مدیر اجرایی انجمن بینالمللی روی طی مصاحبهای اختصاصی با موسسه «Fastmarket» که در محل برگزاری گردهمایی سالانه «LME Week» در لندن برگزار شد، گفت: انتظار میرود حجم تقاضا برای روی تا سال ۲۰۳۰ علیرغم چالشهایی که در روند عرضه و تقاضای این فلز وجود دارد، روندی صعودی را تجربه کند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarket»، حجم تقاضا برای روی در حال افزایش بوده و بر همین اساس قیمت فلز مذکور روند افزایشی به خود گرفته است. در همین راستا، انتظار میرود به دلیل افت حجم عرضه و همچنین رشد حجم تقاضا، وضعیت افزایش قیمت در بازار روی ادامه داشته باشد. در حال حاضر آنچه میتوان از وضعیت بازار روی بیان کرد، این است که دسترسی به کنسانتره روی کاهش یافته و این مسئله باعث شده است در روند عرضه مشکلاتی ایجاد شود.
به نظر میرسد بازار کنسانتره روی همچنان با مشکل محدودیت در دسترسی به مواد اولیه دست و پنجه نرم کند. بر همین اساس، روند نزولی تعرفههای ذوب کنسانتره روی همچنان ادامه دارد.
در همین رابطه، موسسه «Fastmarket» تعرفه ذوب کنسانتره روی با شرط تحویل در بنادر چین و تقبل هزینه ارسال توسط خریدار (cif) را رقمی حدود ۲۰ تا ۵۰ دلار در هر تن در تاریخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴ ارزیابی کرد که در مقایسه با رقم اعلام شده در تاریخ ۳۰ آگوست ۲۰۲۴ که پایینترین سطح خود از زمان آغاز به کار سیستم ارزیابی قیمت موسسه مذکور در ماه سپتامبر ۲۰۱۴ بود، تغییر چندانی را به ثبت نرساند.
اندرو گرین، مدیر اجرایی انجمن بینالمللی روی بیان کرد: انتظار میرود حجم عرضه کنسانتره روی در وضعیت محدودیت دسترسی و شرایط کسری در تولید تا سال ۲۰۲۵ باقی بماند.
وی در ادامه افزود: در صورت ادامه وضعیت فعلی در بازار روی، برخی از واحدهای ذوب مجبور خواهند شد که ظرفیت تولید خود را کاهش دهند. بر همین اساس و در صورت وقوع چنین سناریویی، سمت عرضه روی با مشکلاتی مواجه خواهد شد و حتی ممکن است تا بلندمدت ادامه داشته باشد.
بررسیهای موسسه «Fastmarket» نشان میدهد که تقریبا تمام واحدهای ذوب روی در چین با نرخ عملیاتی بسیار پایینتر از ظرفیت تولید ۱۰۰ درصدی تولید خود تا ماه سپتامبر ۲۰۲۴ فعالیت میکردند.
مطابق با ارزیابی صورت گرفته توسط تحلیلگران موسسه «Fastmarket»، در حال حاضر کسری ۱۲۹ هزار تنی در بازار روی تصفیه شده وجود دارد و به نظر میرسد این شرایط به وضعیت مازاد عرضه ۴۱ هزار تنی در سال ۲۰۲۵ تبدیل شود.
تقاضا برای روی در دهه آینده افزایش خواهد یافت
مدیر اجرایی انجمن بینالمللی روی بر این باور است دلایلی وجود دارد که نشان میدهد حجم تقاضا برای روی در بازار روندی صعودی به خود خواهد گرفت.
گرین در ادامه ضمن اشاره به ارائه طرح و بسته حمایت اقتصادی دولت چین که اخیرا به منظور تقویت زیرساختها معرفی شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به ارائه بسته حمایتی مذکور از سوی دولت چین، به نظر میرسد بازار فلزات پایه از این اتفاق تاثیر خواهد پذیرفت؛ همچنین پیشبینی میشود مصرف روی، رشد کمتر از ۷۰۰ هزار تنی در سال را تا سال ۲۰۳۰ تجربه کند.
