به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از مسپرس، شرکت مس در ادامه کسب دستاوردهای مهم اقتصادی، موفق شد در سهماهه نخست سال جاری فصلی پربار و بازدهی کم نظیری در حدود ۳۰ درصد برای سهامدارانش رقم بزند. در ادامه گفتگو بهروز رحمتی مشاور مدیرعامل و مدیر امور سهام را بخوانید.
شرکت مس در بحبوحه تحولات سیاسی و اقتصادی داخلی و بینالمللی سال ۹۷ چه دستاوردهای چشمگیری در حوزه بازار بورس و سهام در سهماهه نخست سال جاری داشت.
جهانی مس در بازارهای جهانی شروع شد و تاکنون این روند ادام هدار بوده است. با توجه به این تحولات و همچنین شرایط پس از برجام، سهام شرکت مس با اقبال بینظیری ازسوی بازار سرمایه مواجه شد بهطوریکه در پایان سال ۹۶ بازدهی مثبت حدود ۷۰ درصدی را برای سهامداران شرکت مس به ارمغان آورد.
با خروج آمریکا از برجام در ماه می ۲۰۱۸ خیلیها گمان میکردند که بازار بورس ایران با مشکلات عدیده روبهرو شود و سهام شرکتهای صادرات محور با بازدهی منفی و کاهش قیمت روبهرو شود ولی نهتنها این اتفاق نیفتاد بلکه ما شاهد این هستیم که سهام فملی در پایان بهار ۹۷ بازدهی کمنظیری در حدود مثبت ۳۰ درصد را برای سهامداران شرکت ایجاد کرده است.
این مهم در حالی رخ داد که باوجود بازدهی ۱۳ درصدی شاخص کل بورس اوراق بهادار در سهماهه اول سال ۱۳۹۷ ، سهام شرکت ملی صنایع مس ایران در همین مدت بازدهی بیش از دو برابری؛ معادل بیش از ۱۲۰ درصد؛ در مقایسه با شاخص کل بورس را داشته است.
علاوهبراین در پایان خردادماه سال ۱۳۹۷ ارزش بازار سهام شرکت به رقم ۲۰۵٫۸ هزار میلیارد ریال رسید که بالاترین رقم تاریخی ارزش بازار شرکت است.
تا پایان خردادماه ۹۷ شرکت مس موفق به کسب چه رتبهای در بازار بورس ایران شده است؟
آمار و ارقام منتشر شده از بورس نشان میدهد که رتبه شرکت مس در پایان سال ۱۳۹۶ در بین ۵۰ شرکت فعالتر بورس با جهش خیره کننده ای از ۳۰ به ۴ ارتقاء یافته است و در پایان خردادماه سال جاری با ارتقا یک رتبهای نسبت به سهماهه چهارم سال قبل به رتبه سوم ازلحاظ ارزش بازار دستیافته است.
همچنین این شرکت ازلحاظ ارزش اسمی سهام مبلغ سرمایه ثب تشده دارای رتبه چهارم بورس است که بالاترین رتبه تاریخی این شرکت از بدو پذیرش سهام شرکت در بورس اوراق بهادار از بهمن ۱۳۸۵ به بعد بوده است.
شما صحبت از توسعه پایدار بهعنوان رکن حیاتی اعتماد بین یک شرکت بورسی و سهامداران و فعالان بازار سرمایه کردید. با توجه به این موضوع، شما بهعنوان یک فعال باتجربه بازار سرمایه چه جایگاهی برای توسعه در صنعت مس قائل هستید؟
به نظر این جانب هر شرکتی برای این که بتواند در فضای بینالمللی زنده بماند هیچ راهی ب هجز توسعه ندارد که شرکت مس نیز نهتنها از این قاعده مستثنی نیست بلکه با عنایت به شرایط خاص و ویژه این صنعت، این مهم در حوزه مس از اهمیت بیشتری نیز برخوردار است و البته این توسعه هم حتما باید با مطالعه دقیق و توسعه با نگرش بلندمدت و پایدار باشد.
در حوزه توسعه مس هرگونه توسعهای که بر اساس «Feasibility Study International Bankable» انجام شود یعنی روی آن مطالعه فنی و اقتصادی بر اساس استانداردهای بینالمللی رایج در دنیا شده باشد، ۱۰۰ درصد اقتصادی است و هزینه انجام شده آن به سرمایهگذار برخواهد گشت.