دانیل جیمنز، معاون ارشد شرکت بازرگانی «SQM»، در کنفرانسی خبری در شانگهای گفته است که تقاضا برای فلز لیتیوم در ۱۰ سال آینده به بیش از ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن از کربنات لیتیوم افزایش خواهد یافت و تحقق تامین این حجم از تقاضا، نیازمند سرمایهگذاری کلانی در این بخش از صنعت و معدن خواهدبود.
بنابراین یافتن راهی برای جذب سرمایه از چالشهای بزرگ صنعت لیتیوم در آینده بهشمار میرود. البته دیگر تحلیلگران بازار فلز لیتیوم و سرمایهگذاران نیز به نیاز حجم عظیم سرمایهگذاری در این صنعت اشاره کردهاند و برخی مسیرهای تأمین مالی این سرمایهگذاری را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند.
این در حالی است که برخی از تولیدکنندگان پایهای صنایع، از جمله تولیدکنندگان باتریها و نیز برخی از تولیدکنندگان خودرو، علاقه خود را برای مشارکت در پروژ ههای صنایع لیتیوم، تأمین مالی یا همکاری مالی در این بخش نشان دادهاند.
چنانکه در سال گذشته، یک شرکت صنعتی و معدنی لیتیوم در استرالیا به نام «Pilbara Minerals» قرارداد متقابل «Offtake» را با یک شرکت خودروسازی چینی به نام «Great Wall Motor» امضا کرد.
در اوایل سال ۲۰۱۸ گروه تولیدی تویوتا نیز ۱۵ درصد از سهام شرکت استرالیایی «Orocobre» از دیگر تولیدکنندگان لیتیوم خریداری کرد. در همین حال، خودروسازانی مانند «BMW» و «Volkswagen» نیز به دنبال راههایی برای تامین امن و بلندمدت لیتیوم برای تولید برق خودروهای خود در آینده هستند. برخی تحلیلگران نیز به این موضوع اذعان داشتهاند که صنعت لیتیوم با ضعفهایی در به ثمر رساندن به موقع پروژههای خود همراه بوده است.
دلیل این موضوع نیز آن است که به نتیجه رساندن پروژهای لیتیوم در بازار همیشه آسان نبوده و مانند سایر معادن و صنایع معدنی، لیتیوم نیز به فرصتی چند ساله برای رسیدن به حداکثر ظرفیت بهرهبردای و ظرفیت نیاز دارد.
در حال حاضر شرکت «SQM» ظرفیت تولید سالانه لیتیوم کربنات خود در شیلی را به ۴۸ هزار تن رسانده است و انتظار میرود که ظرفیت این شرکت تا اواسط سال ۲۰۱۸ به بیش از ۷۰ هزار تن افزایش یابد و در سال ۲۰۱۹ نیز به ۱۰۰ هزار تن برسد. در ماه ژانویه سال میلادی جاری، شرکت «SQM» با سازمان توسعه شیلی «Corfo» قراردادی امضا کرد که اجازه داده است تا حجم تولید لیتیوم کربنات تا ۲۱۶ هزار تن در سال تا سال ۲۰۲۵ گسترش یابد.
با این حال این شرکت هنوز به تصمیم قطعی برای این حجم از تولید نرسیده، هرچند اقدامات اولیه آن صورت گرفته است. چنان که در گزارش گذشته سایت «فلزاتآنلاین» نیز اشاره شد، پس از اطلاعرسانی این قرارداد تفاهم، ترس از عرضه مازاد لیتیوم به بازار ضربه زد و طی ۳ ماهه اول صدمه زیادی را به سهام برخی شرکتهای فعال در صنعت لیتیوم وارد کرد.
هرچند در این میان ارزش سهام شرکت «SQM» روند صعودی خود را حفظ کرد. نمودار ۱ ارزش سهام این شرکت را در ماههای سوم و چهارم سال ۲۰۱۸ نشان میدهد.