در همین راستا، انجمن بینالمللی روی پیشبینی کرده است طرح گذار به انرژیهای تجدیدپذیر، حجم تقاضا برای روی را حدود ۴۵ هزار تن در سال در صنعت باتری، ۵۰ هزار تن در سال در بخش انرژی بادی و ۵۵۰ هزار تن در سال در بخش انرژی خورشیدی افزایش دهد.
وی تاکید کرد: نیکل، مس و لیتیوم از جمله دیگر فلزاتی به شمار میآیند که رشد حجم تقاضا را در راستای گذار به انرژیهای تجدیدپذیر به ثبت خواهند رساند و فلز روی نقشی کلیدی در گذار به انرژیهای پاک ایفا خواهد کرد.
مدیر اجرایی انجمن بینالمللی روی با اشاره به اینکه بیشترین رشد حجم تقاضا برای روی در صنعت خودرو اتفاق خواهد افتاد، پیشبینی میکند ۱۰۰ هزار تن حجم تقاضا برای روی در صنعت خودرو افزایش یابد که هند و چین، بیشترین مقدار را از این لحاظ به خود اختصاص خواهند داد. این روند افزایشی را میتوان تا حدود زیادی به استفاده از فولاد گالوانیزه در خودروهای تولید شده در هند و چین نسبت داد.
گفتنی است در حال حاضر میانگین جهانی استفاده از فولاد گالوانیزه در تولید خودروها حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد است؛ هچنین رقم مذکور در هند، حدود ۲۳ درصد و در چین، حدود ۶۰ درصد گزارش شده است.
گرین اظهار داشت: با توجه به اینکه هند و چین پرجمعیتترین کشورهای جهان محسوب میشوند و بر اساس اینکه قدرت خرید طبقه متوسط جامعه در این دو کشور در حال افزایش است، انتظار میرود حجم فروش خودرو و استفاده از فولاد گالوانیزه در تولید این خودروها در دو کشور نامبرده افزایش را تجربه کند.
وی با اشاره به اینکه انتظار میرود افزایش حجم تقاضا برای میلگرد باعث رشد تقاضا برای فلز روی شود، ابراز کرد: در بخشهای مختلف دیگری نیز میتوان از میلگرد گالوانیزه استفاده کرد؛ چراکه بهکارگیری آن موجب بهبود ایمنی، افزایش پایداری و کاهش هزینههای نگهداری تا پایان طول عمر محصول تولیدی خواهد شد.
به گفته مدیر اجرایی انجمن بینالمللی روی، اگر بتوان تنها ۴ درصد از کل بازار میلگرد را به فولاد گالوانیزه اختصاص داد، سهم استفاده از روی در تولید این میلگردها معادل یک حجم افزایشی میلیون تنی خواهد بود؛ اگرچه رسیدن به سهم ۴ درصدی مذکور طی چند سال آینده دور از انتظار نیست.
بازار روی اروپا همچنان با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکند
لازم به ذکر است که تقاضا برای روی در بازارهای بینالمللی به ویژه در بازار اروپا و در بخش صنایع پاییندستی، با روندی نزولی همراه شده است. ناگفته نماند وضعیت بازار روی در اروپا نسبت به دیگر بازارهای بینالمللی مانند آمریکا و هند، رکود نسبتا بیشتری را تجربه میکند.
گرین مطرح کرد: ارائه بستهها و طرحهای حمایت اقتصادی از سوی اتحادیه اروپا میتواند تاثیر مثبتی در کاهش مشکلات در سمت تقاضا داشته باشد و شرایط را برای صنعت روی در قاره سبز به جهت خروج از وضعیت رکود فعلی فراهم کند.
وی ضمن اشاره به طرح «EU Green Deal» اتحادیه اروپا که به منظور فوق تدوین و ارائه شده است، خاطرنشان کرد: ایالات متحده آمریکا با اجرای قانون کاهش تورم (IRA) در راستای حمایت از رشد زیرساختها و گذار به انرژیهای تجدیدپذیر قدم برداشته است. از این رو اروپا نیز با الگوبرداری از طرح ارائه شده در آمریکا میتواند بسیاری از مشکلات موجود در سمت تقاضا، محدودیت دسترسی به مواد اولیه و حتی بسیاری از مشکلات اقتصادی خود را از این طریق مرتفع کند.
انتهای پیام//