی اشارههایی صورت گرفته است.
در فصلی از این گزارش که به موضوع «آینده مشترک جامعه جهانی» اختصاص یافته است، در خصوص پیشبرد بخش انرژی چین و همکاریهای انجام شده در این خصوص مطابق با طرح زیرساختی کمربند و جاده، مواردی مطرح شده است.
انتهای پیام//