مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو اعلام کرد: عملیات اکتشافی ۶۰ درصد از مساحت قابل اکتشاف کشور توسط ایمیدرو در حال انجام است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، سمیه خلوصی در نشست مجمع عمومی عادی سالیانه این سازمان با اعلام اینکه پهنههای اکتشافی در اختیار ایمیدرو ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع است، اظهار کرد: در مجموع عملیات اکتشافی حدود ۶۰ درصد از یک میلیون کیلومتر مربع مساحت قابل اکتشاف کشور توسط ایمیدرو در حال انجام است.
خلوصی افزود: ایمیدرو فعالیتهای جدید اکتشافی خود را از سال ۹۳ آغاز کرد و تا سال گذشته کار اکتشافی ۲۲۵ هزار کیلومتر مربع از مجموع ۳۰۵ هزارکیلومتر مربع (۵۳ پهنه اکتشافی) تخصیص یافته به این سازمان را انجام داد. این در حالی است که سال ۹۸ نیز بیش از ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع دیگر از پهنههای کشور در اختیار این سازمان قرار گرفت. سال ۹۸ ایمیدرو کار اکتشافی حدود ۴۰۰ هزار کیلومترمربع را به پایان میرساند.
وی یادآور شد: طی سالهای اخیر سهم صادرات بخش معدن و صنایع معدنی همواره بیش از ۲۰ درصد صادرات غیرنفتی بوده است. این بخش تنها ۵ درصد از درآمد ناخالص داخلی را تشکیل میدهد اما توانسته است بیش از ۲۰درصد ارزآوری داشته باشد.
اقدامات ایمیدرو برای کاهش اثرات تحریمها
وی با اشاره به اقدامات ایمیدرو برای کاهش اثرات تحریم ها تصریح کرد: تشکیل ستاد تدابیر ویژه در ایمیدرو از اردیبهشت سال ۹۷، شناسایی ریسکهای تولید و توسعه برای همه شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی، رصد مستمر تحریمها، آموزش نحوه شناسایی ریسک به شرکتها، درخواست تشکیل ستاد ویژه در شرکتها، طراحی روش تامین مواد اولیه و مواد مصرفی از جمله اقدامات ایمیدرو در این حوزه است.
جذب هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان نقدینگی
خلوصی درباره عملکرد کمیته پایش طرح های ایمیدرو گفت: کمیته پایش طرحها به طور مستمر جلسات هفتگی برگزار میشود. نتیجه این امر ایجاد همافزایی بین دولت و بخش خصوصی در تکمیل طرحهای توسعه است. از سال ۹۷ تا نیمه نخست ۹۸ بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان نقدینگی از بخش خصوصی با هدف تامین مالی طــــرحها، جـــذب شـــد کـــه بیــــش از هــــزارو۲۰۰میلیاردتومان آن در سال ۹۸ بوده است.
وی افزود: فاز نخست الکترود گرافیتی امسال به بهرهبرداری میرسد که تقریبا ۵۰درصد نیاز صنعت فولاد کشور به واردات گرافیت را کاهش خواهد داد.
خلوصی خبر داد: کارخانه آلومینیوم جنوب (سالکو) نیز در آبان ماه سال جاری به بهرهبرداری میرسد که این امر موجب افزایش ۳٫۵ برابری ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور خواهد شد.
مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو با اشاره به طرح احیا معادن کوچکمقیاس اظهارکرد: هدف ایمیدرو فعال کردن ۱۵۰ معدن کوچک و اشتغالزایی سه هزار نفر تا پایان سال جاری است.
خلوصی ادامه داد: نتیجه این امر گزارش مرکز پژوهشهای مجلس است که نشان میدهد تنها صنعتی که از سال ۹۱ نسبت به سال ۹۷ رشد داشته بخش فلزات اساسی است. این در حالی است که فولاد، مس و آلومینیوم از اولین صنایعی بودند که در لیست تحریمها قرار داشتند. این نشان میدهد شوکهای تحریمی هم نتوانستهاند مانع رشد این صنایع شوند.
مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو با نگاهی به سهم فلزات اساسی در بورس گفت: حدود ۲۲ درصد بازار بورس سهم فلزات اساسی و کانیهای فلزی است در حالی که سهم سود فلزات اساسی و کانیهای فلزی از کل بورس ۳۶درصد است که نشاندهنده سودده بودن این صنایع نسبت به سایر صنایع در بورس است.