مدیر فروشگاه ضایعات فلزات رنگین عبدلی با اشاره به نحوه جمعآوری و بازیافت ضایعات شهری، گفت: گردآوری ضایعات از زبالههای شهری در اختیار شهرداری است و این ارگان، مناطق مختلف شهر تهران را به پیمان کاران برای مدت مشخصی واگذار میکند، به همین منظور حوزه جمعآوری ضایعات آلومینیومی از زبالههای شهری، انحصاری شده است و ما مجوز فعالیت در این زمینه را نداریم.
محمد عبدلی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، با اشاره به شیوههای جمعآوری ضایعات و انتقال آن به بازار باسکول شوش، اظهار داشت: ضایعات شهری در بازار باسکول شوش به ندرت یافت میشود و حجم عمده ضایعاتی که در این بازار وجود دارد، قراضههای شرکتها و کارخانههای بزرگ است که عموما ضایعات خود را از طریق مزایدهها به فروش میگذارند؛ البته به غیر از قراضهها شرکتهای بزرگ، ضایعات شهری شهرستانها و مناطق دورافتاده نیز در این بازار وجود دارد.
وی در ادامه بیان کرد: حضور در برخی مزایدههای سازمانهای دولتی نظیر صنایع دفاع، بیمه، نیروی انتظامی، بانکها و … نسبت به خرید از وانتهای دورهگرد، سود بیشتری برای ما به همراه دارد به همین خاطر معمولا در تمام مزایدههای برگزار شده از سوی دولت، شرکت میکنیم، رقابت برای خرید این دسته از قراضهها در بازار بسیار زیاد است.
مدیر فروشگاه ضایعات فلزات رنگین عبدلی با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر خریدوفروش ضایعات، بیان کرد: عواملی همچون نوسانات نرخ ارز، قیمت اعلامی بورس جهانی LME، تنشهای سیاسی، سیاستگذاریهای کلان و… در سالهای اخیر بر خرید و فروش قراضهها و قیمتگذاریهای ضایعات بسیار تاثیرگذار بوده است.
عبدلی افزود: برخی از تولیدکنندگان که قادر به استفاده از ضایعات ایجاد شده در فرآیند تولید نیستند، قراضههای خود را به ما میفروشند؛ به این نوع قراضهها، ضایعات نو گفته میشود که مسلما این ضایعات دارای آلیاژ مشخص بوده و تمیزتر هستند، به همین دلیل خریدار بیشتری نیز دارند. البته فعالیت ما تنها محدود به خرید و فروش ضایعات خرد نمیشود و میتوانیم این قراضهها را به شمش ضایعاتی نیز تبدیل کنیم.
وی درمورد مصرفکنندگان ضایعات آلومینیومی، بیان کرد: بسیاری از تولیدکنندگان قطعات آلومینیومی قراضههای مورد نیاز خود را از ما خریداری میکنند مانند شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی، پلاک خودرو و … از ضایعات آلومینیومی استفاده میکنند.
مدیر فروشگاه ضایعات فلزات رنگین عبدلی درخصوص فرایند تفکیک ضایعات، بیان کرد: قراضههایی که به این بازار وارد میشود عموما تفکیک شده است، البته برخی از جداسازیهای ظریف ضایعات مانند جداکردن روکش سیم را ما انجام میدهیم.
عبدلی درمورد واردات ضایعات از کشورهای همسایه، عنوان کرد: ضایعات آلومینیومی که از عراق وارد میشود معمولا در شهر اراک خرید و فروش میشود و واردات این قراضهها تاکنون تاثیری بر رونق یا رکود بازار قراضهها نداشته است؛ البته ضایعات عراقی از لحاظ کیفیت در سطح پایینتری قرار دارند و دارای ناخالصیهای بیشتری هستند.
وی در پایان گفت: در حال حاضر تهران و استان مرکزی در زمینه جمعآوری ضایعات و استفاده مجدد از قراضهها بیشترین فعالیت را انجام میدهند. اراک به دلیل داشتن کارخانههای آلومینیومی تبدیل به قطب اصلی آلومینیوم در کشور شده است و خرید و فروش و مصرف ضایعات نو و کهنه در این شهر دارای رونق فراوانی است و تهران نیز بیشتر به عنوان جمعآوری کننده ضایعات از شهرهای دیگر شناخته میشود.
انتهای پیام//