سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲:۰۱ /جمعه/۲۹ تیر ۱۴۰۳
زمان انتشار: 16:13 /دوشنبه/9 خرداد 1401

عرضه گسترده محصولات تقلبی

انزوای صنعت سیم و کابل

مدیرعامل شرکت سیم و کابل لیا قزوین گفت: در حالی که نظارت‌های لازم جهت تولید سیم و کابل‌های ساختمانی استاندارد انجام نمی‌شود و این صنعت به حال خود رها شده است، شاهد عرضه گسترده محصولات تقلبی در سطح بازار هستیم که این امر هم به ضرر تولیدکنندگان واقعی و هم مصرف‌کنندگان نهایی تمام خواهد شد.

اسکندر آتشک در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» عنوان کرد: در حال حاضر شرایط صنعت سیم و کابل کشور به هیچ وجه مناسب نیست و متاسفانه اقدامات لازم از جانب سازمان‌ها و انجمن‌های ذی‌ربط جهت بهبود وضعیت حاکم انجام نمی‌شود. صنعت سیم و کابل طی سالیان اخیر به حال خود رها شده است و از آنجایی که نظارت‌های لازم در این صنعت وجود ندارد، به جرات می‌توان گفت تعداد واحدهای زیرزمینی که به صورت غیرفانونی اقدام به تولید انواع سیم و کابل تقلبی می‌کنند، به دو برابر واحدهای مجاز افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: تولید و عرضه محصولات تقلبی که از استانداردهای لازم نیز برخوردار نیستند، منجر به حوادث ناگواری مانند پلاسکو و … خواهد شد و بیش از ۵۰ درصد اتفاقاتی که در این زمینه رخ می‌دهد، مرتبط با استفاده نکردن از سیم و کابل‌های استاندارد در سیم‌کشی واحدهای مسکونی، اداری و تجاری است. در حدود ۶ ماه قبل، تعدادی از واحدهای مسکونی مسکن مهر آبیک طعمه حریق شد که پس از آن، کارشناسی‌های لازم جهت بررسی علت وقوع آتس‌سوزی صورت گرفت. در پایان مشخص شد از سیم و کابل‌هایی که با برند تقلبی در بازار عرضه می‌شوند، در سیم‌کشی این واحدها استفاده شده است و متاسفانه این معضل در بسیاری از نقاط مختلف کشور وجود دارد.

با چالش تامین قطعات یدکی مواجه هستیم

مدیرعامل شرکت سیم و کابل لیا قزوین در ادامه به چالش تامین قطعات یدکی اشاره کرد و گفت: هزینه تعمیرات و نگهداری دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مورد استفاده در خط تولید مجموعه به شدت افزایش یافته است و به دنبال عرضه قطعات بی‌کفیت چینی در بازار، امکان دسترسی به قطعات باکیفیت اروپایی فراهم نیست. بلبرینگ، تسمه، قطعات الکترونیکی و … مورد استفاده در ماشین‌آلات، پس از مدتی کوتاه مستهلک می‌شوند که دلیل آن، عرضه قطعات با برندهای جعلی در سطح بازار است. تولید سیم و کابل باکیفیت، نیازمند استفاده از تجهیزات به روز است و اگر نتوانیم قطعات یدکی مورد نیاز را فراهم کنیم، در ادامه از کیفیت محصولات تولیدشده کاسته خواهد شد.

آتشک ضمن انتقاد از عرضه مواد اولیه در بورس کالای ایران، مطرح کرد: واقعیت امر این است که عرضه و تقاضای مواد اولیه در بورس کالای ایران با یکدیگر همخوانی ندارد و همین مسئله تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است. دی اکتیل فتالات (DOP)، ماده اولیه مورد نیاز تولید گرانول در سیم و کابل است که ما همزمان با راه‌اندازی مجموعه در سال ۱۳۷۰ از آن استفاده می‌کنیم. پیش از اینکه عرضه این محصول در بورس کالا انجام شود، چالش خاصی در تامین آن وجود نداشت اما از زمانی که این محصول در بورس کالا عرضه شد، قیمت آن ۱۰ هزار تومان نسبت به بازار آزاد افزایش پیدا کرده است. عرضه و تقاضای این محصول در بورس به نحوی است که برای مثال اگر دی اکتیل فتالات مورد نیاز مجموعه ۲۰ تن در ماه باشد، چاره‌ای جز تقاضای ۸۰ تنی برای آن نداریم تا بتوانیم حداقل نیاز خود را تامین کنیم. قیمت پایه این محصول ۵۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم است که ناچار به خرید با قیمت نهایی ۶۱ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم هستیم. رقابت ایجاد شده در بورس کالا، منجر به اختلاف قیمت ۹ هزار تا ۱۵ هزار تومانی این محصول شده است که صرفه اقتصادی برای تولیدکننده ندارد.

