سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۵۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۱۵ /دوشنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۳

در سال آینده میلادی،

بازار زغال‌سنگ کک‌شو به ثبات نسبی خواهد رسید

بازار و قیمت زغال‌سنگ کک‌شو از  ابتدای سال 2024 تاکنون با نوسانات قابل‌توجهی همراه بوده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال 2025 به یک ثبات نسبی برسد.

بازار و قیمت زغال‌سنگ کک‌شو از  ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون با نوسانات قابل‌توجهی همراه بوده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵ به یک ثبات نسبی برسد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از موسسه «Metal Miner»، قیمت زغال‌سنگ کک‌شو به عنوان یک ماده اولیه به کار رفته در تولید فولاد، از ابتدای نیمه دوم سال ۲۰۲۴ به دلیل رشد کمتر از حد انتظار حجم تولید جهانی در صنعت فولاد تحت فشار بوده است. قیمت زغال‌سنگ متالورژی مانند سایر مواد اولیه، تحت تاثیر عواملی مانند نوسانات در روند عرضه و تقاضای این ماده معدنی در سطح جهانی قرار داشته است.

سوالی که در این رابطه می‌توان مطرح کرد، این است که نوسانات زغال‌سنگ کک‌شو در بازار جهانی تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد. در همین راستا، می‌توان سوال دیگری را مطرح کرد و آن اینکه آیا وضعیت فعلی بازار این ماده اولیه، همچنان در سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت؟

سال ۲۰۲۴، سالی پرنوسان برای بازار زغال‌سنگ کک‌شو

از زغال‌سنگ کک‌شو که به عنوان زغال‌سنگ متالورژی نیز شناخته می‌شود، در تولید کک به عنوان یک ماده اولیه در تولید فولاد استفاده می‌شود. یکی از علل اصلی نوسانات بازار زغال‌سنگ کک‌شو در سال ۲۰۲۴، به سبب استفاده از این ماده اولیه در صنعت فولاد بوده است.

قیمت زغال‌سنگ کک‌شو پس از ثبت پایین‌ترین مقدار خود در ماه ژانویه ۲۰۲۴، به طور قابل‌توجهی افزایش یافت و به بیش از ۲۰۰ دلار در هر تن رسید. روند افزایش قیمت این ماده اولیه را می‌توان به رشد حجم تقاضا برای آن در بازارهایی مانند هند، جایی که مصرف فولاد به دلیل افزایش راه‌اندازی پروژه‌های زیربنایی همچنان در حال افزایش است، نسبت داد.

در ماه آگوست ۲۰۲۴، بازار جهانی زغال‌سنگ کک‌شو با شرایط افت حجم تقاضا و همچنین ایجاد وضعیت مازاد عرضه مواجه شد و قیمت آن هر از گاهی به سبب افزایش حجم خرید و نوسانات قیمت این ماده اولیه در بورس آتی کالای دالیان چین با روندی صعودی همراه شد.

ناگفته نماند روند افزایش نسبی قیمت زغال‌سنگ کک‌شو در ماه آگوست ۲۰۲۴ تا ماه سپتامبر سال مذکور ادامه پیدا کرد. لازم به ذکر است که روند صعودی قیمت زغال‌سنگ کک‌شو در کنار سایر مواد اولیه و معدنی، هم‌زمان با ارائه بسته حمایتی دولت چین در ماه اکتبر سال جاری میلادی سرعت بیشتری به خود گرفت.

پیش‌بینی شده است قیمت زغال‌سنگ کک‌شو تا پایان سه ماهه چهارم ۲۰۲۴ و در سه ماهه نخست ۲۰۲۵ به یک وضعیت ثبات نسبی دست پیدا کند و در محدوده قیمتی ۲۲۰ تا ۲۴۰ دلار در هر تن نوسان داشته باشد. در همین راستا، شرکت فولادساز هندی «JSW Steel» اخیرا اعلام کرد که پیش‌بینی می‌شود در نیمه دوم سال مالی ۲۰۲۵، قیمت فولاد بازیابی شده و هزینه تولید زغال‌سنگ کک‌شو روندی نزولی را در پیش بگیرد.

وضعیت بازار زغال‌سنگ چین

چین به عنوان یکی دیگر از مصرف‌کنندگان عمده زغال‌سنگ وارداتی، نقش پررنگی در نوسانات قیمت‌ زغال‌سنگ کک‌شو در بازار جهانی ایفا می‌کند. این کشور عمدتا به دلیل نیاز گسترده به این ماده اولیه در تولید انرژی، از جمله بزرگ‌ترین واردکنندگان زغال‌سنگ در جهان به شمار می‌رود.

