فعالان اقتصادی منتظر بودند حرفههای مهمی دربـاره سیاستهای جدیـد ارزی از زبـان نوبخت بشنوند، امـا وی بـه ارایـه آمـار سوخته اشـتغال بسنده کرد و از بازار ارز و شرایط فعلی اقتصاد، کوتاه عبور کرد.
بـه گـزارش «فلـزاتآنلایـن» و بـه نقـل از مهـر، محمدباقـر نوبخـت، رئیـس سـازمان برنامـه و بودجـه بهعنـوان یکی از اعضای کلیدی دولت دوازدهم، روز کاری جاری خود را با حضور در اتـاق بازرگانـی ایـران آغـاز کـرد تـا از نزدیـک برنامههـای دولـت برای اقتصاد ایران را تشـریح کنـد؛ بـر ایـن اسـاس بـه دلیـل اهمیـت حضـور ایـن عضـو کابینـه، تعـداد زیـادی از فعـالان اقتصـادی بهعنـوان نماینـدگان تشـکلهای اقتصادی و روسـای اتاق های بازرگانی سراسـر کشـور در ایـن جلسـه حضـور داشـتند کـه متاسـفانه از نحوه سـخنان وی عصبانی شده و قصد ترک جلسه را کردند.
حمیدرضا صالحی، نماینده فدراسیون انرژی و سـندیکای بـرق نیـز گفـت: گفتهایـد کـه آمریـکا تصمیم گرفته که اقتصاد ایران را زمین بزند، اما آیا سیاسـت سـرکوب نرخ ارز در سـال گذشـته که بارهـا هـم نسـبت بـه آن تذکـر داده شـد، عامـل مهمتری نبوده است؟ به خاطر دارید که روی این موضـوع فعـالان اقتصـادی مدتهـا بـا شـما بحث داشـتند، در حالیکـه اگـر مابـه التفـاوت تـورم داخلـی و خارجـی را بـر روی ارز اعمـال میکردیـم، امروز وضعیت بازار ایران اینطور نبود، در حالیکه شـما ایـن موضـوع را مـورد مخالفـت قـرار دادیـد و امروز آدرس غلط میدهید.
به گفته این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، دولت صحبت از افزایش آمارهای اشـتغال به میان میآورد، اما سـوال اینجا اسـت که این افزایش اشتغال با کدام تولید صورت گرفته است، چراکه در شهرکهای صنعتی شاهد کاهش تولید هستیم؟
الهوتی گفت: با قوانین متعدد، ممنوعیتهای یک شبه، خرید مواد اولیه با نرخ ارز آزاد مشکلات زیـادی ایجـاد شـده اسـت؛ در حالی کـه دولت باید واقعیت ها را بپذیرد. وی ادامـه داد: دولتمـردان بـر ایـن باورنـد کـه بازار آزاد ارز با نرخهای بالا نقشی در اقتصاد ایران ندارد، این در حالی است که دولت حاضر نیست بـازار دو درصـدی آزاد را بـه رسـمیت بشناسـد؛ در حالیکه تمام کالاها با همین ارز دو درصدی تامین میشود، پس نباید واقعیتها را نادیده گرفت.
حتی آمریکا برای تحریم، سـه ماه فرصت داد اما دولت هر روز ممنوعیت تازه ایجاد میکند الهوتـی ادامـه داد: ممنوعیتهـای بسـیاری پیش روی صادرات قرار گرفته است، این در حالی
اسـت کـه حتـی امریکا نیز بـرای اعمـال تحریمها، سه ماه به شرکتها فرصت داده است، اما دولت هـر روز ممنوعیت جدیـدی برای صادرات کشـور ایجاد میکند، در حالیکه صادرکننده در بازارهای هـدف صادراتی متعهد اسـت و قـرارداد دارد. این طور مدیریت کردن در شرایط بحران و غیرعادی، جـز اینکـه مشـکلات را دوچنـدان میکنـد، ثمـره دیگری ندارد.