عرضه و تقاضا در بورس کالای ایران همخوانی ندارد

وی در همین راستا اضافه کرد: متاسفانه این معضل در ارتباط با عرضه مفتول مسی در بورس کالای ایران نیز وجود دارد. ما مفتول را به صورت مستقیم از دو شرکت بزرگ تولیدکننده این محصول خریداری می‌کنیم اما از آنجایی که کاتد مس، ماده اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان مفتول مسی است و در بورس کالای ایران عرضه می‌شود، بنابراین اختلاف قیمت کاتد مس طی یک هفته اخیر که در حدود هفت هزار تومان بوده، منجر به افزایش قیمت مفتول شده است. اگرچه مفتول مسی نیز در بورس کالا عرضه می‌شود اما میزان تقاضا برای این محصول اندک است و بر همین اساس معامله آن خارج از بورس صورت می‌پذیرد. بنابراین عرضه مواد اولیه در بورس، تنها منجر به افزایش رقابت‌پذیری کاذب و رشد قیمت‌ها در سطح بازار شده است که این مسئله در نهایت به ضرر مصرف‌کننده تمام خواهد شد.

این تولیدکننده سیم و کابل مسی در ادامه ضمن اشاره به کمبود نیروی انسانی متخصص در صنعت سیم و کابل، اظهار کرد: متاسفانه تعداد نیروهای انسانی متخصص در این صنعت طی سالیان اخیر به شدت کاهش یافته است و جای خالی متخصصان در واحدهای تولیدی سیم و کابل احساس می‌شود. بسیاری از افراد شاغل در واحدهای تولیدی سیم و کابل، از دانش کافی برخوردار نیستند و کارشناسان و متخصصان نیز به دنبال پیشرفت در دیگر بخش‌های تولید هستند. شرکت سیم و کابل لیا قزوین در شهرک صنعتی کاسپین واقع شده است و برخی از مهندسان شاغل در واحدهای مختلف شرکت پس از گذشت چند ماه، تمایل به ادامه فعالیت در سایر کلان‌شهرها به ویژه تهران را دارند. این در حالی است که شرایط اشتغال و همچنین هزینه‌های مختلف در شهرهای کوچک صنعتی مانند قزوین نسبت به پایتخت مناسب‌تر است و مشخص نیست که این افراد بر چه اساسی به پایتخت می‌روند. 

کاهش نیروی انسانی متخصص در صنعت سیم و کابل

آتشک در ادامه به بررسی افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد نیروی انسانی در سال ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های مختلف تولید، افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران نیز شرایط را بیش از پیش دشوار ساخته است. سال گذشته، هزینه حق بیمه نیروی انسانی شاغل در مجموعه، ماهانه ۶۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال جاری به ۱۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. اگرچه باید در نظر داشت با توجه به تورم اقتصادی حاکم در کشور، حقوق و دستمزد نیز باید افزایش پیدا کند اما مادامی که قیمت کالاهای اساسی چند برابر می‌شود، بنابراین رشد ۵۷ درصدی حقوق تاثیر خاصی بر شرایط معیشتی جامعه کارگری نخواهد داشت.

وی در خصوص سایر چالش‌های موجود در بخش تولید، اذعان کرد: از دیگر معضلات بخش تولید می‌توان به افزایش قیمت حامل‌های انرژی و نوسان نرخ ارز اشاره کرد که نه تنها عملکرد این بخش بلکه اکثر حوزه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است. کاتد مس در هفته گذشته، با قیمت ۲۵۵ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در بورس عرضه شد که همزمان با افزایش نرخ دلار، قیمت این محصول به ۲۶۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم افزایش یافته است که این اختلاف قیمت ایجاد شده در نهایت به ضرر تولیدکننده خواهد بود.

مدیرعامل شرکت سیم و کابل لیا قزوین در ارتباط با صادرات سیم و کابل، بیان کرد: سیم و کابل‌های تولید شده در مجموعه به صورت غیرمستقیم به کشورهای همسایه صادر می‌شود. اگر یک ثبات نسبی در قیمت مواد اولیه به ویژه گرانول در داخل کشور وجود داشته باشد، بنابراین هم تولید به صرفه خواهد بود و هم صادرات با ارزآوری بیشتری همراه می‌شود. بنابراین لازم است تا بازنگری اساسی در خصوص عرضه مواد اولیه در بورس کالای ایران انجام شود تا ضمن ثبات و تسهیل شرایط تولید در داخل کشور، بتوانیم شاهد صادرات هرچه بیشتر سیم و کابل به سایر کشورهای جهان باشیم.