در همین راستا، حجم واردات زغال‌سنگ به چین در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ به طور قابل‌توجهی افزایش را به ثبت رساند. روند افزایش حجم واردات زغال‌سنگ به چین در ماه مذکور، در درجه اول به کاهش قیمت این ماده اولیه همراه با رشد چشمگیر تقاضا برای زغال‌سنگ در بازار داخلی به ویژه در تولید برق مرتبط است.

به طور کلی می‌توان بیان کرد که علی‌رغم عملکرد ضعیف اقتصادی در سطح جهانی در سال ۲۰۲۴ که کاهش میزان مصرف کالاها را به همراه داشت، این امیدواری وجود داشت که آخرین بسته حمایتی ارائه شده از سوی دولت چین بتواند حجم تقاضا برای زغال‌سنگ کک‌شو را افزایش دهد؛ اگرچه چنین اتفاقی موجب افزایش فشار صعودی بر قیمت‌ها خواهد شد.

گفتنی است در هشت ماهه سال ۲۰۲۴، میزان تولید کک در چین با ۰٫۴ درصد کاهش، به حدود ۳۲۴ میلیون تن رسید. ذکر این مسئله خالی از لطف نیست که اتکای چین به واردات محموله‌های دریایی زغال‌سنگ طی دو سال گذشته، به میزان قابل‌توجهی و حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.

استرالیا پیشتاز در صادرات زغال‌سنگ

برخی تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که حجم صادرات جهانی زغال‌سنگ کک‌شو تا سال ۲۰۲۶ حدود ۶ درصد افزایش خواهد یافت. گفتنی است بیشترین سهم رشد پیش‌بینی شده برای صادرات زغال‌سنگ کک‌شو به استرالیا تعلق دارد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که حجم کل صادرات جهانی از تامین‌کنندگان اصلی به ۳۶۹ میلیون تن در مدت زمان مذکور خواهد رسید.

طبق آخرین گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، علم و منابع استرالیا، رقم ۳۶۹ میلیون تن مربوط به حجم کل صادرات جهانی از تامین‌کنندگان اصلی تا سال ۲۰۲۶ در مقایسه با رقم ۳۴۸ تن اعلام شده در سال ۲۰۲۳، افزایش قابل‌توجهی را نشان می‌دهد.

طبق پیش‌بینی شماری از تحلیلگران، انتظار می‌رود حجم صادرات زغال‌سنگ کک‌شو از مبدا استرالیا به ۱۷۹ میلیون تن در سال ۲۰۲۶ برسد که نسبت به رقم اعلام شده در سال ۲۰۲۳، حدود ۱۸٫۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

شرکت «Peabody» به دنبال افزایش ظرفیت تولید

اخیرا یکی از تولیدکنندگان بزرگ زغال‌سنگ جهان یعنی شرکت «PEABODY»، سهام بخشی از دارایی‌های زغال‌سنگ شرکت «Anglo American PLC» را خریداری کرد. اقدام انجام شده نشان می‌دهد که شرکت «PEABODY» قصد دارد تمرکز خود را بر کسب‌وکار فروش محموله‌های دریایی زغال‌سنگ متالورژی افزایش دهد.

این دارایی‌های خریداری شده شامل چهار معدن زغال‌سنگ کک‌شو با نام‌های «Moranbah North»، «Grosvenor»، «Aquila» و «Capcoal» می‌شود که قرار است پس از پرداخت تمامی مبلغ خرید، به شرکت «PEABODY» واگذار شوند. تمامی این دارایی‌ها در حوضه «Bowen» استرالیا که به دلیل تولید زغال‌سنگ باخلوص بالا مورد استفاده در صنعت فولادسازی شهرت دارد، واقع شده‌اند.

طبق ارزیابی‌های انجام شده، حدود ۸۰ درصد از ظرفیت این معادن به تولید زغال‌سنگ کک‌شو سخت اختصاص دارد. در همین راستا، پیش‌بینی شده است ظرفیت تولید زغال‌سنگ کک‌شو در چهار دارایی نامبرده شده، به ۱۱٫۳ میلیون تن در سال ۲۰۲۶ برسد.

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که با در نظر گرفتن خرید چهار دارایی مذکور، ظرفیت تولید زغال‌سنگ متالورژی شرکت «PEABODY» از ۷٫۴ تن در سال ۲۰۲۴، به ۲۱ تا ۲۲ تن در سال ۲۰۲۶ افزایش یابد.

