افزایش حجم عرضه زغالسنگ در بازار داخلی هند و تاکید دولت این کشور بر کاهش وابستگی به واردات این ماده اولیه، احتمالا باعث خواهد شد صنایع نیازمند به زغالسنگ برای تامین نیاز خود به بازار داخلی رجوع کنند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روزنامه «The Statesman»، طبق ارزیابی شرکت «S&P Global» که متن آن روز پنجشنبه پنجم دسامبر ۲۰۲۴ منتشر شد، انتظار میرود افزایش تولید داخلی زغالسنگ حرارتی هند و کاهش سرعت رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۵، موجب افت قیمت این سوخت فسیلی در بازار کشورهای آسیایی شود.
بر اساس متن گزارش مذکور، با توجه به افزایش حجم عرضه زغالسنگ از سوی هند در بازار این کشور و تاکید دولت آن بر کاهش وابستگی به واردات این سوخت فسیلی، انتظار میرود مصرفکنندگان برای تامین زغالسنگ مورد نیاز خود به بازار داخلی هند روی بیاورند.
ویگنش ساندارام، تحلیلگر فعال در شرکت «Commodity Insights» پیشبینی کرد که حجم کل واردات زغالسنگ به هند به دلیل افزایش هزینههای سرمایهای در بخش زیرساخت این کشور در سال ۲۰۲۵ به حدود ۲۰۶ میلیون تن خواهد رسید.
وی افزود: افزایش ظرفیت تولید داخلی زغالسنگ، احتمالا روند نزولی واردات این ماده معدنی را جبران خواهد کرد.
طبق گزارش مذکور، انتظار میرود که کاهش سرعت رشد اقتصادی در چین، باعث افت حجم تقاضا برای زغالسنگ در بازارهای بینالمللی شود.
بر اساس گزارش ارائه شده از سوی اداره گمرک چین، حجم واردات زغالسنگ حرارتی به چین از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون حدود ۳۵۳ میلیون تن اعلام شده است.
به گفته پت سی خو، تحلیلگر ارشد فعال در شرکت «S&P Global Commodity Insights»، پیشبینی شده است حدود ۳۸۰ میلیون تن زغالسنگ حرارتی در سال ۲۰۲۵ به چین وارد خواهد شد که رقم آن، اندکی کمتر از رقم اعلام شده برای سال ۲۰۲۴ به سبب وضعیت پایدار عرضه این ماده معدنی در بازار داخلی و رشد متوسط تولید برق مبتنی بر استفاده از سوخت زغالسنگ خواهد بود.
گزارش شرکت نام برده نشان میدهد ایالات متحده امریکا احتمالا میزان تعرفههای وارداتی بر کالاهای تولید شده در کشورهای جنوب آسیا را افزایش خواهد داد. طبق گزارش مذکور، انتظار میرود دولت ایالات متحده امریکا در اواسط سال ۲۰۲۵ تعرفه موثر بر واردات محمولههای زغالسنگ تولید شده در چین را از حدود ۱۴ درصد فعلی به ۲۵ درصد افزایش دهد. همچنین پیشبینی شده است رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۵، حدود ۴٫۱ درصد جهش یابد که ۰٫۲ درصد کمتر از نرخ گزارش شده در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ است.
بر اساس پیشبینیهای ارائه شده در گزارش مذکور، اندونزی جایگاه خود را به عنوان بزرگترین صادرکننده زغالسنگ جهان در سال ۲۰۲۵ حفظ خواهد کرد. ناگفته نماند، شرکتهای معدنی متوسط تا کوچکمقیاس فعال در بخش زغالسنگ ممکن است به دلیل افت قیمت جهانی زغالسنگ و وضعیت اقتصادی چین با چالشهایی مواجه شوند.
همچنین انتظار میرود استرالیا جایگاه پیشتاز خود در بازار زغالسنگ حرارتی با محتوای انرژی بالا در آسیا که چین بیشترین سهم واردات این ماده معدنی از این کشور را به خود به اختصاص داده است، در سال ۲۰۲۵ حفظ کند. بر اساس آخرین چشمانداز ارائه شده از سوی شرکت «Whitehaven» برای بازار جهانی زغالسنگ، کمبود حجم عرضه زغالسنگ حرارتی با محتوای انرژی بالا به دلیل افت حجم سرمایهگذاریها و کاهش حجم ذخایر انبارها، احتمالا موجب افزایش قیمت این ماده معدنی خواهد شد.
طبق گزارش شرکت «S&P Global»، پیشبینی میشود حجم صادرات زغالسنگ از مبدا روسیه به برخی از کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ به دلیل محدودیتهای ایجاد شده در بخش زیرساختی و کاهش ظرفیت تولید زغالسنگ در منطقه اصلی تولید آن در این کشور یعنی منطقه «Kuzbass»، با چالشهای قابلتوجهی همراه شود؛ البته علیرغم چالشهای ایجاد شده، روسیه همچنان به عنوان تامینکننده اصلی زغالسنگ حرارتی با محتوای انرژی بالا برای چین و کرهجنوبی باقی خواهد ماند.
انتهای پیام//