استاندار خراسان شمالی با انتقاد از اینکه ایمیدرو هنوز وظایف و تکالیف خود را در قبال معدن آلبلاغ انجام نداده است، گفت: به صورت شفاهی به ایمیدرو پیام دادم که خود را راحت و اعلام کند که تفاهمنامه منعقد شده در سفر رئیسجمهوری به استان، اجرایی نمیشود و عملی نیست، ایمیدرو دوست ندارد و یا نمیتواند تکالیف را در قبال معدن آلبلاغ اجرا کند و در این زمینه، ما را ۶ ماه معطل کرده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، محمدعلی شجاعی اظهار داشت: در آخرین نامهای که از مدیر ایمیدرو به معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی، مکاتبه شده، مواردی را مطرح کرده که ربطی به صورت جلسهها و وظایف و تکالیف آن ندارد.
وی افزود: ایمیدرو دوست ندارد و یا نمیتواند تکالیف را در قبال معدن آلبلاغ اجرا کند و در این زمینه، ما را ۶ ماه معطل کرده است.
استاندار خراسان شمالی ادامه داد: مکاتبهها نشان میدهد که کارها را به استان محول میکنند و بر دوش مسئولان ما میاندازند.
شجاعی یادآور شد: ایمیدرو اعلام کرده است که امنیت در منطقه برقرار نیست، این در حالی است که خراسان شمالی از امنترین استانهاست؛ ناامنی را خود ایمیدرو ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه حضور ایمیدرو در منطقه آلبلاغ، تنها به یک مرتبه بسنده شده است گفت: در آن زمان اعلام کردند که به علت بارش برف امکان مستقر شدن وجود ندارد.
استاندار خراسان شمالی افزود: ما متوجه نمیشویم ایمیدرو برای انجام دادن تکالیف خود، چه میگوید و چه میخواهد.
رضا فیروزه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم در این باره اظهار داشت: بر اساس توافق ایمیدرو با سازمان حفاظت محیط زیست، قرار است کار حفاظت از منطقه آلبلاغ توسط حفاظت محیط زیست انجام شود.
وی ادامه داد: قرار است اداره کل حفاظت محیط زیست استان، شمار محیطبانان را در منطقه بیشتر کند.
رئیــس سازمــان صنعـت، معـدن و تجـارت خراسان شمالی تصریح کرد: این موارد اخیرا اعلام شده و هنوز چیزی به صورت کتبی به دست نرسیده است.
مهدی الهپور سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: به زودی، تیم کارشناسی از سازمان حفاظت محیط زیست در استان حضور مییابند تا مشکلات معدن آلبلاغ در شهرستان اسفراین را بررسی کنند.
وی اظهار داشت: حفاظت از معدن، بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت است و البته از توافق میان ایمیدرو و سازمان حفاظت محیط زیست در باره حفاظت از معدن مزبور، اطلاعی ندارم.
بر اساس گزارشی از ایرنا، معدن آلبلاغ اسفراین در ارتفاعات سخت گذر آلبلاغ و در محدوده پارک ملی ساریگل واقع در شمال شرق این شهرستان قرار دارد.
در هفت حادثه ریزش معدن در این منطقه ۶ نفر جان باخته و شماری از برداشتکنندگان غیرمجاز ذخایر معدنی سرب و روی نیز مصدوم شده بودند.
برداشت غیرمجاز از این معدن سرب و روی، که در منطقه ای با همین نام واقع است، از ابتدای امسال با هجوم سودجویان به این منطقه همراه شد.
واقع شدن این معدن در منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شده تا سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تاکنون در ثبت آن ناکام بماند ولی به تازگی وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز مطالعات و اکتشافات اولیه بر روی این منطقه معدنی را برای ایمیدرو صادر کرده است.
شهــرستـــان ۱۲۰ هــزار نفــری اسفـــراین در ۶۰کیلومتری جنوب شرقی اسفراین قرار دارد.