وضعیت بازار زغال‌سنگ ‌کک‌شو

برخی از تحلیلگران بر این باورند که در صورت کاهش قیمت زغال‌سنگ‌کک‌شو که یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه در صنعت فولادسازی محسوب می‌شود، بخش‌های ساخت‌وساز و زیرساخت هند روند رو به رشدی را تجربه خواهند کرد. طبق آمار ارائه شده، در حال حاضر بزرگ‌ترین خریداران زغال‌سنگ‌ کک‌شو استرالیا کشورهایی نظیر هند، ژاپن، آلمان، ویتنام و ترکیه محسوب می‌شوند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در اوایل سال مالی جاری میلادی، حجم واردات زغال‌سنگ ‌کک‌شو به هند نزدیک به ۲ درصد افزایش یافت و به ۲۹.۴ میلیون تن رسید. در واقع می‌توان بیان کرد که اتکای هند به استفاده از زغال‌سنگ برای تولید فولاد و انرژی برق در حال افزایش بوده و یکی از علل اصلی، واردات این ماده اولیه همین مسئله بوده است.

از سوی دیگر، هند در نظر دارد تا حد امکان اتکای خود به واردات زغال‌سنگ را کاهش و به جای آن تمرکز خود را بر روی افزایش تولید داخلی معطوف کند. در همین راستا، هدف از افزایش تولید داخلی حمایت از صنایع حیاتی هند ذکر شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت با مالکیت دولتی «Steel Authority of India» و شرکت «JSW Steel» در حال مذاکره با مغولستان برای واردات زغال‌سنگ‌ کک‌شو از این کشور هستند.

انتهای پیام//

همگام با افزایش عرضه در هند،

۸:۴۸ /دوشنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی عنوان کرد:

۱۵:۴۷ /سه شنبه/۲۹ آبان ۱۴۰۳

هم‌زمان با کاهش قیمت زغال‌سنگ رخ داد؛

۱۰:۲۹ /یکشنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۳

سهم ناچیز ایران از تولید زغال‌سنگ؛

۷:۵۳ /دوشنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۳

با اعلام معاون اکتشاف و بهره‌برداری ایمپاسکو،

۱۴:۴۰ /یکشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۳

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۲۰ /شنبه/۴ تیر ۱۴۰۱

افشین مختاری، مدیرعامل شرکت پیشرو معادن ذوب‌آهن سوادکوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۱:۵۲ /شنبه/۲۵ بهمن ۱۳۹۹

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۸:۴۸ /شنبه/۱ آذر ۱۳۹۹

رمضان کریتی ثانی، مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ پروده طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین

۱۸:۵۴ /چهارشنبه/۱۳ فروردین ۱۳۹۹

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین» مطرح کرد

۱۶:۱۲ /پنجشنبه/۲۹ اسفند ۱۳۹۸

بهرام جلوداری، مدیرعامل شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین

۱۷:۰۱ /شنبه/۲۴ اسفند ۱۳۹۸

مرصاد محامی آهنگران، مدیرعامل شرکت یکتا ذوب ایرانیان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۳۲ /شنبه/۲۱ مهر ۱۴۰۳

کیارش مهرانی، معاون مالی و اقتصادی هلدینگ «ومعادن» طی یادداشتی نوشت:

۷:۵۴ /سه شنبه/۳ مهر ۱۴۰۳

سعيد صمدی، دبير انجمن زغال‌سنگ ايران طی یادداشتی در«فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۲۷ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/27

209579

فلزات آنلاین

1403/09/27

614015

فلزات آنلاین

1403/09/27

901461

فلزات آنلاین

1403/09/27

3285726

فلزات آنلاین

1403/09/27

25928

فلزات آنلاین

1403/09/27

13706

فلزات آنلاین

1403/09/27

41885

فلزات آنلاین

1403/09/27

50750

فلزات آنلاین

1403/09/27

42766

فلزات آنلاین

1403/09/27

41434

فلزات آنلاین

1403/09/27

28108

فلزات آنلاین

1403/09/27

29971

فلزات آنلاین

1403/09/27

28487

فلزات آنلاین

1403/09/27

37281

فلزات آنلاین

1403/09/27

35036

فلزات آنلاین

1403/09/27

57917

فلزات آنلاین

1403/09/27

27619

فلزات آنلاین

1403/09/27

42124

فلزات آنلاین

1403/09/27

46318

فلزات آنلاین

1403/09/27

4941700