آتشک در خصوص میزان ظرفیت تولید، عنوان کرد: ظرفیت تولید مجموعه، ماهانه ۱۵۰ تن محصول است که اگر مواد اولیه مورد نیاز تامین شود، قابلیت افزایش آن وجود دارد. سیم و کابل‌های تولیدشده نیز در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دولت در کار تولیدکنندگان دخالت نکند

وی تاکید کرد: اگر دولت چوب لای چرخ تولیدکنندگان بخش خصوصی نگذارد، ما می‌توانیم مسیر تولید را به درستی ادامه دهیم. اگر یک بازنگری اساسی در نحوه عرضه مواد اولیه انجام شود، بسیاری از مشکلات تولید به مرور زمان حل خواهد شد. متاسفانه نظارت‌های لازم جهت عرضه مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان وجود ندارد و سازمان‌های مختلف تنها به دنبال منافع شخصی خود هستند. شرکتی که تنها پنج تن دی اکتیل فتالات تولید می‌کند، چگونه می‌تواند این محصول را در بورس کالای ایران عرضه کند؟ بنابراین لازم است تا حمایت‌های لازم از تولیدکنندگان کوچک‌مقیاس جهت تولید و عرضه محصول انجام شود تا به مروز زمان، معضلات موجود در زمینه تولید کاهش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت سیم و کابل لیا قزوین در پایان یادآور شد: علاقمندی ما به تولید باعث شده است تا بتوانیم شرایط  دشوار موجود را تحمل کنیم و به فعالیت خود ادامه دهیم. هدف ما از تولید، توسعه و پیشرفت صنعت سیم و کابل است و اگر نگاهی غیر از این داشتیم، در حال حاضر شرکت تعطیل شده بود اما متاسفانه چالش‌های بسیاری در این صنعت وجود دارد که شرایط تولید را به شدت تحت تاثیر قرار داده و نمی‌دانیم چه آینده‌ای در انتظار صنعت سیم و کابل است.

مدیرعامل شرکت صنایع روشنایی نورفروزان کرمانشاه:

12:06 /چهارشنبه/27 تیر 1403

مدیرعامل شرکت سیم و کابل ارتباط الکتریک سمنان:

6:39 /چهارشنبه/20 تیر 1403

یک فعال صنعت سیم و کابل در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

11:53 /چهارشنبه/13 تیر 1403

یک فعال صنعت سیم و کابل در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

10:01 /چهارشنبه/23 خرداد 1403

مدیرعامل شرکت دنیای کابل کاشان:

7:32 /چهارشنبه/23 خرداد 1403

مدیرعامل شرکت قائم الکتریک مطرح کرد:

12:57 /چهارشنبه/16 خرداد 1403

پروانه حدادیان، مدیرعامل شرکت شهاب کالا خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

13:34 /شنبه/5 شهریور 1401

متین فرزین، مدیرعامل شرکت اعتماد کابل البرز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

10:11 /شنبه/27 آذر 1400

افشارنژاد،مدیرعامل شرکت صنعتی الکتریک خراسان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

20:41 /شنبه/11 اسفند 1397

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

5:24 /شنبه/23 تیر 1403
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/04/28

151696

فلزات آنلاین

1403/04/28

483684

فلزات آنلاین

1403/04/28

551690

فلزات آنلاین

1403/04/28

2788352

فلزات آنلاین

1403/04/28

23520

فلزات آنلاین

1403/04/28

9625

فلزات آنلاین

1403/04/28

40576

فلزات آنلاین

1403/04/28

49860

فلزات آنلاین

1403/04/28

44700

فلزات آنلاین

1403/04/28

42073

فلزات آنلاین

1403/04/28

26181

فلزات آنلاین

1403/04/28

28729

فلزات آنلاین

1403/04/28

26389

فلزات آنلاین

1403/04/28

36544

فلزات آنلاین

1403/04/28

33356

فلزات آنلاین

1403/04/28

44816

فلزات آنلاین

1403/04/28

25723

فلزات آنلاین

1403/04/28

39705

فلزات آنلاین

1403/04/28

43170

فلزات آنلاین

1403/04/28

3396300