رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور گفت: ۵ هزار و ۷۰۰ معدن فعال کوچک و بزرگ مقیاس در سراسر کشور در حال استخراج مواد معدنی هستند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایرنا، داریوش اسماعیلی روز شنبه در نشست تخصصی و هماندیشی با مسئولان سازمانهای صمت و نظام مهندسی معدن سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دولت به دنبال جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی و ایجاد صنایع فرآوری در حوزه معدن است.
وی ادامه داد: افزون بر یک هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که اگر بخشی از این نقدینگی به بخش معدن کشور هدایت شود علاوه بر کاهش آسیبهای ایجاد شده از وجود نقدینگی در بازار باعث رونق بخش معدن و به تبع آن رونق کشور میشود.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور بیان کرد: پتانسیلهای معدنی خوبی در کشور و سیستان و بلوچستان وجود دارد و سازمان نظام مهندسی معدن در ارتباط با ایمیدرو خواهان رفع موانع و جذب نقدینگی در حوزه معدن شده و این استان را به عنوان پایلوت انتخاب کرده و برنامههای بسیاری در این حوزه دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از حیث زمینشناسی ظرفیتهای ارزشمند بسیاری دارد افزود: در این استان اکتشاف معادن در سالهای اخیر روند رو به رشد مناسبی داشته و روز به روز نیز با حضور سازمانهای توسعهای از جمله ایمیدرو و تهیه و تولید مواد معدنی منجر به اکتشاف مواد معدنی خوبی شده است.
اسماعیلی بیان کرد: در سیستان و بلوچستان تمرکز در معدن، صنایع معدنی و صنایع پاییندستی و مانند آن است که این امر زمینه ساز ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی خواهد شد.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری در حوزه معادن، صنایع معدنی، فرآوری مس، آهن و آلومینیوم میتواند در کشور ارزش افزوده و اشتغالزایی خوبی ایجاد کند بهگونهای که برای ۱٫۵ میلیون تن مواد مورد نیاز که در تولید فولاد در کشور استفاده میشود نیاز به ۵ کارخانه بزرگ است که این امر در صورت تحقق باعث جذب ۷ هزار شغل مستقیم و در کنار هر شغل مستقیم ۱۵ اشتغال غیر مستقیم ایجاد میکند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشور از جمله وظایف این سازمان را آموزش دانست و اظهار داشت: ۶۰۰ دوره آموزشی برای معادن بخش خصوصی برنامهریزی شده است که این امر باعث رونق و توانمندی بخش خصوصی خواهد شد.
وی تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی معدن کشور یک سازمان غیرانتفاعی است که تعدادی افراد متخصص در رشتههای مرتبط از جمله زمینشناسی، معدن و مانند آن مشغول به فعالیت هستند و از نظر تشکیلاتی تعداد ۵ نفر در استان از طریق برگزاری انتخابات بهعنوان اعضاء هیات مدیره و ۱۱ نفر به عنوان هیات عمومی از طرف شورای مرکزی انتخاب میشوند.
وی خاطر نشان کرد: به جهت توسعه بخش معدن در نظرگرفتن مشوقهای سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران پیشنهاد میشود که در صورت توجه به بخش معدن شاهد اشتغالزایی خوبی در کشور و این استان خواهیم بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز در ادامه این نشست گفت: ظرفیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تنی مواد معدنی در این استان در صورت توجه رونق اقتصادی مناسبی برای این منطقه ایجاد میکند.
نادر میرشکار افزود: دولت و سازمانهای وابسته به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت برنامهریزیهای بسیاری برای شکوفا شدن بخش معدن و ایجاد صنایع معدنی در سیستان و بلوچستان در حال انجام دارند.
وی توجه به سرمایهگذاری در حوزه معدن را مهم دانست و اظهار داشت: در زمینه اکتشافات مواد معدنی باید سرمایهگذاری لازم صورت پذیرد تا از مواد معدنی موجود در سیستان و بلوچستان آگاه و به تبع آن برنامهریزیهای لازم انجام شود.