کشور چین بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده محصولات فولادی در دنیاست. این کشور تا پیش از سال ۲۰۱۵ عمده ماده اولیه موردنیاز خود را از طریق تولید داخل تامین میکرد اما از سال ۲۰۱۵ از سطح تولید داخلی خود کاسته است.
در نمودار ،۱ روند تولید و واردات سنگآهن و کنسانتره چین طی ۱۰ سال اخیر از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۷ آورده شده است. چین طی ۱۰ سال گذشته همواره در مقام نخست واردات سنگ و کنسانتره آهن دنیا قرار داشته اس
سهم این کشور از واردات جهانی سنگ و کنسانتره آهن در سال ۲۰۰۸ معادل ۴۹ درصد بود. همانطور که در نمودار ۱ مشاهده میشود، میزان واردات جهانی سنگ و کنسانتره آهن طی این ۱۰ سال روند افزایشی را طی کرد و به یک میلیارد و ۷۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۷ رسید.
همچنین سهم این کشور از واردات کنسانتره و سنگآهن به ۶۹ درصد رسید. در نمودار ۱ میزان تولید کنسانتره و سنگآهن چین نیز مشاهده میشود، تا سال ۲۰۱۴ چین در رتبه نخست تولید معدنی آهن دنیا قرار داشت اما از سال ۲۰۱۵ از سطح تولید آن کاسته شد بهگونهای که در سال ۲۰۱۵ میزان تولید معدنی آهن این کشور نسبت به سال قبل خود ۸٫۶ درصد کاهش یافت و از یک میلیارد و ۵۱۰ میلیون تن به یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون تن رسید.
این روند کاهشی تولید در سالهای بعد نیز با شتاب کمتری ادامه یافت. در نمودار ۲ کشورهای اصلی صادرکننده سنگ و کنسانتره آهن به چین نمایش داده شدهاند. همانطور که در نمودار ۲ مشاهده میشود، استرالیا با صادرات ۶۶۸ میلیون تن سنگ و کنسانتره آهن و سهم ۶۲ درصدی در رتبه اول تأمینکنندگان ماده اولیه صنعت فولاد چین قرار دارد.
استرالیا بزرگترین تولیدکننده معدنی سنگآهن در دنیا است که در سال ۲۰۱۷ معادل ۸۸۰ میلیون تن سنگآهن تولید کرد. برزیل نیز با صادرات ۲۲۹ میلیون تن سنگ و کنسانتره آهن و سهم ۲۱ درصدی در رتبه دوم تامینکنندگان ماده اولیه صنعت فولاد چین در سال گذشته قرار گرفت. در سال ۲۰۱۷ برزیل با تولید ۴۴۰ میلیون تن سنگآهن در رتبه دوم تولید دنیا قرار گرفت.
آفریقای جنوبی، هند، ایران، پرو و اکراین به ترتیب در ردههای بعدی صادرات سنگ و کنسانتره آهن به چین در سال ۲۰۱۷ قرار داشتند. ایران با صادرات ۱۹ میلیون و ۵۴۶ هزار تن سنگ و کنسانتره آهن سهم ۱٫۸ درصدی از صادرات بازار این محصول در چین را به خود اختصاص داد.